Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Джип за риболов, зимата?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Джип за риболов, зимата?

Първоначално публикуван от EXPLOSIVE Преглед на мнение
    За Фронтеркита нищо не казвате много ми харесва на външен вид особенно дългата база
    Евтини са и стават. Гледай да е с 2,8ТД на Исузу(че то и целия джип си е Исузу) или некоя бензинова с газ. Не че е по-неудобна, както се спомена, а просто е по-различна–седалките не са високоразположени като в повечето джипки, а по-скоро като в лек автомобил. Но място едва ли ще ти липсва.

Тераното също е вариант, но за тези пари по-скоро само ТД(без И). Което не е чак толкова лошо, щото влиза в ниския данък(точно 100к.с. е). Мотора е почти необслужваем–не се сменя нищо по ангренажа, а само масло и филтри. Бензиновия му вариант също бива.

Дискавъри естествено е и мой фаворит, но за тези пари не знам дали има свестни. Предимствата пред горните, са че частите му са по-евтини от Англия. По-икономично е като разход на нафта. Системата му за 4х4 е по-добра за през зимата(постоянно 4х4). Конфорт, вид и пространство вътре са малко субективни но и там е добро.

Всички дизелови варианти, които описах нямат проблеми с паленето през зимата, но средният им разход е около 10л/100км и нагоре.
    Не е лошо да загледаш и тези CRV(Хонда), разни Фрилендъри, защо не и някой Синхро модел на Фолксваген и подобни, че при тях май разходите ще са по-ниски.
    А ако е само да не опира по камъните, взимай една "баничарка" в пътнически вариант(Рено Канго, Пежо Партнер/Ситроен Берлинго)– нАучно доказано е, че това са най-здравите, най-бързи и най-икономични коли едновременно.Майтапа на страна, ама вЕрно са удобни и здрави и доста икономични. Имат и модели с 4х4, ама не знам много подробности, на какви цени и т.н.
    Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Като гледам до тук вариантите са Дисковъри и Чероки....
      Аз пак да напомня и за ISUZU което предложиш още в първия път

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:ISUZU-2.jpg
Прегледи:1
Размер:54.1 КБ
ID:5298905Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IZUSU-1.jpg
Размер:55.6 КБ
ID:5298907

ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ И БАГАЖНИКА!
      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IZUGU-BAG.jpg
Размер:44.5 КБ
ID:5298906

Коментар

Първоначално публикуван от noel Преглед на мнение
        Като гледам до тук вариантите са Дисковъри и Чероки....
        Аз пак да напомня и за ISUZU което предложиш още в първия път

[ATTACH=CONFIG]356694[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]356696[/ATTACH]

ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ И БАГАЖНИКА!
        [ATTACH=CONFIG]356695[/ATTACH]
        Това ме устройва, но в мобилето има 1-2 екземпляра, които са с ляв волан(държа на това !!!) и те са на ръба на бюджета ми. За сега се май започвам да клоня към Дискавъри. Дайте малко повече инфо за тия часто от Англия през и-бей ли ги пазарувате ... какъв е тоя 2,5 TDI това не е ли този който се вгражда в Алфа ?

Коментар

какъв е тоя 2,5 TDI това не е ли този който се вгражда в Алфа ?
          Не е от Алфа, бъди спокоен.
          Тоя от Алфа, за който питаш(VM-motori), го има в стария Рейндж Ровър(Класик), в Чероки и Гранд Чероки, Опел Фронтера(2,5TDS), Крайслер Вояджър, Форд Скорпио и др. В Дискавари, са само английски двигатели. До 1994г се слага двигателя 200Tdi, а после 300Tdi. Втория мотор е подобрена версия на първия и е почти същия.И двата са дизели с директно впръскване на горивото и заради това са сравнително икономични и палят лесно дори и с неизправни подгревни свещи. Ангренажа е с ремък,разпределителен вал в блока горивната помпа е предимно механичноуправляема–няма електроника(само в някои версии на 300Tdi е с ел.ГНП). Едновременно с подмяната на моторите през 94та, има промени и в интериора и външния вид на Дискавъри(нещо като фейслифт, не е смяна на модела, пак си е Диско 1). С по-новия двигател идва и по-новата скоростна кутия(която се смята и за по-добра).
          Модела си има специфични дребни проблеми, за които можеш да намериш информация в раздела на Ленд Ровър. Там се споменават и цени на части и пазаруването им от правилните места.
          За всеки от джиповете, за които питаш има доста изписано във Форума и ако се интересуваш сериозно, ще можеш да намериш достатъчно информация с четене на съществуващи теми, като ползваш опцията за търсенето им(в горния десен ъгъл е търсачката). Ако все пак не намираш нужната ти информация пиши в тази тема.
          Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Благодаря за изчерпателния отговор. Определено се насочвам към Дискавъри, остава да попрочета още за модела и да попадна на подходящият екземпляр. Благодаря на всички, ако има нещо пак ще питам

Коментар

И аз в момента съм в абсолютно същото положение: да е около 2000 г., задължително клима и дълга база, и сравнително евтина поддръжка и нисък разход на гориво.. Единственото което съм избрал в момента е Сузуки Витара 2.0 дизел, но не намерих почти никакви коментари за нея..
              Hyundai Terracan 2.9 crdi 163 hp,2007
              Suzuki Vitara ДБ - 1.6 16v, G16BS, 1998 ex
              Hyundai Galloper- 2.5 tdi, 1998, ex
              Продавам гуми 205х70х15!

Коментар

Първоначално публикуван от jasonsmith Преглед на мнение
                И аз в момента съм в абсолютно същото положение: да е около 2000 г., задължително клима и дълга база, и сравнително евтина поддръжка и нисък разход на гориво.. Единственото което съм избрал в момента е Сузуки Витара 2.0 дизел, но не намерих почти никакви коментари за нея..
                Има коментари http://www.offroad-bulgaria.com/show...E4%E8%E7%E5%EB
                И още теми излизат ако напишеш в търсачката простичкото "Витара дизел" или нещо подобно.
                Щом си се спрял на този модел, не е лошо да гледаш и Кия Спортидж. Почти аналогичен модел е, пак от тези години на производство и около тези пари. Дизеловия двигател на Мазда, дори мисля е еднакъв и при двата. И за нея има писано.

Коментар

Щом си имаш лека кола, една по-старичка джипка би ти вършила идеална работа.
                  Моят съвет е Паджеро 2 /може и 1/, дизелова Витара или Нисан Терано 1 /3.0 бензин/.
                  Аз лично съм с Ауди А4 и едно Паджеро 1 за лов и риболов и свободното време.
                  Преди седмица на джипа му сменях масло и се оказа, че за 1 година съм му навъртял едва 2300 км.
                  С две думи, не ми остава много време за почивка.
                  Ползването на джипа е показателно за това.
                  Трябва да се замисля.
                  Успех в търсенето.

Коментар

Благодаря за изчерпателния отговор. Определено се насочвам към Дискавъри, остава да попрочета още за модела и да попадна на подходящият екземпляр. Благодаря на всички, ако има нещо пак ще питам
                    ако ще взимаш диско трядва да е диско 1 модел 300 2.5 да не набараш накое тд5 че ще го закъсаш ама да знаеш че нама да ти е много ефтино да ходиш на риба това е кола с постоянен масраф имам такова нещо в семеиството много е добро за риба ама си има определен цена

Коментар

Да споделя какво си закупих: Натиснете снимката за да я уголемите

Име:img00098201110211534.jpg
Размер:56.5 КБ
ID:5314589

Доста съм доволен от возия, разход на гориво и куп екстри!
                      Продавам гуми 205х70х15!

Коментар

Честито колега да си го ползваш със здраве и само големи риби да си докарваш с него като гледам машината отговаря на всичките ти изисквания само ми е любопитно дали е влязъл в бюджета?

Коментар

Честито колега ! Много без аварийни километри !

Коментар

Честито, много добър избор!Желая много безаварийни километри и дано да возиш много шарани(в прекия смисъл) с нея!

Коментар

Първоначално публикуван от mimo1 Преглед на мнение
                              само ми е любопитно дали е влязъл в бюджета?
                              Благодаря ви колеги за пожеланията!
                              Ами както може да се очаква, надвиших бюджета, но поне в рамките на нормалното, а и по самият джип за момента няма нищо, така че май си беше добра инвестиция.
                              Продавам гуми 205х70х15!

Коментар

Честито и от мен.Дизел или бензин?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X