Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Конкретно питане за Гранд Чероки - 1993г.-1998г.

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Конкретно питане за Гранд Чероки - 1993г.-1998г.

    Колеги,
    Много съм се заоглеждал за Jeep Гранд Чероки (ГЧ) от горепосочените години. Преди време пробвах разни Спортажи и Витари, ама не, не са това моите коли, ама хич. Не съм карал ГЧ никога, но гледайки обявите - ми то и вид има, и интериор, и масово са автоматици, а и до колкото четох - здрава, сигурна кола, хубаво и доста по-меко вози навсякъде, става и за офроуд и за магистрала, не е била скъпа за поддържка, а и като видях цените по обявите, бая се замислям да Ви кажа. Ми то доста ниски ми се видяха, на фона на другите високопроходими коли, общо наречени Джип.
    Все пак, кое от изброеното от мен може да се каже, че е чиста монета, т.е. вярно. Наистина ли реално до 6 бона може да се вземе такова ГЧ от първите произведени (тъй като вече към края 97-98 предполагам ще са по-скъпи, което е нормално), което да е читаво. Как е поддръжката, има ли части, поносими ли са цените, какви двигатели са за предпочитане. Не съм фен никак на газифицирането, но един разход 13-15 на бензин в града и около 8-10 навън, ме устройва идеално. С две думи, не ми пука дали ще има кой знае колко зверски ряз и ускорение, а по-скоро двигателя да не е от претенциозните и да е здрав.
    За сега толкова, пък по-натам, ако има нещо ще питам.

  • #2
    От: Конкретно питане за Гранд Чероки - 1993г.-1998г.

    Кой пък ти каза че Витарата не става за магистрала?От София до Ябланица я карам 160-170км и няма проблем,в калта също...... Докато не се качиш на една кола и не я покараш 100-200 км не си прави изводи!!!!!!!!!!
    Никто в человеческом обществе не относится к диким животным природы так бережно, как охотники

    Коментар


    • #3
      От: Конкретно питане за Гранд Чероки - 1993г.-1998г.

      няма такъв разход !!!

      иначе и двата двигателя са читави и безпроблемни, разликата в разхода е пренебрежима. много зависи в какво състояние ще го вземеш, защото после имаш доста разходи, но един път като го стегнеш, нямаш проблеми.
      ________________________________________________
      Subaru OUTBACK 2,5
      Hyundai TUCSON 2.0

      Коментар


      • #4
        От: Конкретно питане за Гранд Чероки - 1993г.-1998г.

        Колега, Оъвъруърлд65, Никъде не съм казвал, че Витарата не става за магистрала. Казах, че не ми хареса или по точно, че не е моята кола. Даже не съм споменал, че е лоша кола, а просто на мен не ми харесва!
        Написал съм, че до колкото знам ГЧ се кара добре и на двете места, но за Витарата в този кръг на разсъждения, и дума не съм споменал.

        Иване, какви разходи за стягане, колко, а и какъв е разхода на гориво при мотор около 3 000 кубика бензин, та казваш, че няма такъв разход - не ми трябват основно онези 4.7 ли са или нещо от сорта. Плюс това не изключвам и дизелите, просто не го написах горе.
        Последно редактирано от balkanpower; 29-12-10, 15:19.

        Коментар


        • #5
          От: Конкретно питане за Гранд Чероки - 1993г.-1998г.

          КОлега,аз не се засягам просто пробвай повече марки джипове,не се подавай на емоции,седни покарай...и не слушай автоджамбазите .
          Никто в человеческом обществе не относится к диким животным природы так бережно, как охотники

          Коментар


          • #6
            От: Конкретно питане за Гранд Чероки - 1993г.-1998г.

            Ами никого не съм слушал. Витарите и Кия Спортаж ми идват плюс това малки за това, за което обикновено ще ползвам колата. ГЧ от тези години много ми харесва, а и интериора повече си лъха на лукс, в сравнение с почти всички други марки от същите години, което за мен и най-вече жена ми, никак не е маловажно. Има и други неща, поради които съм се насочил натам, гледах и Фронтери, но не ми харесват като визия повече от ГЧ. А като сложа чертата, а и най-вече цените за продажба, ГЧ ми идва най-доволно. Разбира се, че има и други варианти, но са по-скъпи. Разбира се, търсенето определя цените, но за мен е необяснимо, защо Джипките държат такива високи цени, при положение, че като нови са стрували доста по-евтино от други автомобили на същите години, които сега са на същите цени, а дори и наполовина по-тънки. Ето например Витарите очевидно се търсят, но за мен е нереално една Витара от 96-97г. да струва колкото, а даже и повече от например Мерцедес 210-ка или БМВ Е39 от тези години. Ама както казах, това е свободния пазар - търсенето определя цените. Ащом се търсят, значи хората ги харесват.
            Иначе аз затова питам, за да придобия информация, струва ли си конкретния автомобил.

            Коментар


            • #7
              От: Конкретно питане за Гранд Чероки - 1993г.-1998г.

              Първоначално публикуван от balkanpower Преглед на мнение
              а и какъв е разхода на гориво при мотор около 3 000 кубика бензин, та казваш, че няма такъв разход - не ми трябват основно онези 4.7 ли са или нещо от сорта. Плюс това не изключвам и дизелите, просто не го написах горе.
              Здравей,Гранд Чероки с такъв мотор "3 000 кубика бензин"–няма.При Гранд-а бензиновите почват от 4.0 литра и нагоре.Разхода на бензин при 4 литровия не е голям този който си споменал е горе долу постижим,за по големите мотори незнам,да кажат колегите с такива.За дизеловия вариант,тук във форума няма много положителни мнения,аз макар да съм привърженик на нафтата,точно с този мотор не бих си купил,нали се сещаш амарикански джип с италиански мотор.......А разхода на дизел сметнато в пари сигурно е по голям от този с бензин.На бензиновия обслужването му и консумативите изобщо не са скъпи.Когато ходиш да гледаш джип най-добре отиди с някой който има такъв.Успех в избора !

              Коментар


              • #8
                От: Конкретно питане за Гранд Чероки - 1993г.-1998г.

                Благодаря за мнението. Естествено, че ако се стигне до конкретен екземпляр, ще се иска помощ на място. Иначе сега само разпитвам, за да разбера, конкретно какво да се търси и да не си губя времето. Ето и един от отговорите за мен.........мотора ще е задължително бензинов. Няма какво да чета за дизеловите, щом като говорим за не американско производство, а и, че давали проблеми. Щом като цяло има такива теми, явно нещата са точно така.
                Другото което разбрах е, че уж автоматите по-скъпи били за ремонт, ама май точно при ГЧ предпочитането си е да е автомат. Даже ръчки рядко видях, дори и в немското мобиле.

                Коментар


                • #9
                  От: Конкретно питане за Гранд Чероки - 1993г.-1998г.

                  малко ти е каша в главата, но се оправя с повечко четене..... всички сме били така.

                  ГЧ 93-98г. са с три бензинови двигателя 4.0 5.2 и 5.9 съответно 6 и 8 цилиндрови, дизелите не ги гледай, още повече че те са с ръчни скорости.

                  най-скъпи за ремонт са скорости, раздатка, мостове..... в тая последователност, затова е изключително важно те да са читави при покупката, иначе ремонта може да надхвърли цената на придобиване. ако са читави, редовната смяна на масло е достатъчно за безпроблемна работа

                  иначе като го вземеш, особено нов внос се почва, всички масла..... ама всички, антифриз, спирачна течност, ремък........не знам какви са цените сега, но хилядарка ще те оправи.

                  после по окачването.... ако е разбито или уморено......смяна на всички тампони, пружини, амортисьори..... може 1000, може и 3000, зависи какво искаш

                  гуми, ако няма, още 1200

                  не говоря за дребни неща, като карета, виско и т.н.

                  с това не искам да те отчайвам, а ти казвам много внимателно да гледаш при покупката!!!!

                  за разхода, вземи напиши от къде си, че разхода в Сф е един, а в долно нанагорнище друг..... но на извънградско 8-10 е недостижим според мен..... мин. 10-11 ти е на бензин и то зависи как и къде караш.
                  ________________________________________________
                  Subaru OUTBACK 2,5
                  Hyundai TUCSON 2.0

                  Коментар


                  • #10
                    От: Конкретно питане за Гранд Чероки - 1993г.-1998г.

                    Ами от София съм, ама принципно си имаме работна кола. Тази ще е за уйкендите, почивките, градско събота и неделя и по изключение градско през седмицата, ако нещо не е наред с другите коли.
                    Абе малко ме стресира да ти кажа, ама на джиповете като цяло всичко е по-скъпо, знам го това. Вчера говорих с един приятел, който още през 90-те години във връзка с работата си е карал както 4.0 и не знам какво си име нещо каза и 5.2 Лимитед. Не виждал кой знае каква разлика в разхода между двете, ама около 22-25/100 в София си ги правел.
                    Като пари за поддръжка знам, че Фронтерата е по тънка, ама пък Гранд Черокито е единственото що годе, което в този ценови диапазон и на тези години, ми харесва най-много. Определено при покупка ще се гледа здраво, тъй като до сега, последните ми две коли съм ги взел от бг собственици и то дори на канал не съм ки карал, а пък за диагностика да не говорим. Едната от тях е Мерцедес, ама пък и двете излезнаха, че нищо нямаше за правене.............и така-късмет. А има хора, които гледат гледат, уж всичко е точно и така се овапцат, че ум да ти зайде. Както казваш ти, ремонтите могат да надхвърлят и цената при покупката

                    Коментар


                    • #11
                      От: Конкретно питане за Гранд Чероки - 1993г.-1998г.

                      Лимитед е ниво на оборудване.....кожен салон, климатроник, подгряване на седалки.... и не се сещам още каква беше разликата.

                      Ларедо, като моя, е с плюшени седалки, без подглавници на задните седали, само едното огледало е с нагревател..... ей такива неща.

                      не се стресирай и не мисли че фронтерата е евтина..... опел е само двигателя, всичко друго е исузо..... като отидеш за въздушен филтър и ти кажат 60лв., ще висиш колко е евтино.... за американските е скъпо в магазина, иначе по сайтовете части колкото искаш.....ще ти напиша няколко цени за сравнение:

                      карета предни, 238 лв. в Скорпион едното, 50$ + 60$ за доставка от САЩ, двете

                      виско 80$ от ибей, триста и незнамколко си лева тук.

                      последно от днес..... амортисьорчета за заден капак 70 лв. срещо 10$, термостат 20лв. срещу 1,5$ , да няма грешка, долар и половина е в рокауто..... е, има и ДДС евентуално

                      единствено чакаш една седмица и може да комбинираш доставката с някой колега,

                      единствено по-евтино е от Англия за английски джипки .....
                      и за УАЗ
                      ________________________________________________
                      Subaru OUTBACK 2,5
                      Hyundai TUCSON 2.0

                      Коментар


                      • #12
                        От: Конкретно питане за Гранд Чероки - 1993г.-1998г.

                        За УАЗ можеш да поръчаш части от Англия, правилно ли съм те разбрал

                        Коментар


                        • #13
                          От: Конкретно питане за Гранд Чероки - 1993г.-1998г.

                          Не си го разбрал превилно - или за английски джипове от Англия частите са по-евтини
                          Или за УАЗ яастите са по-евтини.
                          Милослав 0885 31 21 86 BGA+

                          Коментар

                          Активност за темата

                          Свий

                          В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                          Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                          Зареждам...
                          X