Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпроси за JEEP

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпроси за JEEP

Темата може и да не е точно за този раздел, но я пускам тук .

Избрал съм си модел на джип който да си купя, в случая Чероки, около 94-95г. най-вероятно 4.0 литрово с опцията да му се сложи ГИ, ще го ползвам за работна кола затова съм решил да се слага газ, с идеята за по-евтино придвижване, и смятам че е по-надежден от дизела като двигател. Интересува ме кои са слабите места на модела, има ли достатъчно резервни части по моргите (за тенекии и такива неща става на въпрос, всичко друго слагам ново) и общо взето това. На всички модели ли може да се избира задно или 4х4?

И за разхода се интересувам за двигателите 4.0 бензин и дизелите 2.1 и 2.5, както и здравината на дизела, да знам дали съм направил правилният избор за двигател. Имаше една тема с над 60 страници за разходите на джиповете тук, но почти не намерих точна информация за тези двигатели. По принцип за ежедневна кола карам 2,8 бензинов мотор V6 без газификации, та не се притеснявайте да споделяте големи разходи, особенно на бензиновия двигател

От: Въпроси за JEEP

Първоначално публикуван от Tocata Преглед на мнение
    Избрал съм си модел на джип който да си купя, в случая Чероки, около 94-95г. най-вероятно 4.0 литрово с опцията..... На всички модели ли може да се избира задно или 4х4?..... По принцип за ежедневна кола карам 2,8 бензинов мотор V6 без газификации, та не се притеснявайте да споделяте големи разходи, особенно на бензиновия двигател
    Задното е "по дифолт", т.е. може да избираш задно или 4х4 (парттайм или фултайм).4л на газ е добро решение, по-добро от дизелите....2.8 V6 е от първите "чероци" има го във версия 2х4 .....надявам се не говориш за такова "семейно комби" .....ползвай телефона
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

А тука идва и другият въпрос, от изчетеното по форума стигнах до извода че за да си го карам спокойно на 4х4 на шосе и при сухо време (не че на сухо време ще го ползвам 4х4-то) трябва да е фуллтайм. В смисъл, ще го карам предимно по хубави (до колкото могат да се нарекат така) пътища, но ако трябва да се кара на задно при по-висока скорост, по добре да си карам V6-ка, защото той си е само на задно и е лека кола. Абе като цяло се дразня да се съобразявам с пътища и т.н., искам като се кача да карам, а не да се занимавам да превключвам и т.н., в този ред на мисли, пак споменавам, трябва да е фуллтайм това Чероки, така ли? И ако е така на 4 литровия мотор от кои до кои години ги правят и как да ги разпозная?

Телефони ползвам само домашни със жица, и от както в наше село ги премахнаха и дадоха безжични вече само с писма си общувам

Коментар

Трябва да гледаш Черока да е с раздатка NP242 - FULL TIME това може да се провери най-лесно като погледнеш на лостта на раздатката на който трябва да пише FULL TIME на 3-та позиция, от над 2 години карам Cherokee XJ 4,0l. 2000г. с ГИ и съм изключително доволен от здравината ! Разхода който ми дава на мен е около 25 градско но гумите са BFG\AT по-големи и по-рошави от заводските и прасеца ми е доста голям !
        JEEP PATRIOT, 2.0CRD , 2008
        JEEP CHEROKEE XJ ,SPORT 4.0L 2000
        JEEP COMMANDER, 4.7L , 2009
        JEEP GRAND CHEROKEE WJ 4.7L H.O , 2005 OVERLAND 0878102108 -Иван

Коментар

И на мене ми тежи крака стабилно, някак си се лепи за педала . Иначе 25 ме урежда, защото при мен е смесено градско с извънградско, но 25 ми звучи доста добре, за постоянно 4х4 предполагам? За гумите няма какво да се коментира, ще са баници със сигурност, все пак е джип, а не някоя пазарска количка

Коментар

Градско го карам само на задно! Стабилна е трудно ще го поднесеш на задно,освен ако не го желаеш няма смисъл от 4x4 на асвалт.

Коментар

Така е, обаче има градско и "градско", нали. При нас от непочистване на пътищата се получава примерно 500м сух път, после 1-2 километра заледено или кишаво на по-усойните места, после пак изчистено и т.н. Хубаво си е да може, а дали ще карам постоянно на 4х4 не се знае, 4 години карам само задно, последните 2 години в комбинация с автоматик, зимата не съм имал проблеми, обаче джипа си е джип.

Коментар

Днес видях в една обява тази снимка:

Какво означава това? Мислех че видовете задвижване могат да са или парттайм или фуллтайм, не може и двете едновременно. Ако някой може да помогне с обяснение

Коментар

То много ясно е написано-можеш да караш на какъвто режим си искаш.Това е 242 раздатка.

Коментар

Това е лост за превключване позициите на full time раздатка 242. Тя е с диференциал в нея, който може да е действащ /отворен/ или блокиран. Съответно в единия случай раздатката става full time, а в другия part time. При нея може да се избира из между всички режими 2WD - включен е само заден мост; 4PartTime -включени са и двата моста, като междуосевия диференциал е блокиран - за движение само на сняг, лед, кал или друг хлъзгав терен /не трябва да се използва на сух твърд терен с добро сцепление/; 4FullTime- включени са и двата моста, като междуосевия диференциал е отворен - за движение на всякакъв терен, през цялото време /full time/; N - neutral - изключена е трансмисията към двата моста - ползва се за да те теглят /особено при автоматична скоростна кутия/; 4LO -включени са и двата моста, междуосевия диференциал е блокиран, включена е понижаваща предавка с предавателно отношение 2,72:1. Това са т.н. "бавни" - използва се за движение по силно пресечен хлъзгав терен, преодоляване на по-големи наклони или спускане от тях и т.н.
                    Карам Jeep Liberti с точно такава full time 242 раздатка от две години и половина. Наистина е голямо удобство зимно време да мога да си включа 4х4 full time и да карам без да се притеснявам непрекъснато, на какъв терен съм в момента - хлъзгав или вече е изсъхнал и ако да, то какво ще стане с раздатката, веригата в нея, карданите и т.н. А и поведението на колата на сняг и хлъзгав терен е доста добро, движението през зимата е много по-сигурно и спокойно в сравнение с това, на обикновен автомобил.
                    За повече подробности можете да разгледате руския сайт, има доста информация, снимки и описания.
                    Успех!
                    Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                    First impression is not always true. Get inspired.
                    Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                    Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

4PartTime -включени са и двата моста, като междуосевия диференциал е блокиран - за движение само на сняг, лед, кал или друг хлъзгав терен /не трябва да се използва на сух твърд терен с добро сцепление/; 4FullTime- включени са и двата моста, като междуосевия диференциал е отворен - за движение на всякакъв терен, през цялото време /full time/;
                      Ето това ме интересуваше.

Коментар

Ето това ме интересуваше.
                        Ми кажи поне едно благодаря на колегата,сигурно са го заболяли пръстите от писане.

Коментар

Ами следващият път ще се чуди защо няма никой да му отговори на "Българчето" и готово, а тази тема ще е полезна за някой друг !

Коментар

Някакъв проблем ли имате?
                            Понеже в другите подобни теми сте напълнили с всякакви глупости и т.н., никъде не пише черно на бяло точно каквото един обикновен човек би го интересувало, явно за вас е някакво невероятно събитие някой да отговори точно и ясно на един въпрос.
                            Ако искате и задно салто да направя по този случай.
                            Мисля че човека който е написал гореспоменатия отговор, ако има някакви проблеми с недооценяването от мен, примерно, ще ми го каже той, а не някой друг.
                            Предполагам че тук има и мъже, или бъркам?
                            Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 16-03-11, 17:22.

Коментар

Някакъв проблем ли имате?
                              Понеже в другите подобни теми сте напълнили с всякакви глупости и т.н., никъде не пише черно на бяло точно каквото един обикновен човек би го интересувало, явно за вас е някакво невероятно събитие някой да отговори точно и ясно на един въпрос.
                              Ако искате и задно салто да направя по този случай.
                              Мисля че човека който е написал гореспоменатия отговор, ако има някакви проблеми с недооценяването от мен, примерно, ще ми го каже той, а не някой друг.
                              Предполагам че тук има и мъже, или бъркам?
                              Евалла,машалла,аферим,ашколсун.Тва се вика мъж

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X