Обява

Свий
Няма добавени обяви.

8-10 годишен семеен SUV (детевоз)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• 8-10 годишен семеен SUV (детевоз)

Пускам втора тема тук, но за разлика от предния път преди 8 месеца, сега кола трябва да взема, и то скоро.

Въпрос: Доколко МБ 270 ML отговаря на долните критерии? За Хюндай имам някакво мнение 1-ва ръка, че правят евтини и надеждни SUV-ове.

Обяснение:

Търси се просторно семейно комби (mid size SUV), което според моментния замисъл да се кара повече от жена в града.
    Гориво:Дизел. Само дизел.
    Предаване: Фултайм 4Х4, ако ще е on demand, предното да е водещо.
    Скоростна кутия: по възможност да е с автоматични/типтроник. Ръчна скоростна кутия само при по-ниска цена.
    Цена: 12-15 000 (по възможност с дан. кредит)

Кое ме е важно за мен:
    1)Разход (извънградско) 9-10L/100km. В града едва ли ще се кара повече от 500km/месец, та не съм придричив.
    2)Поддръжка. В последни време съм карал само нови служебни автомобили, та поддръжката на старо камионче ми носи стрес

Раздвоен съм между
    1)МБ 270 ML 2001г., автоматик (има няколко интересни) и

2)Хюндай:
    а)Санта Фе 2.0 CRDi 2002-2005г.(просторен, надежден и евтин за поддръжка. На пазара не съм срещал читави бройки);

б) Киа Соренто 2004г., автоматик (малко са и в недобро състояние на пазара). Иначе добри отзиви по форумите;

в) Тусон 2.0 CRDi. Днес на Горубляне видях един красавец, може и скоро да замине. Струва ми се тесен.

От: 8-10 годишен семеен SUV (детевоз)

Щях да ти предложа като моя Аутлендър, било 2.0 (136кс) или 2.4 (158кс) с Газов инжекцион, но явно си предубеден. Моето момиче си го кара спокойно из града и не се е оплакала от нищо. Градско гори към 14-15 газ, извън около 10-11 - 2.0 двигателя с постоянното 4х4.
    Проблемът е, че почти няма читави бройки на пазара и автоматикът на Мицубиши е проблемен по отзиви от колеги.

Коментар

От изброените от теб по мое лично мнение КИА Соренто е много по-добър избор от ML ( и за дизеловте и за бензиновите). За Санта Фе 2.0 CRDi и Тусон 2.0 CRDi нямам собствени наблюдения, а само информация от форумите, че не са лоши.

Коментар

Honda CR-V е идеалния семеен SUV с най-ниския разход за подобен тип кола и може би най-просторната...

Коментар

Напъни се още малко с парите и мога да ти предложа Джип (което не е SUV) с фултайм раздатка!
          Ето го!
          edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Първоначално публикуван от edoors Преглед на мнение
            Напъни се още малко с парите и мога да ти предложа Джип (което не е SUV) с фултайм раздатка!
            Ето го!
            Прегледах подробно, много приличен автомобил. За съжаление не е лъжица за моята уста.

Иначе, доста прочетох днес, а и прозваних за мнения, което ме обърка още повече
            1)Колко е очакваният разход на МБ МЛ270?
            2)Разпространени ли са проблеми с автоматичата скоростна кутия?

Коментар

това е по грешка и не мога да го изтиря, моля да бъда извинен и някой модератор да помогне с изтриването.
              Благодаря.

Коментар

Първоначално публикуван от windcoast Преглед на мнение
                От изброените от теб по мое лично мнение КИА Соренто е много по-добър избор от ML ( и за дизеловте и за бензиновите). За Санта Фе 2.0 CRDi и Тусон 2.0 CRDi нямам собствени наблюдения, а само информация от форумите, че не са лоши.
                Едва ли ще ти е проблем на кратко да се обосновеш защо според теб Соренто-то е по-добро от МЛ-а?

Коментар

За МЛ 270 мога доста да ти разкажа.
                  Моя беше 04' г. ( фейса ).
                  Разход в града 15-16 , извън 10 .
                  Като цяло ,тромав двигател .
                  Автомата често дава фира и в Джемини ще ти се зарадват
                  Возията му беше добра и бях доволен ,много повече от примерно Х5.
                  Като подръжка не е нещо фрапиращо и е напълно поносимо.
                  Задължително вземи фейса,защото много от глупостите на първите бройки са отстранени .

Коментар

Първоначално публикуван от mradulov Преглед на мнение
                    Едва ли ще ти е проблем на кратко да се обосновеш защо според теб Соренто-то е по-добро от МЛ-а?
                    Хмм, добре ще опитам. Надявам се, че не е вманиачаване по темата на някой собственик и любител на ML.
                    Ако погледнеш форума с моите въпроси и коментари ще видиш, че и аз бях пред същата дилема преди около 1 година. Тогава взех решение за себе си, което не означава, че е меродавно за всички. Просто се опитвам да помогна.
                    1. Много по-евтина поддръжка при Соренто.
                    2. Много по-малко проблеми по двигател и ходова част при Соренто.
                    3.ML-а от 1999г до 2002 има проблеми с автоматичната скоростна кутия.
                    4.На външен вид ML модела от 1999-2002г. се различава с модела ML след 2002г. Може да не е с много, но (лично мнение) по ми харесва след 2002г. с халогените и различните брони и стопове.
                    5. За едни и същи пари купуваш ML 270 - 2001г и Соренто 2004-2006г., т.е. Сорентото е доста по-ново.
                    6.Соренто има повече екстри от МЛ, което е естествено, като се има предвид годината на производство.
                    7.Интериора на Сорентото е много по добър.

Надявам се да съм бил полезен и обективен доколкото е възможно това. На "Spanak" му пожелавам успех в търсенето. В края на краищата той ще си го кара, значи на него трябва да му харесва и да му е удобен!

Коментар

Не съм някакъв ултрас на тема Мерцедес, но и няма да лъжа, че карам и харесвам Мерцедес, не е МЛ.
                      От гледна точка на парите си прав, от Корея получаваш автомобил 2004-2006, за разлика от германския 2001 година.
                      Не мога да се съглася обаче със сравнението на автомобил 2006 година с автомобил 2001. Всичко знаем, че 5 години за автомобилостроенето е цяла вечност. Парите, обаче са си пари, а аз напълно подкрепям идеята да се взема възможно най-новото за бюджета.
                      Екстрите не са във фокуса на темата, но изобщо не си обективен за тях. За пример ESP при Киа става стандартно оборудване чак след фейслифта някъде през 2006, а при МЛ си е стандартно от началото, а да си виждал МЛ с ръчна трансмисия(има на 2.3 мотора, ама се съмнявам да си виждал такъв)?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X