Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Джип за риболов, зимата?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Джип за риболов, зимата?

Първоначално публикуван от noel Преглед на мнение
    ...
    И става много интересно когато някои с лека кола тръгне да им бяга по-черен път
    ...
    пък ако тръгнат да го гонят по асфалта става не смешно, а направо трагично
    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
      пък ако тръгнат да го гонят по асфалта става не смешно, а направо трагично
      Няма такова нещо. Просто се обаждат на колегите да им преградят пътя с другия дефендър

Коментар

извинявам се за спама...

та съвсем сериозно - всяко едно 4х4 /не визирам ниска лека кола/ би свършило работа... но не би могло да се мери по ефективност с лодката...
        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

За 5000лв ще ти препоръчат какво ли не.Та по добре се спри на 2-3 или 5 модела,и тогава търси някакъв съвет.Но колите освен подръжка,имат данъци,застраховки и т.н.Ако ще ходиш 10пъти в годината за риба,струва ли си да плащаш примерно 300лв данък+300лв гражданска+67винетка.Това се ориентировачни цени за год.документи на един Гранд Чероки.

Коментар

Леллллле много отзовали се да помогнат, за което искренно благодаря
            Така:
            1. Mitsubishi Pajero също е вариант, но в мобилето са предимно 2.5TDI, а като чуя за този мотор и ми настръхва косата (лоши преживявания с А6 ), това важи и за Disco-to;
            2. Defender-а ми надхвърля определено бюджета;
            3. CHEROKEE - определно го заглеждам , но това което изчетох във форума окачването му е малко по сложно и определено трябва да по-прочета още за него, но е вариант с бензинов мотор. 2.1 до колкото знам е на Renaut нямам добри впечатления от него на еспейс, пък камоли за джип (това си е мое мнение, нямам преки наблюдения);
            4. Варианта с лодката съм го мислил, но като посмятам малко ще ми стъпи на същите пари, пак ще трябва да си купувам друга кола, ще ми трябва и колесар или комби с багажник и гараж където да държа всичко това;
            5. Определено още една кола и то с голям мотор ще натовари семейния бюджет, но кеф цена няма, а и определено ходя честичко за риба;
            За Фронтеркита нищо не казвате много ми харесва на външен вид особенно дългата база

Коментар

Първоначално публикуван от MoT Преглед на мнение
              Аз лично бих ти предложил Mitsubishi Pajero Дълга База.Джипа е мн. удобен с голям багажник и подръжката му е нулева.Аз съм привърженик на 3.0 двигателя и бих ти предложил него.
              Не е много нулева. Аз имам такова и знам какво ми струва тежката експлоатация на този модел. В случая съм за Дикавъри.

Коментар

Предложение и от мен-Терано 2(Форд Маверик) 2,7 ТДИ, дълга база след 1996 година.Малко трудно се намира читаво за тези пари, но Маверик ще влезе в бюджета.Има добро поведение на асфалт и климатик което е важно за да стигнеш до язовира в относителен конфорт.Багажникът е голям, а проходимостта е предостатъчна за ловни и риболовни цели.Повечето са с монтиран теглич в случай, че решиш да закачиш лодка.

Коментар

Първоначално публикуван от EXPLOSIVE Преглед на мнение
                  Така:
                  1. Mitsubishi Pajero също е вариант, но в мобилето са предимно 2.5TDI, а като чуя за този мотор и ми настръхва косата (лоши преживявания с А6 ), това важи и за Disco-to;
                  За Фронтеркита нищо не казвате много ми харесва на външен вид особенно дългата база
                  За двигателя на Паджеро 2.5 не знам,но 2.5Тди на Дискавъри грешите-това е мнооого корав мотор!
                  Дискавърито е изключително комфортен автомобил.Проблема е че за 5000лв. трудно може да се намери технически свестен екземпляр.Преди месец се сдобих с такова и съм изгледал почти всичко на пазара.Ако тази машина е редовно и свястно поддържана,няма никакви грижи.Свестен Дифендър под 8-10хил. няма,няма значение на колко години е!Фронтерата е отлична алтернатива с 1 недостатък- на задната седалка е изключително некомфортно,особено на по-дълго пътуване-няма никаква база за сравнение с Дискавъри,като място и комфорт.
                  2023 Honda CRF 300 Rally,2017 Dacia Duster 1,5dci 4x4 леко пипната, 2013 Honda NT700 Deauville,ABS

Коментар

Така:
                    3. CHEROKEE - определно го заглеждам , но това което изчетох във форума окачването му е малко по сложно и определено трябва да по-прочета още за него, но е вариант с бензинов мотор. 2.1 до колкото знам е на Renaut нямам добри впечатления от него на еспейс, пък камоли за джип (това си е мое мнение, нямам преки наблюдения);
                    4. Варианта с лодката съм го мислил, но като посмятам малко ще ми стъпи на същите пари, пак ще трябва да си купувам друга кола, ще ми трябва и колесар или комби с багажник и гараж където да държа всичко това;
                    5. Определено още една кола и то с голям мотор ще натовари семейния бюджет, но кеф цена няма, а и определено ходя честичко за риба;

Черок с 2.1 бензин мисля няма.То е ДИЗЕЛ.Паджеро и Диско няма нищо общо с ауди 6.Специално Диското е със супер здрав мотор.Голям изрод трябва да си да го скапеш.И Паджерото ще ти върши работа за лов и рибалов.За тея пари Диско200тд.Ама прочети малко да не съжеляваш при избора.И преди всичко пробвай покарай различни модели.Всички са джипове,но зад волана са различни.Въпрос на вкус.

Коментар

CHEROKEE - определно го заглеждам , но това което изчетох във форума окачването му е малко по сложно и определено трябва да по-прочета още за него, но е вариант с бензинов мотор. 2.1 до колкото знам е на Renaut нямам добри впечатления от ...
                      За първи път чувам, че окачването на Чероки е по-сложно. Ако имаш предвид интегрираната рама, т.е., че няма същинска рама - изобщо да не те притеснява. В условията, които описваш, че ще караш, това няма да го усетиш по никакъв начин. С тази рама Чероки участва наравно с много други машини и не кляка. 2.1 е много здрав мотор, но е доста слаб. Затова ти препоръчах четири литровите. От бензиновите има и 2.5. Лични наблюдения нямам, но познавачи на марката, казват, че също са слаби и мудни.
                      JEEP CHEROKEE '86 XJ 4.0

Манол Денев

Коментар

Здравейте, погледнете моята обява за моето Диско. Напълно подготвено е за каквото се сетите... има си някой особености
                        Ако имате интерес звъннете на посочения телефон.
                        Land Rover Defender 110SW 300tdi

Коментар

Не знам на кои язовири ходиш на риболов зимата,но си наясно че има места където и с подготвен за офроуд джип трудно се стига
                          а и също така като свърши риболова е добре и да се прибереш някой готин разкалян баир, киша и кал.....ммм мазало е тогава ще ти се иска да имаш най високо проходимия джип
                          driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

заглавието е подвеждащо, но човека си е уточнил после:

не за зимен риболов, а за риболов и евентуално за каране през зимата..........

Фронтерката ще ти свърши работа, щом ти е по сърце, само гледай да е дълга база - в късата 4 човека, че и въдици е мишънимпосибъл

Коментар

Както и да е.....100% съм за Дискавъри
                              driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Много обичам да ходя на риболов зимата. Разриташ двете педи прясно навалял сняг от леда, врътнеш една дупка със свредела в 50 см дебелия лед и кротко зачакаш на -15С (ако си късметлия да е само толкова )

Моя опит е с ТЛК BJ70. Купих го точно за да ходя на риба с него.
                                Не става за 4-ма(къса база), освен това вози твърдо(конфорта е илюзия при къса база и ресьори ).
                                И идея си няма що толкова го харесвам тоя дърт ръждавелник, но е факт-с нетърпение чакам уикенда за да отида на риба и то с него.

П.п.
                                Случвало се е да прекарам деня в копане на сняг и усилено използване на ХайДжак вместо в риболов. Разбира се, това е ако сам си го търсиш.
                                Toyota Land Cruiser BJ70 1985
                                Lexus LS430

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X