Обява

Свий
Няма добавени обяви.

(почти) нов СУВ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Re: (почти) нов СУВ

Първоначално публикуван от msi200 Преглед на мнение
    Джипката ще я кара жена най-вече. Тези големите не стават и не се харесват като дизайн. А и са извън бюджета.

КИА-та ги устройва идеално, само чакам някой да каже впечатления. Интересно ми е, как така е пълно със Санта Фе-та, а Кии няма? Като колата си е почти същата?
    Мохавето не е извън бюджета а (поне изглежда) доста по-сериозен автомобил от Санта Фе-то, но разбирам за размерите...

Коментар

От: (почти) нов СУВ

Пак прочетох изискванията... Просторно купе, голям багажник... един вид семейна кола. От CR-V то по добра мисля няма за тези цели до момента

Honda CR-V 2008

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:21290973017973734_3.pic.jpg
Прегледи:1
Размер:74.9 КБ
ID:5291555Натиснете снимката за да я уголемите

Име:21290973017973734_15.pic.jpg
Размер:36.9 КБ
ID:5291556Натиснете снимката за да я уголемите

Име:21290973017973734_9.pic.jpg
Размер:48.4 КБ
ID:5291557Натиснете снимката за да я уголемите

Име:21290973017973734_8.pic.jpg
Размер:54.1 КБ
ID:5291558Натиснете снимката за да я уголемите

Име:21290973017973734_2.pic.jpg
Размер:50.8 КБ
ID:5291559

Цена около 30 000

Модел 2003-2004 може да са намери за около 15. За това което я искат това е колата...

Коментар

kia sorento старите бяха проблемни малко, новите не зная
        аз карам sportage 2008 като цяло проблеми нямам.
        Е имах разни, но те бяха заради разбиване и обир а не заради проблем с колата
        И сервиза им се поочовечи в последно време, та като цяло е добър избора ти
        I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

А като вътрешно и багажно пространство, каква е разликата между новата и старата КИА?

Коментар

Извинявам се за офтопика, ама гледам че се каните на 1-2 годишни коли.
            Преди 2 г мой много добър приятел ходи до Германия и си докара BMW 525d . Тогава колата беше точно на една година. Купи я от официален магазин на БМВ. Колата беше купена, карана една година, след което върната и собственика си взима пак нова с доплащане.

Познайте колко беше пробега - 150 000 км. За една година. Това прави по 410 км на ден. Не знам колко шофьори са я карали, ама пробега беше толкова.

Колата нямаше дракотина отвън, нито следи от употреба вътре. Просто перфектна.

Та мислете с главите си дали си заслужава. Нищо че на километража пише 20 000.
            Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Re: От: (почти) нов СУВ

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
              В тези теми става въпрос за стария модел. Новото е еднакво като техника със СантаФе-то, но нещо го няма по улиците. А със Сантафета е пълно и ми е интересно защо така се получава, като КИА-та излиза минимум едни 5% по-евтино, а има и повече екстри.

Първоначално публикуван от noel Преглед на мнение
              Honda CR-V 2008Модел 2003-2004 може да са намери за около 15. За това което я искат това е колата...
              В немското мобиле едногодишните ЦРВ-та автоматик почват от 22х евра и нямат ДДС кредит. А по-старо от 1г не щат.

Първоначално публикуван от mmtrance Преглед на мнение
              аз карам sportage 2008 като цяло проблеми нямам.
              И сервиза им се поочовечи в последно време, та като цяло е добър избора ти
              Колега, кажи впечатления от дилъра и сервиза. Бяха обещали днес да звъннат и да ни кажат какви коли ще доставят другия месец, ама не се обадиха... да не би дилърът да е причината Кии-те да не са толкова разпространени?

Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение
              Извинявам се за офтопика, ама гледам че се каните на 1-2 годишни коли. Преди 2 г мой много добър приятел ходи до Германия и си докара BMW 525d . Тогава колата беше точно на една година. Купи я от официален магазин на БМВ. Колата беше купена, карана една година, след което върната и собственика си взима пак нова с доплащане.
              Познайте колко беше пробега - 150 000 км. За една година. Това прави по 410 км на ден. Не знам колко шофьори са я карали, ама пробега беше толкова.
              Моята я взех на под 1г от дилър в Германия, обаче беше на 8500км Но разбирам идеята – в Германия поне знаеш на колко км е колата.

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
              Мохавето не е извън бюджета а (поне изглежда) доста по-сериозен автомобил от Санта Фе-то, но разбирам за размерите...
              Жените нали знаеш как избират колите – на цвят и на външен вид.
              "Човекът е човек тогава, когато е на път!"

Коментар

Хм прекалено много претенции имат твоите хора. Има една приказка "които много избира, накрая прибира" Да видим какво ще приберат
                За жалост такова животно няма... Да е малко, да е 7 местно, да има ДДС, да е на 1 година, и да струва около 50 К, че и да е джип/сув...
                Те първите 2 неща са просто несъвместими - малко-->7 местно.
                Преди време заради ДДС-то без малко да си взема дачия логан Накрая му хвърлих майните и си взех каквото ми харесва

Всъщност има едно нещо което отговаря на всички критерии, но то не е в категория джип/сув а в категория МИНИ ВАН Отговаря не всичко което искате, даже има и височина по-голяма от на лека кола...

Коментар

От: Re: От: (почти) нов СУВ

Първоначално публикуван от msi200 Преглед на мнение

Колега, кажи впечатления от дилъра и сервиза. Бяха обещали днес да звъннат и да ни кажат какви коли ще доставят другия месец, ама не се обадиха... да не би дилърът да е причината Кии-те да не са толкова разпространени?
                  Дилъра който се занимаваше с мен, а именно Ивайло Буров от офиса им в студентски град, беше невероятен, през цялото време ми съдействаше страшно много, дори и след като приключихме сделката пак ми е помагал доста, а към сервиза и особено към стария управител, който заради мен уволниха, имам специално отношение , но вече и сервиза им се очовечи. Моята история с КИА е страшно дълга и нямам време да я опиша, ако искаш ми звънни (тел в подписа) да ти разказвам смешки и премеждия с щастлив край.
                  I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Карам Спортидж и засега от сервиза (този на бирената фабрика - Киа/Субару) съм доволен. Ходил съм само за бояджийски истории досега, но до месец ще ходя и на ТО. Във форума на Киа има голяма тема за сервиза и мненията се покриват с това на Филип - напоследък нещата са добре.

Коментар

Вчера съвсем случайно, видях една НОВА КИА от близо. Впечатленията ми са. Вътрешно пространство - по зле от стария модел. Багажник - по малък от стария модел (под стария модел има в предвид всичко до 2003, от там дизайна на купето се променя значително). Да не говорим за 7 места и ДДС
                      Заложено е повече на визията и "лукса" модела които гледах беше с кожени седалки...
                      Та така погледнато, не виждам как КИА Спортидж, ще се впише в изискванията по горе

П.С. Модела които гледах всъщност беше 2008, но не вярвам и в най-новия, нещата да са много по-различни...

По default Sportage е проектиран като спортен джип/сув. А спортен изключва големия багажник и и другите екстри които се търсят тук...

Коментар

От моите наблюдения като купувах, багажника на Спортиджа е доволно голям - горе долу колкото CR-V и повече от Кашкай и Форестър и т.н. Може би изглежда малък, защото са сложили пълноразмерна резервна гума вътре, но около нея пак остава доста място. Мястото отзад наистина не е много - по-висок човек там ще опре в тавана Така или иначе въпроса в темата е повече за Соренто, където има 6+1 места и възможност за данъчен кредит.

Коментар

Дотук не се споменава никъде моя фаворит - Mazda CX-7. Правих й тест драйв - много добре се държи. Някой да кара такава и да има повече опит с нея?
                          ДНЕВНИКЪТ НА СТАС
                          СВЕТЪТ НА МАИТЕ. ГВАТЕМАЛА, БЕЛИЗ И ХОНДУРАС

Коментар

Не знам за Mazda CX7, но Mazda 5 e на базата на Ford Focus.
                            Mazda CX7, на пръв поглед е 1/1 с Ford Kuga.
                            Дано да греша!

п.п. За да не съм съвсем off - Honda CR-V.
                            Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
                            Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
                            Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

Първоначално публикуван от Stas Преглед на мнение
                              Дотук не се споменава никъде моя фаворит - Mazda CX-7. Правих й тест драйв - много добре се държи. Някой да кара такава и да има повече опит с нея?
                              Един от колегите кара такава. Правих "кръгче" от няколко километра. Върви, пущината. Хареса ми. Двигателя и е предостатъчен, според моите разбирания.

...ама я има от 2 месеца, та как се представя в реалния живот, все още нямам идея.

ПП: Не знам на каква "база" е, но се произвежда в Япония. Колегата я чака сума време да дойде. Не знам Ford да се прави там.

ППП: Другия ми фаворит за такъв клас возила е SantaFe.
                              Последно редактирано от sparkybg; 25-07-11, 12:00.
                              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от krasi-mir Преглед на мнение
                                Не знам за Mazda CX7, но Mazda 5 e на базата на Ford Focus.
                                Mazda CX7, на пръв поглед е 1/1 с Ford Kuga.
                                .
                                Искаш да кажеш, че Фокуса, всъщност е платформа на Мазда 3?
                                Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X