Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв 10 годишен джип с 4/5 врати, бензинов, здрав - предимно за шосе и магистрала?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Какъв 10 годишен джип с 4/5 врати, бензинов, здрав - предимно за шосе и магистрал

Първоначално публикуван от muf Преглед на мнение
    Sorry, объркал съм се с HRV
    гледах едно HRV за себе си беше си ниско като лека кола
    Пак не позна. Провай трети път барем уцелиш. Чак след фейслифта 1999 HR-V става по-ниско от RAV4. Но ти сигурно само в лифтнати джипове си се возил, щом ти изглежда като лек автомобил.
    Последно редактирано от silverfox; 22-01-11, 11:09.
    Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

От: Какъв 10 годишен джип с 4/5 врати, бензинов, здрав - предимно за шосе и магистрал

Вижте какво е писал мъф: В сняг няма закъсване. Висока е за разлика от Хонда CRV. Мотора е мощен и дава приличен разход на газ !!!!!!!!!! И какво е писал силвърфокс - Пак не позна. Пробвай трети път, барем уцелиш. Чак след фейслифта 1999 HR-V става по-ниско от RAV4.!!!!!!!! И двамата пишете едно и също. Малко заприлича на лафа за шопа ,,и сам да съм в автобуса пак че се блъскам". Не помогнах на темата поне малко разведрих обстановакта.
      Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Първоначално публикуван от jimito Преглед на мнение
        ........ И двамата пишете едно и също. Малко заприлича на лафа за шопа ,,и сам да съм в автобуса пак че се блъскам". Не помогнах на темата поне малко разведрих обстановакта.
        Нито пишем едно и също, нито разведри обстановката.
        Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
          Пак не позна. Провай трети път барем уцелиш. Чак след фейслифта 1999 HR-V става по-ниско от RAV4. Но ти сигурно само в лифтнати джипове си се возил, щом ти изглежда като лек автомобил.
          Не знам какъв съм гледал, беше си нисък.
          После прочетох че е 17 см, Рав4 е 20 см.
          Така или иначе не задълбах на HRV-то, защото не ми хареса по принцип.
          CRV - то е друга бира, така че да повторим по темата:
          Според мен за тия пари се избира най-запазения екземпляр от Рав4, CRV или Пинин (макар че не им познавам бензиновите мотори и ще се наложи пазарлък, особено за дълга база)
          Последно редактирано от muf; 23-01-11, 12:48.

Коментар

Някой каза че Пинина не се газифицира(ГИ).Незнам дали не може обикновенна агу?Става въпрос за масовия GDI двигател .
            Имаше условие за газифициране
            Jeep Cherokee XJ 4000 Limited, 2001 year. Ducati Multistrada 1200, 2014 year

Коментар

В никакъв случай не казвам, че разбирам за Митцубиши но и аз съм срещал някъде из форумите за този двигател, че бил проблемен относно дюзи, ако има запознати да пишат за да не объркваме човека.

Коментар

Двигателите на Пинина, които са ГДИ са икономични и вървят добре, но създават проблеми защото работят със свръхбедни смеси. До колкото знам електрониката нещо не се справя точно при управлението на инжекциона. Но след 2002 г. започват да им монтират обикновен инжекцион, който е доста по-надежден от ГДИ двигателите.

Коментар

Равчето не е с 20 см. HRV и CRV може да са всичко друго но не и добри 4х4 машини! Хондите и Рав-а въобще" не пеят в хора"! Замисли се над субару форестър, сузуки гранд витара или нисан x-trail. А който казва, че спортиджа ще стигне по-далеч от тях, мисля, че доста се е пообъркал! Спортиджа е известен като некачествен и ненадежден! Поне до преди 2-3 години!

Коментар

Аз пък напоследък си мисля за едно мицубиши паджеро спорт. Намират се с трилитровия мотор за 10-на К. Ако някой е по-наясно с този модел, нека сподели впечатления.
                    Иначе и аз имам сценик, но с двулитровия мотор. Скоростта около 110-120 не са му силата. Аз го карам или по бавно или около 140 на магистралата. След известно бучене, докато се наместят пластмасите нещата се успокояват....

Коментар

И какво толкова не му харесахте на CRV-то?
                      Batececo, карал съм CRV 2.0 /1999-2000 г./ с газ не е лоша машинка. За 3 години нищо не му се е случило на мотора от газта. Като чета за какво ти трябва си мисля, че ще ти свърши работа. С CRV-то с хубави зимни гуми съм минавал в дъжд през кална нива. Като цяло не му е там силата ама за зор-заман става. На равния път си върви добре разхода на газ е поносим и 130 к.с. са му достатъчни за равни терени. На сняг нямам кой-знае какви отзиви /много-много не се задържа тука/. Гледам в mobile -то има сносни предложения.
                      RAV4-бензин не мога да ти я препоръчам, защото съм карал само 2л. дизел. Мудна ми се стори ???
                      Grand Cherokee WJ '99 V8 4.7 Limited

Коментар

Първоначално публикуван от ф-008 Преглед на мнение
                        Равчето не е с 20 см. HRV и CRV може да са всичко друго но не и добри 4х4 машини! Хондите и Рав-а въобще" не пеят в хора"! Замисли се над субару форестър, сузуки гранд витара или нисан x-trail. А който казва, че спортиджа ще стигне по-далеч от тях, мисля, че доста се е пообъркал! Спортиджа е известен като некачествен и ненадежден! Поне до преди 2-3 години!
                        "Равчето "е 20 см
                        http://www.4rav.ru/catalog.php?m=chassis&car=rav4

Коментар

Аз пък мисля, че едно Pajero 3,5 24V бензин , дълга база, автомат и ако има и газ ще е перфектния джип
                          Samurai Gemax

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
                            Нито пишем едно и също, нито разведри обстановката.
                            май тира с лимоните ти е дошъл множко
                            Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Момчета, на човека не му трябва джип,иска да се вози по магистрали и да ходи на ски (трябва му СУБАРУ) по добре от тия всички паркетници които му предлагате.
                              С изкючение на пост 57 това е ДЖИП.

Коментар

Първоначално публикуван от batececo Преглед на мнение
                                Значи основните ми критерии са: До 8 000 лв (максимум 10 к за голям камион), да е не по-стар от 10 годишен, да е бензинка, да има двойно предаване и блокаж, да е сравнително масов и не много скъп за поддръжка и да е по-надежеден от Рено 95% ще се кара по магистрали и извънградски пътища, рядко ще се ползва за градско, по планини почти не ходя.
                                Бате (Цецо), за блокажа нещо може би бъркаш. И други ти казаха - за предназначението което си описал не ти трабват блокажи. Не че е лошо ако има, но не си ограничавай избора по този признак! Гранд Витара серийно с блокаж не съм виждал (може и да има). По-скоро имаш предвид парт-тайм раздатката. И за да приключим темата с блокажа ще кажа, че Самурая ми няма блокаж, но там където той е нужен ти едва ли имаш намерение да отидеш. В крайна сметка не са много моделите, които могат да вървят с 130 по магистралата и в същото време да са с блокажи. А до колкото съществуват... не знам да ли цената и експлоатационните разходи ще влязат в описаните рамки.
                                Дилемата кола или джип, или две в едно е безкрайна и ще повторя някои от колегите - май всеки си хвали своето. Витара 98-2003 е добър избор, но аз не бих отказал RAV4 или X-Trail. Последното май има по-приличен багажник!
                                По-добре късно, отколкото по-късно.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X