Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Джип за 12-13 000лв.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Джип за 12-13 000лв.

Здравейте.
    Ще сменям возилото и се замислям за джип.
    Тези които ми харесват са Гранд Чероки 2.7ЦРД и МЛ 270ЦДИ. Знам, че мотора е еднакъв, но надежден ли е. Четох доста, но реших да попитам. Как е поддръжката на 2та джипа. Кой е по-надежден? Кой е по-евтин за поддръжка. Как са като возия/пътно поведение? И въобще заслужава ли си за тези пари или няма да мога да намеря читава бройка? Други вариянти не виждам за джип, освен някое корейско. Имам малък опит с Паджеро 3.2ДИД, но не ми хареса честно казано. За Ленд Крузър Д4Д не стига бюджета, а Патрул мисля е повече за гората.
    Също и Ауди Оуроуд загледам. Всички които гледам са с дизелови мотори.
    Джипа ще се ползва ежедневно и за лек оффроуд.
    Дайте едно професионално мнение
    Благодаря на тези които ще се включат в темата.
    Jeep Grand Cherokee 4.7 4" lift Rough Country

От: Джип за 12-13 000лв.

Като ще е гарга.............нека е Патрул.
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

Коментар

Здравеи колега, аз самия карам Гранд Чероки 97 година с дизелов двигател и за 3 години нямам никакви сериозни оплаквания освен консумативите и обслужването.
      Баща ми кара Мерцедес А Клас (2001 или 2002 ) , и само платката която управлява сервото на волана ( и му се развали де ) струва в БалканСтар около 1000 кинта без монтажа. не мога да кажа до колко 2.7 ЦРД то на Черокито е читаво, но със сигурност подружката е по-ефтина от на мерцедес. нека други колеги които карат МЛ да се произнесат, мисля че те наи-добре сте те насочат.
      поздрави Свен

Коментар

Впроса ти е много ясен, ама не съм сигурен дали някой ще може да ти помогне "от личен опит".
        Аз съм се возил на Quatro, но не Алроад - това си е 100% автомобил, който обаче има много по-добро поведение на сняг. Не знам как е в офроуда, но не мисля, че е нещо много повече от обикновенно Ауди. За Quatroto се знае, че окачването е алуминиево, което го прави няколко пъти по-скъпо от това на нормалните.
        Аз имам Гранд Чероки 2.7CRD. Карам го от половин година и съм много доволен. Купих го съвсем малко по-скъпо от твоя "бюджет". За сега освен обслужването и някои козметични работи нищо не съм бутал. Цени има всякакви, но като цяло за този автомобил съм на мнение, че трябва да се купуват оригинални неща, които не са много евтини, но пък не са и много скъпи.
        За МЛ-а нямам никакво мнение. Искам само да отбележа, че понеже двигателите са еднакви, когато купувам части ги купувам по каталога на Мерцедес. Така излизат с около 10% по-евтини.
        Препоръката ми е да почетеш малко по-внимателно темите и сам да си изготвиш списък с критерии, на които пак сам да си отговориш.
        Аз, например страшно харесвам Алроада, но преди години имах А6 (2.5 TDI, 5 цилиндровия, 6 скорости), "заради което" точките в книжката ми свършиха за по-малко от година. Страшно вървеше и харчеше малко. Просто една от първите точки в моя списък, когато избирах сегашната кола беше "да не е бърза".
        Не, че Гранда не върви с 200, ама просто не те предразполага. А А6-цата не ги усеща...
        Освен това с тази скорост Гранда ще гълта около 13-14-15, докато А6-цата - едва ли повече от 8-9.
        Успех!
        Suzuki GSXR
        VW Touareg
        Mitsubishi Pajero II

Коментар

Аз мога само да повторя онова, което знаещите и можещите са казали отдавна - освен бюджета за закупуване да се предвиди и съответната сума за обслужване, ремонти и т.н.

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
            Като ще е гарга.............нека е Патрул.
            +1 Патрула не е само за гората

Коментар

Патрул трудно може да се намери за моя бюджет и сигурно ще е 125к.с. Твърде муден е, огромен е и т.н. а това което ще се купува ще се ползва за ежедневка. Тоест и в града за това се ориетирам към ГЧ/МЛ.

Коментар

Първоначално публикуван от ThugLord Преглед на мнение
                Здравейте.

Джипа ще се ползва ежедневно и за лек оффроуд.

Е това ме хвьрля в тьча - Гранда не го знам как е,доста хора са доволни от него като здравина и части.МЛа не е мислен много за ОФФРОУД за разлика от Патрула на който там му е стихията.В града всичко може да вьрви,в гората МЛа ще се замисля малко да го вкарам.МЛа има репутация на слаба машина.
                За Гранда има много теми,порови в техния подфорум
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

Такава тема има и тук: http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...34#post1504834
                  Grand Cherokee ZJ V8 0887493336
                  Желязото се кове докато ...се закове...

Коментар

Знам за тази тема. Но исках да кажете до 12-13К какво ще кажете. Да избера джип или да си остана с колите? Заслужава ли си за тези пари джип, може ли да се намери читав от горе споменатите ?

Коментар

За тези пари вече има ама дали ще е читав...може пък и да случиш!
                      Това което ми харесва в гранда е LSD диференциал, това което не ми харесва е дюзата на пети цилиндър, но нека по запознатите да обяснат, моля!

Коментар

Първоначално публикуван от ThugLord Преглед на мнение
                        Знам за тази тема. Но исках да кажете до 12-13К какво ще кажете. Да избера джип или да си остана с колите? Заслужава ли си за тези пари джип, може ли да се намери читав от горе споменатите ?
                        Добре си се насочил към тези модели.
                        Разликата е , че МЛ-а е малко по-асфалтно ориентиран , спрямо ГЧ, по-грозен е и вече е демоде , спрямо опонента , който все още е актуален.
                        Ако ще караш 95% асфалт и ти трябва стабилност МЛ е правилният избор.
                        ГЧ има едно полюляване и клатене , при преминаване през неравности , с което някои хора не могат да свикнат.
                        Най добре не бързай , а си направи тестдрайв и на двата и ще си избереш кой е твоят джип.
                        ________________________________________________________________________________________
                        Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
                        HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

Аз бих взел един ЕксТрейл за тези пари, чувам само добри неща за този автомобил, карал съм малко и съм с добри впечатления. Някой собственик ако може да сподели мнение, ще бъде интересно и за мен.
                          --------------------------------------------------
                          [FONT=Courier New]понякога седя и си мисля, а понякога само си седя......

Toyota Yaris 1.0 VVTI :)
                          [/FONT]

Коментар

Първоначално публикуван от Ba4e Mite Преглед на мнение
                            Добре си се насочил към тези модели. ... ГЧ има едно полюляване и клатене , при преминаване през неравности , с което някои хора не могат да свикнат.
                            Най добре не бързай , а си направи тестдрайв и на двата и ще си избереш кой е твоят джип.
                            Мен специално това люлеене много ме кефи. Не съм се возил на друга кола, която да го прави и това прави Жипката уникална за мен.
                            Бюджета ти не е хич малък. Може да се огледаш за Гранд, но наистина не бързай. Лично моя препоръка (без да искам да споря) е да избягваш италиански внос. Тези коли са много претенциозни на обслужванията, а Италианките като правило не се поддържат добре.
                            Ако ще вземаш жипка, автоматик трябва да си имаш и около 1000 лева за обслужването, което (аз поне правя така) трябва да се направи веднага, след като вземеш колата.
                            Набележи 1-2-3 возила, огледай ги. Може да се разбереш и с някой колега от форума да дойде с теб. Аз, например нямам нищо против да ти помогна при оглед на Гранд (имам известен опит, но все пак не съм Jeep Guru)
                            Suzuki GSXR
                            VW Touareg
                            Mitsubishi Pajero II

Коментар

Ако ще е Гранд или МЛ и 95 % градско каране го избери автомат.
                              TOYOTA SEQUOIA ‘11
                              W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X