Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мнения относно покупка на Терано 2 или Маверик

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Мнения относно покупка на Терано 2 или Маверик

до скоро имах витара но я продадох,имам и автомобил който не искам да карам пък и който се е качил на джип трудно слиза в автомобил,та въпроса ми е най вече към собственниците на тераното или маверика,гледам че са с един и същи двигател,говорим за дизеловият вариянт,2,7 тди,искам да знам как е обслужването има ли части за тях,разходът на гориво,слабите им места ръжда,окачване,хъбове и тем подобни,всякаква информация ще ми е от полза,харесъл съм си едно терано и съответно един маверик,поздрави!

От: Мнения относно покупка на Терано 2 или Маверик

А изчете ли стотината такива теми преди да пуснеш нова, а попрочете ли в подфорума на нисан всички предимства и недостатъци на този модел, с този двигател? Писано е много, ама наистина много по този въпрос. Използвай търсачката.
    http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=101930
    http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=126340
    http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...d.php?t=116234
    http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=109537

П
    отърси и ти и ще останеш очарован колко много е изписано за тез машини.
    I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

От като изключим първата тема, всичко останало са инцидентни неща, а не типични и чести проблеми. BOSCH комплектацията е по-честата. Zexel - по-рядко.

Има и още теми из раздел NISSAN всичко си пише там.

Накратко - вземи читаво, и проблеми няма да имаш. Ръждата се вижда. По ходовата част няма изразени слабости. Двигател и трансмисия - железни. За предпочитане по окачването пазарувай оригинални части. Най-скъпи са долните шарнири, но пък изкарват по 100000. Биалетки и тампони отпред - само оригинални. Части има всякакви, до последното болтче, стига да знаеш къде да търсиш.

Машината не става за офроуд звяр, но е сравнима с Паджеро, Toyota 90, Трупър и производните им.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Колега,карам Маверик 2,7 ТДИ къса база, както вече си разбрал, това е Терано със слива на решетката
        Много съм доволен, купих моя Форд/Нисан преди няколко месеца, разбира се възползвах се от безценните съвети на колегата Спарки, та дори и заедно го избрахме. За сега съм много доволен, разход-не много висок, около 10/100, зависи как се кара, проходимостта му е добра, въпреки че все още не съм го вкарвал в сериозни приключения, но това всеки го разбира различно. Комфорта е добър......е все пак е къс джип, но като го обух в БФГ АТ 31-ци и нещата с возията се пооправиха. Двигател-сменил съм само маслата и друго не съм правил, разбира се и трансмисионни масла смених и само нафта и газ до ламарината Е имаше и разни незначителни дреболий за оправяне, но нищо сериозно, по-скоро козметика.

Честно казано много мислих преди да взема джип, какъв да бъде. Изчетох доста и се спрях на Паджеро или Терано, но избрах Терано след като направих кръгче на Тераното на Спарки. Е не че не харесвам Паджерото, но не видях нито едно читаво, когато търсех.
        Та това е колега , чети, мисли, обаждай се за пробни кръгчета и това е.
        Успех.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          От като изключим първата тема, всичко останало са инцидентни неща, а не типични и чести проблеми...
          Прав си колега, просто дадох пример за използване на търсачката.
          А относно колегата който иска да купува терано - Спарки е човека който може да ти помогне с информация, проблеми и решенията им
          Успех с покупката
          I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

с тая търсачка нищо не открих,затова реших да пусна темата,четош за двете марки,ясно е че няма значение дали терано или маверика,основно ще го карам градско,и извън градско,витарата не ставаше за извънграда,оффроуд почти няма да има,сега остава да избера между две джипки,благодаря за инфото темата е за коша

Коментар

Ако приемеш моите 5ст...
              Хъбовете, май не са им особенно издържливи.Има серии и без хъбове-като моята- с капачки.Аз като търсих автоматични хъбове, се натъкнах на морга с над 10 теранота и всичките хъбове продадени..., цените на новите автоматични хъбове - отвращават, затова съм с ръчни.
              За извънградско, зависи на какво си свикнал преди това, на мен ми е комфортно със 110 км, поддържа и 150км по магистралата, ама не ми харесва-става много шумна, лакома и поведението и не е същото-все пак си е джипка.Ако питаш Спарки той друго ще ти каже, маниак си е!
              Не ясно за мен защо , рамата е с много слаба антикорозионна защита, за разлика от купето.Този проблем обаче засяга и паджеро и тойота 90.Така че , обичайно е на около 8-9 години да има повърхностна корозия по рамата, освен ако някой не и е теглил една черна боичка върху ръждата.От към поддръжка е песен, сменяш си маслата и филтрите и това е.А да и биалетки - предни - само оргинални, моите бяха за смяна още когато я купих кошницата.Задължително си регулираш хлабините на клапаните-сигурен съм, че на моята капака на клапаните го махнах аз, за първи път след изтичане на гаранцията и.Нямаше нито 1 клапан с нормална хлабина.На мен лично 2.7 , чипосан на 145 магарета ми идва малко слабичък и силно ме привлича поведението на 3.0, но като дочух цени на ангренажна верига...не ми харесва вече чак толкова.
              Повечето теранота на пълен завой -ляв или десен, естествено само при потегляне- хъркат -метал в метал-направо ти се изправя косата-викам си мале кво ли счупих по инвестицията.Това е най- невинният , но страшен шум, износват им се пластмасовите капачки на ограничителите за завой, най- често предните.Проблема се решава с нови- 4х4лв.Не съм видял тди да пали от раз, всичките въртят като бензинки, докато електрониката събере инфо и пусне нафта, за разлика от предния модел без интерколера и без електроника.Така че, паленето на студен мотор да не те учудва.
              Ослушвай се за шумове от скоростната кутия, не е много характерен или чест проблем , ама е скъп и трудоемък за разрешаване.
              Масло за задния диф. само за лсд, изришно трябва да е упоменато в спецификацията му.
              Успех в търсенето!

Коментар

ее колега благодарско за тази информация,нуждая се от съвети,ами досега карах една витара къса база бензинче на гас,но искам нещо по голямо хем за извънграда да става,хем за града и за гората,защото сега карам лек автомобил с който мисля да се разделя,искам джип това е,и за сега съм се спрял точно на тераното,само сега се чудя дали да е фейслифта или с по старата маска,но това ще се решава впоследствие искам да попадна на добра машина,да не правя един куп ремонти витарката беше много добра,и затова ще търся повече време за да намеря нещо сностно

Коментар

http://www.mobile.bg/21323253431783082 тъй като нямам право на лични съобщения бих искал да попитам спарки за този джип- внос от америка и има ли някакви разлики от обичайното производство...

Коментар

Първоначално публикуван от LISYGERA Преглед на мнение
                    http://www.mobile.bg/21323253431783082 тъй като нямам право на лични съобщения бих искал да попитам спарки за този джип- внос от америка и има ли някакви разлики от обичайното производство...
                    Не може да е внос от америка. Никога не са се продавали там.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Това ми хареса за Америката...хихихи

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X