Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кои са комфортните джипове до 10000 лв, които умеят и офроуда?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Кои са комфортните джипове до 10000 лв, които умеят и офроуда?

Здравейте колеги!
    От доста време чета форума ( и от време на време- рядко) пиша тук.
    Влязла ми е мухата да си купя джип. Не искам кола 4х4. Искам да съм по-високо...Изискванията ми са следите:

1.Определено смятам, че джипа трябва да е с комфортна возия.
    2.Предпочитам да е фул-тайм задвижването - ясно е , че ще гори повече, ама си имаш два двигателни моста по всяко време!
    3.Трябва да е дълга база - имам две деца и багажи;
    4.Ще се използва главно по шосе и от лек до средно тежък оффроуд - кални планински пътища).
    5.Май ще е по-добре да е бензинов ( с газ - все пак не трябва да опушквам всичките си пари през ауспуха му), ама може и дизел.
    6.Да има климатик (много е гадно при 35 градуса да се вариш вътре)
    7.Да е сравнително здрав - вземам го да го карам , не да го правя...
    8 Да е с ляв волан!

Да добавя само , че имам служебна кола за дълъг път, която мога да ползвам като моя, само че НЕ Е ДЖИП

Моля за Вашите предложения и коментари...

Аз имам няколко фаворита :
    - Land Rover Discovery 2 - комфортен, но не особено здрав и надежден;
    - Jeep Grand Cherokee 3.1 td - груб двигател, не особено пъргав и здрав;бензиновите са доста лакоми...
    - Mitsubishi Pajero 3.0V6 Super Select - най-ми пасва, ама това твърдо окачване...
    - Opel Frontera B 2.2i /2.2 DTL - доста лоши неща четох за нея като надежност, но като изключим парт-тайм задвижването е нелошо предложение;

но нека чуя и Вас... Знам, че е въпрос на личен избор, но мнение от човек препатил е много по-важно от първото впечатление...

Ако е възможно , моля да ме включите в някоя софт-разходка за да добия по-ясна представа за тези джипове.

Поздрави и безаварийни километри
    Калин
    Калин 0886 117877, Mercedes ML 270 cdi,Mercedes E250 CDI

От: Кои са комфортните джипове до 10000 лв, които умеят и офроуда?

Първоначално публикуван от kabak Преглед на мнение
    - Jeep Grand Cherokee 3.1 td - груб двигател, не особено пъргав и здрав;бензиновите са доста лакоми...
    - Mitsubishi Pajero 3.0V6 Super Select - най-ми пасва, ама това твърдо окачване...
    Щом си сложил V6 "Паджеро", си купи направо "Гранд черок" с 5.2 бензинов мотор и 249 раздатка ( май те така са си масово комллектовани)автомат, сложи му газова ...и да не забравиш да дойдеш да почерпиш
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Здравейте колеги!.........
      Аз имам няколко фаворита
      .................
      ................
      Е аз съм пристрастен признавам си. Ама ако е бензин защо да не е 3.5 (може да се окаже по икономичен), а ако е дизел 2.8. И да знаеш возията не е твърда (на повечето (фабрично) твърдостта на амортисьорите се регулира).
      Последно редактирано от Стоян Боюков-Sariones; 06-02-11, 12:44. Причина: допълване
      Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Здравейте колеги!
        От доста време чета форума ( и от време на време- рядко) пиша тук.
        Влязла ми е мухата да си купя джип. Не искам кола 4х4. Искам да съм по-високо...Изискванията ми са следите:

1.Определено смятам, че джипа трябва да е с комфортна возия.
        2.Предпочитам да е фул-тайм задвижването - ясно е , че ще гори повече, ама си имаш два двигателни моста по всяко време!
        3.Трябва да е дълга база - имам две деца и багажи;
        4.Ще се използва главно по шосе и от лек до средно тежък оффроуд - кални планински пътища).
        5.Май ще е по-добре да е бензинов ( с газ - все пак не трябва да опушквам всичките си пари през ауспуха му), ама може и дизел.
        6.Да има климатик (много е гадно при 35 градуса да се вариш вътре)
        7.Да е сравнително здрав - вземам го да го карам , не да го правя...
        8 Да е с ляв волан!

Да добавя само , че имам служебна кола за дълъг път, която мога да ползвам като моя, само че НЕ Е ДЖИП

Моля за Вашите предложения и коментари...

Аз имам няколко фаворита :
        - Land Rover Discovery 2 - комфортен, но не особено здрав и надежден;
        - Opel Frontera B 2.2i /2.2 DTL - доста лоши неща четох за нея като надежност, но като изключим парт-тайм задвижването е нелошо предложение;

но нека чуя и Вас... Знам, че е въпрос на личен избор, но мнение от човек препатил е много по-важно от първото впечатление...

Ако е възможно , моля да ме включите в някоя софт-разходка за да добия по-ясна представа за тези джипове.

Поздрави и безаварийни километри
        Калин
        За 10 000лв. няма да намериш джип, който да отговаря на изискванията ти, да караш без да правиш! За тези пари първо правиш и тогава караш, ама много време минава.
        ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
          Щом си сложил V6 "Паджеро", си купи направо "Гранд черок" с 5.2 бензинов мотор и 249 раздатка ( май те така са си масово комллектовани)автомат, сложи му газова ...и да не забравиш да дойдеш да почерпиш
          Има един Гранд Чероки 4.0 бензин с газ в Стара Загора, ама днес не можах да отида да го видя...Иначе е вариант...

Първоначално публикуван от Красимир Начев Преглед на мнение
          За 10 000лв. няма да намериш джип, който да отговаря на изискванията ти, да караш без да правиш! За тези пари първо правиш и тогава караш, ама много време минава.
          Не съм много съгласен, ама нейсе. То е ясно, че първоначално обслужване и поправки ще има, ама то трае 1 месец като има парички най-много. И после- КЕФ - голям газ...
          Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 06-02-11, 20:57.

Коментар

Сега, ще ти дам най-изчерпателния отговор:
            Купи си един джип от изброените по горе,който ти харесва най-много и си го карай. Ако някъде закъсаш - викни някой да те издърпа,и продължавай. Освен ако не си копаеш парите в двора или не си безсмъртен.
            Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Като изключим това, че не е фул тайм мисля, че Фронтерата ще ти свърши перфектна работа!Широка, с голям багажник, вози комфортно.Не особено мощни мотори, но ако вземеш 3.2 бензин е друга бира...
              Nissan Navara D22 YD25 Double Cab

Коментар

Както вече се знае"Купуването на джипа е най малката инвестиция"
                А тунинга ....там е друг филм!
                driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Първоначално публикуван от stifler Преглед на мнение
                  Като изключим това, че не е фул тайм мисля, че Фронтерата ще ти свърши перфектна работа!Широка, с голям багажник, вози комфортно.Не особено мощни мотори, но ако вземеш 3.2 бензин е друга бира...
                  Пробвах една 2.2 DTL дълга база и определено ми хареса. Единствено ме притеснява ненадежността. Ето Ви констатацията на немското Auto Bild 4x4, което в 99 % от случаите е пристрастно в полза на немските марки:

" Покупката на употребявана Frontera ( статията е за ОФБ) е - меко казано - работа само за комарджии. Opel-ът е инокомичен, стабилен и практичен в ежедневието, но може да докара собственика си до лудост с многото си проблеми.Оптимистите го купуват заради ниските цени. Само после да не кажете, че не сме Ви предупредили."

и после:
                  "Проблемите от 2.2 литровия турбодизел са причинени основно от дебитомера ( 13%), блокът за управление на двигателя ( 8%) и водната помпа .
                  2.2 литровия бензинов двигател 'боледува' от прегорели гарнитури на цилиндровата глава ( 29%), дефектни водни помпи (9%) и скъсани изпускателни колектори ( 6%).
                  Надежността е ниска най-вече при дизелите - 11% не са могли да запалят - подгряване, управление на двигателя; цели 26 % са отказали по време на движение ( дебитомер, блок за управление на двигателя)"

Сега, да уточним - става въпрос за Германия - там е друга бира. Т.е. при нас ще е в пъти по-лошо, защото колите идват на по 10 + години и на по 200К + километра....

Та това ме възпира за момента. Иначе имаше една супер запазена ОФБ 2.2 дизел в Пловдив за 9500...Имаше е ключовата дума...
                  Последно редактирано от kabak; 07-02-11, 20:08. Причина: технически грешки при писането

Коментар

вземи си диамантчето V6 мисля,че за тези разходки е даже в повече от това което което очакваш ...е..това си е мое мнение....и добре дошъл.

Коментар

Ако неброим Черокито каде видя комфорт при другите изброени марки.
                      Оправданието е като гъз-всеки го носи със себеси !

Коментар

Погледни Диско2 4.0 V8 и Фронтера 3.2 V6
                        sigpic
                        Land rover lightweight-series 3
                        Range Rover V8
                        Range Rover Classic Vouge SE V8
                        Mercedes G280

ВАШИЯТ СЪВЕТ Е МОЯТ ГЛАС В ОБЩИНАТА!

Коментар

Първоначално публикуван от ivan kerchev Преглед на мнение
                          Погледни Диско2 4.0 V8 и Фронтера 3.2 V6
                          Колега тези автомобили са рядкост.Защо ли?
                          Оправданието е като гъз-всеки го носи със себеси !

Коментар

Ето Ви констатацията на немското Auto Bild 4x4, което в 99 % от случаите е пристрастно в полза на немските марки
                            Цитираната статия изобщо не може да ти бъде мерило за избор на автомобил. С мой приятел от години събираме броевете на Auto Bild, и не само "4x4", и смея да кажа, че всичко, което не е VW/немско или иностранско/, подлагат на тотална критика!
                            "Make love, not war!"

Коментар

Първоначално публикуван от dok_vd Преглед на мнение
                              Цитираната статия изобщо не може да ти бъде мерило за избор на автомобил. С мой приятел от години събираме броевете на Auto Bild, и не само "4x4", и смея да кажа, че всичко, което не е VW/немско или иностранско/, подлагат на тотална критика!
                              Е ! ами аз какво казвам??? Въпреки, че ОПЕЛ е и немска марка те не го хвалят а точно обратното!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X