Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Здрав и икономичен джип за вилата и лов

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Здрав и икономичен джип за вилата и лов

Здравейте колеги. Интересувам се от вашето мнение за джип за лов през зимата, а през останалото време за пътуване през уикенда до вилата. След доста четене във форума и обиколки по автокъщи се спрях на ИСУЗУ ТРОПЕР, ДАЙХАТСУ РОКИ, като имам предвид приличен разход, здрава и ремонтно пригодна машина, дали тези два автомобила биха били добър избор, като вид гориво не съм се точно спрял, разчитам на вас за съвет

От: Здрав и икономичен джип за вилата и лов

Здравей колега.
    Аз бих ти препоръчал ИСУЗУ Трупър. Лично аз си купих такъва къса база.
    Целта е да си ходя на вилата - имам около 3 км черен път. Интересуваше сравнително приличен по размери багажник и добър клиренс. Рокито има добър клиренс, 210 мм, но откъм обем хич го няма.
    Пробвах преди това няколко фронтери но някак си не ми харесаха как вървят. Другото което се опитвах да постигна е да намеря джип с не много мощен двигател - не ми се плащат много данъци и гражданска. Исузуто е 1991г с 2.8 ТД двигател и 103 коня. За София данъка му е 105 лева.
    Джипката върви много добре. Също така е доста добре "бронирана" от долу.
    От към подръжка нямам много опит, но долкото четох по форуми Исузу се слави като сравнително безпроблемна кола. Това е от мен
    Успех с избора!

Коментар

какъв разход постигаш с този двигател

Коментар

Защо не погледнете и нещо такова :Натиснете снимката за да я уголемите

Име:braun 231.jpg
Прегледи:1
Размер:110.9 КБ
ID:5267558

10.4 Софийско, 8.4 на дълго

Коментар

познавам ги добре тези КИЙ, доста ниски и слаби

Коментар

Исузу-то е доста добър избор. Един мой приятел си взе такова преди 2 години и остана доста доволен, още си го търкаля и не е мръднал!

Коментар

ИСУЗУ Трупър 1991г с 2.8 ТД двигател, 103 коня - излизане от София 10км + 60км извънградско някъде около 8-9л/100км. За града нямам наблюдения тъй като почти не карам градско с джипа. Не съм го тествал и на по-дълъг път. Общо взето това е машина за вилата и да си пренеса нещо по ръбато.

Коментар

+1 за Исузото.Рокито е по екзотично и архаично.Отделно си е по-тясно.Иначе и двете ще са проблемни откъм поддръжка.Роки може да се намери с LSD-диференциал,което е плюс.Но и двете не са ми по вкуса и далеч от моята мечта-.... G-класа.
                МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

"Здрав и икономичен джип"е такова животно не съм срещал.Ако е икономичен няма да е здрав и обратното ако е здрав няма да е икономичен.За здрав Тоyota 80-ка 4,2,но не е икономичен,друг Mitshubichi Evo но и той не е икономичен.Мога да изброя още примери,но няма смисъл.За това си избери някой модел за да могат колегите да ти помогнат.Поздрав.
                  Помогни си сам,за да могат и другите да ти помогнат.
                  АСК Ален Мак

Коментар

А защо не Терано 1 или 2 2.7D 100кс.,малък данък , ако се регистрира като товарен ( 1+1) данъка е 12-13лв.

Коментар

Дълга Витара 1.6 16в 97-8 коня Здрава е и дава приличен разход , градско ,извън градско и може да намериш запазена на добри пари
                      [SIZE=7][SIZE=7][/SIZE][/SIZE]

Коментар

Наистина няма такова нещо като ЗДРАВ И ИКОНОМИЧЕН. Мога да ти кажа, кои са най-икономичните защото преди време проучвах. Та икономичните са малките джипове Хонда ЦР-В, Киа, РАВ4, Витара, Фриилендър... Другите си арчат...
                        От изброените за офроуд стават Витарата и Киата (другите нямат бавни). Тропера е добър избор според мен, но за разхода трябва да питаш някои които има... Но няма как да е като на тези изброените...

Коментар

Първоначално публикуван от slavitruck Преглед на мнение
                          познавам ги добре тези КИЙ, доста ниски и слаби
                          Пълни глупости.Лесно стават малко по високи,достатъчно здрави са,с добър разход на газ.И повечето модели са с клими.Не съм собственик но имам близки наблюдения...Според мен много добър избор би бил с бензинов 128к.с Поздрави.....

Коментар

От 9 месеца и аз съм за Киата... Който каже,че не е здрава машина - не я познава,е има си 1-2 слаби места,но се отстраняват.За почти истински джип си е много икономична машината,с леко лифтче си гази добре и в комбинация с бавните,ЛСД-то и 120 и няколкото си коня е повече от достатъчна.Само да добавя,че на асфалт почти не я карам.
                            Последно редактирано от сиско; 16-04-11, 16:41.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X