Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Малко риторика и сметки от любител....

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Малко риторика и сметки от любител....

Искам да се сдобия с Land Rover Discovery / Land Criuser къса база / Patrol къса база или евентуално Паджеро.
    Задължително дизел, климатик и по възможност автоматик. Бюджет 10 000 лв. с първата смяна на консумативи.

Изчел съм почти целия форум, имам предпочитание към Ленд Ровъра.
    Въпросът е, че има някакво огромно разминаване в това, което виждам по немското Мобиле и нашето.
    В БГ има автомобили на 160-180 х.км на цени около този бюджет. В Германия за тези километрите са мин 250 и нагоре.

Ето и риторичния въпрос - това е, защото тук връщат километражите ли?
    Ако е така, то струва ли си да вземам автомобил на мин. 250 х км? Няма ли срещу 10 000 лв да си купя проблеми само (,а не планираното удоволствие от разходки и шофиране) ?
    Направих и проучване какво струва докарване на кола от Германия - мин 1500 - 1800 лв.
    Там обаче остава рискът колата да не успее да дойде на собствен ход. Имам доверие на човека, който кара колите от Германия, но все пак всичко става...

Сега идва и другият въпрос: Аз не съм специалист по автомобилите, още повече по високопроходимите. Колкото и да четох и образовах, не мога да си представя, че след оглед ще мога да преценя дали колата е "напудрена" или не.
    В тази връзка, ако реша да вземам автомобил от БГ, то мога ли да разчитам на съдействие от членовете на форума по градове да направят преглед за моя сметка?
    Ще съм благодарен и ще почерпя, каквото е необходимо

Благодаря предварително...
    Land Lord Discovery II TD5 + Garmin Oregon 450 + Norica Marvik Gold + Sprint Apolon + Liverpool fan.
    LZ2РSD

От: Малко риторика и сметки от любител....

Няма да ти помогна много ,НО поне е сьвет някакьв.

Имам 2 еднакви колици,една година,един цвят,мотор,почти идентични екстри........единия е на 160 000 мили,а другия само на 80,оригинални километри и на едната и на другата.Тая с повечето километри е в пьти по-стегната от тая с малкото мили /беше де,изхвьрлих една кофа с части / .Номера е,че и едната и другата не ги стягам за продаване.

АЗ ако сьм на твое място няма да се занимавам с тьрсене на кола и пьтуване зад граница.Бих чакал кола от форума,кола на колега да излезе на пазара,да я огледам,да я закарам на майстор от форума и той да я прегледа и вече каквото сабя покаже.Пьтуването и ровенето не винаги води до положителни резултати.В Германия ще я купиш от Сьрбин,Българин,Румьнец....... Или ще платиш повече за кола с история продавана от свестен сервиз или автокьща.

Дебни тук,има достатьчно еле за човек с пари макар,че аз поне не намерих,но с ровене по нета явно не става.Още дебна обаче
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от shaterhand Преглед на мнение
      Искам да се сдобия с Land Rover Discovery / Land Criuser къса база / Patrol къса база или евентуално Паджеро.
      Задължително дизел, климатик и по възможност автоматик. Бюджет 10 000 лв. с първата смяна на консумативи.

Изчел съм почти целия форум, имам предпочитание към Ленд Ровъра.
      Въпросът е, че има някакво огромно разминаване в това, което виждам по немското Мобиле и нашето.
      бствен ход. Имам доверие на човека, който кара колите от Германия, но все пак всичко става...
      Сега идва и другият въпрос: Аз не съм специалист по автомобилите, още повече по високопроходимите. Колкото и да четох и образовах, не мога да си представя, че след оглед ще мога да преценя дали колата е "напудрена" или не.
      В тази връзка, ако реша да вземам автомобил от БГ, то мога ли да разчитам на съдействие от членовете на форума по градове да направят преглед за моя сметка?
      Ще съм благодарен и ще почерпя, каквото е необходимо
      Благодаря предварително...
      Да разчиташ на колеги - винаги можеш. Дори с това започни.
      Избери си колеги с ЛР, ТЛК, НП и МП и се качи да видиш и чуеш за съответните коли, модели.
      После продължавай ....ще имаш вече доста по-близка представа за това което искаш.
      Ще чуеш за слабите места, за някой тънкости и за това какво да гледаш на съответния модел.
      Четенето е добре, но на живо си е по-добре.
      Дизелова кола ..... шанса да е на реални километри е ... малък. Според мен....може и да греша....но едва ли.
      Въпреки това има прекрасни екземпляри от съответните модели. Голям избор в този ценови диапазон и напълно разбирам твоето объркване....
      Успех !

Коментар

С тия изисквания и бюджет диско или най-много паджеро, ама предвид автоматика май паджеро
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Мда, разумни тези съвети са.... Както би казал чичко Йода...

Решително Паджеро - не. Качих се на една 1995 и седенето никак не ми хареса.
          Онзи ден казах ето тази варнеска ТЛС90
          ...........@#$#@!%^&*&^$#*......

Беше с някакви по-големи от нормалното гуми, защото на пълен завой стържеха по калниците...
          Доволен съм от вървенето, но хич не ми вдъхва доверие състоянието в което е. 167 хил. км... ?
          100 % трябва колега да я види...

Малко ми е притеснено да нахалствам и да търся колеги от форума да им гледам колите... Все пак ще видя дали има варненци.

Гледал съм и в секцията Продава - но обявите са доста кът... Изборът е малък.
          Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 02-10-11, 13:30. Причина: Линк към mobile.bg
          Land Lord Discovery II TD5 + Garmin Oregon 450 + Norica Marvik Gold + Sprint Apolon + Liverpool fan.
          LZ2РSD

Коментар

Пак аз

Ходил сьм по Германия и сьм гледал за коли,че даже и сьм купувал,Италия,Испания,малко Франция........и както сам признаваш,че не си специалист по колите и отговора вече го знаеш.Раздела продава наистина не е пьлен,хората си пазят колите и не им се дава свястна кола за никакви пари ако пазара ич да го няма.

Тьрси и гледай,намери кьде и кога са им сбирките в даден град и атакувай с бирите,те ще си кажат кое кьде се гледа на даден модел.

Аз бих заложил на Тойота,Нисан или Мерцедес ако сьм кьсметлия,но и никакво светило не сьм та не ме слушай много какви ти ги говоря.
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

Мда, разумни тези съвети са.... Както би казал чичко Йода...

Решително Паджеро - не. Качих се на една 1995 и седенето никак не ми хареса.

Малко ми е притеснено да нахалствам и да търся колеги от форума да им гледам колите... Все пак ще видя дали има варненци.

Гледал съм и в секцията Продава - но обявите са доста кът... Изборът е малък.
              Качи се на Паджеро-спорт............. после пиши .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X