Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Молба за съвет.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Молба за съвет.

Здравейте
    Трябва ми малко помощ за избора на джип,който основно ще се кара по асфалт/95%/
    и тука идва голямото НО

С автомобила трябва да мога да изтегля от пясъка лодка с колесар с общо тегло неповече от 250 кг. примерно на /Перла-Приморско между буната и резиденцията мястото го знаете защото тази година там ви беше събора в началото на септември ,където беше коридора за състезание с джетове/
    За целта колегите рибари ползват Ниви, Киа Паджеро ,но съм виждал и затънала
    Г-класа
    Карам малко примерно 5000 км. затова ОТПАДА варианта лек автомобил и джип и лебедки .
    Ще го ползвам за всеки дневен автомобил.
    Други изисквания

Година на производствор след 1999 г.
    Климатик
    Няма значение дизел бензин,ако е бензин задължително на газ .
    Да започнем от най-евтиния вариант-бюджет от 6-12к.
    Нямам предпочитание към марки /от две три марки ще избирам тази в най-добро техническо състояние и цена /

Поздрави.

От: Молба за съвет.

Ето го! Направо с теглич!
    edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Кия Спортидж 98-02г, с подходящи гуми, ще ти свърши чудесна работа. На рама е, има бързи и бавни.Отпред е с хъбове. Вози по-добре от доста леки коли. Ако имаш път наоколо - давам за проба. Не я продавам.

Коментар

Точно там всякакви джипки и даже някои леки коли вършат работа. Разбира се, ако отидеш с напомпани до пръсване и много рошави гуми, подпушил съединител и тежък крак, няма да стигнеш далече. На тръгване оттам вадих една Нива с лебедката, защото беше затънала точно по тази схема. Който и от изброените фактори да беше пропуснал, щеше да излезе и без мене.

Коментар

Благодаря за отговорите.
          Субаро Форестър е не е точно джип ,но дали ще свърши работа.
          Започвам от най-близкото до лек автомобил.

Коментар

Най-вероятно да, ама да каже някой, който е вадил лодка на пясък с него. Мънички са му колелата.

Коментар

На Шкорпиловци има един човек със субару легаси. С него върши чудеса. Дърпа каравана, слиза на пясъка по едно баирче... Все едно е джипка. Според мен не го иключвай като варянт. Цената на легасито е доста добра.
              Успех.
              Terrano 2.4 LPGi тел. 0888536080

Коментар

Легасито има пътен просвет 160 мм , а толково има и сегашната ми Е-класа/бих казал една от най неподходящата кола за извън асфалт/
                Слагам още ограничения
                1.Пътен просвет поне 190 мм.
                2.Блокаж/лсд отзад/
                3.Препоръчително авд или някаква система за блокаж от пред/

Коментар

Пътен просвет 160мм може да е даже много голям, на по-къса кола. На Е-класата, която е дълга оттук до другото дърво е нормално 160мм да са в асфалтовия диапазон. awd, блокажи и другите подобни понятия, не е зле първо да излистиш Форума, за да си ги изясниш.

Коментар

Ставам досаден ,но аз го разбирам така.
                    За Субаро Форестър ако има LSD -блакирани са двете задни гуми и по призумция едната от предните.
                    При AWD-блокират се всички гуми в случая пълно 4Х4.

Правилно ли съм разбрал.

Поздрави

Коментар

Моля да се прибави към предният пост.
                      Това не е пълен блокаж,а системи за блокиране в някъкво съотношение.

Коментар

На пясък, колкото пъти съм влизал с нещо с автоматично блокиране, толкова пъти съм излизал с въже. Но не претендирам за много опит, а и не претендирам, че не съм правил простотии, за да се окопая.

За подобни цели, теоретично, най-лесно ще ти бъде с някакво фултайм задвижване (Landrover, Subaru, Нива), на което евентуално да НЕ включваш блокажи (особено, ако имаш да правиш завои), докато си на пясъка. Просто изпускаш гумите до 0.5-0.7 и работиш по-плавно с педала. Автоматичните скорости също ще са от полза. Но всичко това е теоретично - на практика, със всичко може, ако свикнеш.

Коментар

Според мен за нужните цели Ауди алроад би свършило идеална работа .
                          - Има си система 4по4
                          - Като отидеш на пясъка само го вдигаш с едно копче и получаваш нужния просвет . През останалото време си го караш като лека кола .
                          - В бюджета е като за първоначална инвестиция .
                          [SIGPIC]http://www.offroad-bulgaria.com/signaturepics/sigpic68289_4.gif[/SIGPIC]

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                            На (Landrover, Subaru, Нива), на което евентуално да НЕ включваш блокажи (.
                            Точно Нива вадих от Дунавските пясъци (а сега са много) през последните празници. Че и един Пасат тръгнал с ремарке да си събира пясък???

Коментар

На това за малките колела недей да вярваш много! С ей това от аватара през целия плаж на Китен извадих загаснала Лада комби с ремарке,пък нищо като затъване не се случи!Хем минахме по най меката част на пясъка!
                              Иво (таксито) Андреев
                              0988 91 80 50
                              Каджива Елефант 750 Лъки Експлорър 89-та

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X