Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Вьпрос за Гранд Витара 1,9 дизел 2006г.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Вьпрос за Гранд Витара 1,9 дизел 2006г.

Здравейте колеги,отдавна чета този форум защото сьм фен на джипките и сега сьм решил да си закупя такава!Тука има много компетентни колеги,в чието мнение бих се вслушал,а ме интересува мнението ви за Сузуки ГВ дизел 2006г.,разбрах че е френски мотора,дали е сполучлив,струва ли си да я купя,ще я карам предимно в града,ако не е сполучлива джипка,каква бихте ми препорьчали?благодаря предварително на всички отзовали се!!!
    Последно редактирано от Чавдар (V93); 14-06-11, 21:28.

От: Вьпрос за Гранд Витара 1,9 дизел 2006г.

Не си струва парите.
    Готина , удобна ,много харчи и за да върви трябва да харчи още.
    Комбинацията с дизела на Рено е по скъпа от бензина на Сузуки.Обимайните проблеми с ДПФ филтъра-много се запушва и не се чисти сам както би трябвало да бъде.Дизелът не знам защо е по капризен към маслото: евро 4 само със не знам си каква спецификация заради същия този филтърз

Коментар

Благодаря за точният отговор,а имаш ли мнения относно ГВ 2004г.,с дизела на пежо?

Коментар

И такава имах ,на извънгтрадско ми слизаше на 6 на сто разход ,не ми харесваше ,че сееше на хлъзгав път ,а като включиш двойното се тормозеше на завоите.
        Слабо място са им ремъците -понеже са без защита и заминават много бързо.На Пежото са отстрани ,а на Витарата отпред и имат накаква ролка която се чупи често но аз не успях да дойда до този момент.
        Новата ГВ след 2005 по ми допада.Карал съм 24 часа нон стоп и не се уморих.
        Сега ми е на 100000 км и само по гаранция ми смениха лагерите и синхроните на скоростите,но мисля ,че е проблем на обслужването щото бяха сложили неподходящо масло.

Коментар

благодаря ти за полезните сьвети,препорьчай ми някой паркетник до 12 или 13 хил.лева,рядко ще влизам в гората!

Коментар

Не мога да ти дам мнение за други ,не съм карал дълго време за да ги сравня.

Принципно това което съм си мислил за мене е ,че такава кола трябва да е нова ,и да е японска.Нова за да има гаранция ,защото ремонтът и частите са доста скъпи,не ,че застраховките са по евтини.Японска защото не се чупят.Изхождайки от 5 те години със Витарата донякъде за себе си съм прав. Най голям разход се оказаха броните-Задни три и предни две ,заден ляв стоп-два броя ,преден десен фар -два броя.
            Това от добри драйвери в София.Добре че имах застраховки защото да не ти пиша какви пари струват.А и едно ляво и едно дясно огледало комплект,защото не се продават отделно основи. От тази гледна точка съм на плюс сравнено със платеното за застраховки.Булстрад плаче ,ама плаща.

Коментар

Имам такава 3години нова ,двигатела е на рено и може би е най карания дизел-доста други марки го карат.Моита като я карам като човек си гори 8 на сто със 100-120км.Дизеловия модел новия се прави в Япония.Аз лично съм много доволен и не виждам какво бих взел на неино място но аз дърпам и лодка ако не ислизаш извън пътя Тйота Рав на асфалта е по добра като возене .А и френските дизели са наи добрите засега специално този двигател започва от80к и стига до 200За ДПФ филтъра има човек в София който ги маха,колеги от Гърция които са го махнали са пневероятно доволниА и двигателя не е129 кс а 136 Японците лъжат малко заради данъците след махане на филтъра ималко работа става 156 разхода намаля с литър на сто почти и колата става нещо друго
              Grand Vitra ddis 2008
              SEAT Althea XL tsi 2010
              Mitsubishi Canter

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X