Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Малко помощ ? Маверик или Фероза ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Малко помощ ? Маверик или Фероза ?

Здравейте, след като ми спестихте много главоболия с моята минала дилема, днес се заражда 2ра с пълна сила. Колкото повече наближава момента за покупка,толкова повече нови идеи ми идват,а най-новата е Форд Маверик (или Нисан терано, ма защо е по-скъп от форда като са еднакви ?).
    Какво мислите ? По-добре ли е от ферозата за междуградски и лек до среден офроуд ? Поддръжката как е ? Май определено има предимство от към пространство и товаримост?
    П.С. Със сигурност искам да е газифициран.
    Та моля за помощ и дано и този път сте толкова отзивчиви

От: Малко помощ ? Маверик или Фероза ?

Маверик-по-голям, по-мощен, почти еднакъв разход, по-меко вози

Коментар

Фрерозата е доста скъпа като подръжка и друса доста а относно големината тясна е и багажника и е за една чанта
      Кола без турбо е като жена без цици, върши работа но не доставя удоволствие.
      Витара 1.6 16V TURBO POWER!!!
      "Mud Angels" Stara Zagora

Коментар

Маверик,това вече и аз го знам.
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

Kато бивш собственик на Фероза и настоящ на Маверик , ще те посъветвам да е Маверик.Няма нищо общо между возията на двете.И двете се газифицират с нормално газово.Разхода на газ извънградско е съизмерим , за градското ферозата си е с по-малък.За офроуд и двата автомобила мисля ,че имат еднакви възможности , въпроса е колко си ги прежалил.
          Това е от мен.
          Поздрави
          RAV 4
          F650GS

Коментар

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...d.php?t=115251

Коментар

И двете! (виж ми подписа )

Ако за в гората - фероза. Защото е малка, лека и се вре навсякъде. И има що-годе адекватен двигател за това (за разлика например от самурай).

Ако смяташ да я ползваш и за всекидневно, освен за в гората - късо терано/маверик. Несравнимо по-голям комфорт (кара се нормално със 130-140), несравнимо повече вървеж, и с малко лифт и по-големи гуми (31-ци), става и за в гората, макар и не за супер големи извращения. Има части всякакви, до последното болтче. Препоръчвам 2.7TDI - версията с интеркулер и кръгли фарове, след 1996-та, заради повечето кончета (125) и по-здравата скоростна кутия (като на патрол). Чипосва се до 145-155, и има осезаем ефект от това.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Благодаря за конкретните отговори, не се различават много от моите очаквания, но друго си е да го чуеш от по-запознати
                Имам лична молба към sparkybg: Дали ще мога да разчитам на помощ то теб при евентуален оглед ? И двамата сме от София, пък аз кола не съм купувал до сега,особено 4x4,а гледам че навсякъде където се изказваш по темата Терано/маверик винаги си в час и актуален.

Коментар

Такааа първа серия Фероза или Нива, втора Фероза или Маверик/Терано/, в трета какво да очакваме Фероза или.......? Ама като гледам и в двете серии пресъства Ферозата що не вземеш да си купиш една?Пък ако попаднеш на читава няма да съжаляваш!
                  не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

При посочените от теб изисквания- Маверик. Ферозата НЕ Е удобна джипка за ежедневно ползване, нито като разход, нито като поддръжка, нито като обем, нито като комфорт, нито като возия. Предвид възрастта, на която ги купуваме, за мен си е най-вече селскостопанска техника и като такава най-вече я ползвам. Корава е, няма спор.
                    Ама и ти, без да ми се сърдиш, май не си наясно какво точно искаш.
                    Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Колега,привет,нека и аз изкажа мненийце по въпроса.Като бивш притежател на Терано,ще кажа,че е по-добрия вариянт.Както спарки ще ти препоръчам и аз дизеловата версия ,като почитател на печките.По-добре върви от бензина особено по-добре за джип,а бензина трябва все във високи обороти да го караш.Това в гората не е хубаво понякога.Също така по-добре да е след 96 дизела със интеркулера защото и харчи по-малко и върви по-добре и е по-здрав. Ферозичката за всекидневно не е много добър вариянт защото е малка,друсаща и некомфортна.В багажника и каса бира не се събира.Маверика според мен е по-доброто за градско и за гората едновременно Дано съм ти бил полезен!

Коментар

Първоначално публикуван от Цветан Иванов Преглед на мнение
                        Благодаря за конкретните отговори, не се различават много от моите очаквания, но друго си е да го чуеш от по-запознати
                        Имам лична молба към sparkybg: Дали ще мога да разчитам на помощ то теб при евентуален оглед ? И двамата сме от София, пък аз кола не съм купувал до сега,особено 4x4,а гледам че навсякъде където се изказваш по темата Терано/маверик винаги си в час и актуален.
                        То хубаво, ама в момента съм в отпуск и правя ремонти вкъщи. Ако остане за след 2 седмици и ми е накъде на не повече от 20 минути път (западна София), ще се прежаля, при наличие на поне някаква първоначална информация за екземпляра. А из темите е писано, и от мен, и от други, какво да се гледа. Общо взето стандартните неща. Тераното (особено след 1996-та) няма изявени скрити слабости и проблемни възли. Гледай предимно за ръжди и слушай за странни шумове.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

За sparky : В момента и аз нямам никакво време, говорим завбъдеще,имам 1-2 набелязани Пък после ще почерпим както си му е реда
                          За Ловеца на тигри : Просто предпочитам 3 пъти да меря преди да отрежа, пък и колкото повече разсъждавам върху изискванията толкова по-ми върви Маверика. Само дето се казва, че циганин и форд работят само лятото,ма да се надаме,че са градски легенди И-и-и само не разбрах,защо отсвирваме газифицираното така категорично.

Коментар

Първоначално публикуван от Цветан Иванов Преглед на мнение
                            ...форд...
                            Ford са само емблемите. Никой от тая фирма не е пипнал и едно болтче, освен да направи някоя броня по-ръбата или да сложи лъскава решетка отпред. И слава богу.

Дизелака зимата си пали както пали и лятото. От четвърт. Разликата е само няколкото секунди в повече за подгревните свещи. И пак - няма нищо европейско в него, камо ли от Ford.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X