Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Джип за експедиции

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Джип за експедиции

Това, че искаш да станеш пътешественик е чудесна идея.
    Вземи сега Тойота, за която ти стигат парите и започни с Близкия Изток.
    Турция, Сирия, Йордания. Може Крим, Кавказ. Може Черна Гора, Албания, Косово. Може Гърция,Македония.
    Така ще си отговориш сам, ставаш ли за тези приключения. Дотогава ще ти стане ясно всичко за автомобила, който е необходим точно за теб.
    Ако си роден за пътешественик, после ще си продадеш къщата и ще си купиш палатка .
    Недвижимостите са котви
    Последно редактирано от Nik Nikolov; 16-12-10, 22:42.
    Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Братче, за експедиций и изобщо за дълъг път ти трябва нещо доста по-голямо, /моите уважения към всички по-горе/ , но аз лично не бих взел която и да е Тойота, или Дискотека, или каквото и да е в този клас. Тези машинки не предлагат нужния комфорт за такова начинание. Не, че няма да се придвижваш от А до Б, просто ще страдаш незабравимо и ще молиш Съдбата всичко това да свърши най-после. Тези 5000 лева бюджет може и да ти стигнат за 4-те гуми на автомобила, и пак не е сигурно. За да си спокоен тУри още две нули отзад и карай, и не мисли за нищо. Ама като казвам ''за нищо'' значи за нищо.
      Ето с такива машини се правят експедиций.
      Прикачени файлове
      Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
      Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

Виж аз на какво съм се спрял, живот и здраве скоро ще си имам едно такова -
        10,000 евро, бивша линейка от армията.
        - Мерцедес-Бенц Унимог
        - производство 1986 г. - епохата на Истинските ГФР-ейски МБ
        - безсрамно здрав, прост, безотказен
        - дизелов мотор с верига
        - удобен, фабрично монтиран фургон, топло и шумоизолиран /някой май ти беше дал идеята за палатка? /
        - аз лично ще изхвърля всичките там носилки и кушетки и ще си го обзаведа по мерак, приятно и уютно, задължително суха печка . Отделно вече там сателити, навигаций, компютър, прибори ..........
        Ето това е автомобил за експедиций. Успех!
        Прикачени файлове
        Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 30-12-10, 18:30. Причина: допълнение
        Само DIESEL !!!

Коментар

Скоро в Ловеч ще започне производство на китайски джипове, май на базата на ТЛК-120. Парите, които си събрал за кола, няма да ти стигнат и за тях, но вероятно цените на старо ще паднат и ще можеш да намериш нещо по-добро. Успех.
          ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

За толкова пари можеш да си купиш някое голямо ендуро, с екипировката и подготвянето на мотора мисля че можеш да се вместиш в тези пари.

Коментар

Първоначално публикуван от мишоци Преглед на мнение
              Ето с такива машини се правят експедиций.
              Направо ми бръкна в раната с Унимог-овете...
              На "дядото" му изпадна един такъв срещу дълг, беше по-стар от жената, ма и по-безотказен от Патрула...Колкото и да го навивах да го оставим за "експерименти" го продаде...Мислех, че ще стане перфектния кемпер и то с малко труд.

Коментар

Унимог-а е мислена машина, и на мен ми е мечта. Особено след като покарах малко един.

Но има един основен недостатък изразяващ се с една единствена дума: "скъпо".
                Читав е скъп, скъпо се преработва, скъпи части и надстройване,
                скъпо за пътуване.
                Всичко му е като за камион - винетки, ТОЛ-такси, фериботи, глоби,
                да не говорим, че митническите формалности на някои места могат да продължават по няколкостотин пари.

Мечтите обаче са безплатни.

Коментар

Първоначално публикуван от rumbata Преглед на мнение
                  Унимог-а е мислена машина, и на мен ми е мечта. Особено след като покарах малко един.

Но има един основен недостатък изразяващ се с една единствена дума: "скъпо".
                  Читав е скъп, скъпо се преработва, скъпи части и надстройване,
                  скъпо за пътуване.
                  Всичко му е като за камион - винетки, ТОЛ-такси, фериботи, глоби,
                  да не говорим, че митническите формалности на някои места могат да продължават по няколкостотин пари.

Мечтите обаче са безплатни.

Е, аз можех отдавна да го имам, но си купих къща-мечта тук във Франция , после дойде кризата и сега чакам. Дано да си ме разбрал.
                  И кво? Този, за който пуснах линк в предишното мнение видя ли го? Много ли ти се виждат 10 000 евро /десет хиляди евро/ за такъв танк? А колко струва една тъпа Вектра, дето става само за кокошкарник? Кажи де?
                  И за кои фериботи говориш? А и даже да го качиш на ферибот, е това всеки ден ли е?
                  Какво надстройване? Какво преработване? Даже и в оригиналния му вид /този от снимките в обявата/ ще останеш поразен какво може мечока.
                  И кое му е камионското? Машината НЕ превишава 3500 кг и няма тахограф.
                  Кои винетки, брат? Аз незнам друга държава, освен милата ни Родина, в която да се изисква винетка ИЗОБЩО за път, винетките са задължителни само за автомагистрали /Австрия, Унгария, Швейцария ...../, за национаните и изобщо всички други пътища абсолютно нищо не се плаща. А и като си на експедиция ти по магистралите ли ще караш? Незнам .............
                  Кои са митническите формалности, дето скачат на няколкостотин пари? Питам, щото аз съм бивш ТИР-аджия, минавал съм милиард граници, па не се сещам за такса няколкостотин евро, а и там говорим за транспорт, товАри, голям тонаж камион .................... ? ......... тук става дума за личен автомобил!
                  Единственото нещо, което ти гледат е документите на автомобила + застраховка, документите на шофьора и пътниците. Толкоз. Никви тАкси, никви караконджули.
                  Скъпо, викаш, а? А не е ли по-добре да караш и да пееш, отколкото да се мъчиш и да псуваш?
                  Последно редактирано от мишоци; 17-12-10, 21:11. Причина: допълнение
                  Само DIESEL !!!

Коментар

Специално за Франция, ако предният ти капак е по висок от 1.70 метра, бележката за Толтакса се изплезва не от долното езиче, а от горното .
                    А там пише едни други цифри.
                    И в Италия е същото.
                    Инак и аз съм фен на Унимог, и мен ме присви стомаха, като го видях за без пари.
                    Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Еха, благодарен съм за силната активност. Ще започна подред, първо някои хора явно криво са ме разбрали, че планирам тези 5500 лв. да си ми целия бюджет за проекта. Нека ги поправя - споменах ги само за закупуване на 4х4 автомобила. После ще товарим екипировка и доработка. Сигурен съм че звуча наивно, но ще си взема поука и ще почета повече, и като новобранец ще си изтърпя критиките.

Andro 160 - благодаря за отговора, след по-усърдно четене разбрах че дизела е хубаво да е чист (без турбо и инжекцион) и в голяма кубатура. Ако има още неясно в глвата ми, моля поправи ме.

rusev - благодаря за изброените модели, разгледах и прочетох за тях и подготовката им. Само да питам Difender-ите гледам масово са tdi, което е в разрез с горното мнение. Има ли 110 и 130 чист дизел?

taran - благодаря за линка, с Радо /този с бебето/ се познаваме лично, семействата ни са в приятелски отношения, а джипа често преди седеше в двора на 200 м от нас. Скоро не съм го виждал обаче и бях забравил за неговото приключение. Ще го издиря да седнем да си поговорим на дълго и нашироко с него.

icerunner - благодаря за съвета, определено ще ходя и ще гледам, и ще чета, а надявам и някоя сбирка на този форум да дойда и там да гледам.

Явор-Vromos.com - благодаря за отправената оферта, ще ми е интересно да видя тази машина, но поне за момента съм далеч от имането на тези пари и бюджет за подобен автомобил. Звучи като чудесна офера иначе.

Венци-малкия - благодаря ти за мненията, върна ме към моята начална планировка от около 10 000 лв. тотал бюджет за проекта. Разгледах темата ти, и научих и видях не малко неща от нея.

rumbata - липсата на време е ясна на всички, последните 2 дена обаче драстично отделих време да гледам и да чета, всяка промяна трябва да започне от някъде все пак. За подготовката ми стана ясно, за през океан също ми е ясно, че няма смисъл да се мъкне кола от тук. За северния полюс и антарктика си беше закачка, да, макар че аз пък имам човек в база на северния полюс, на същата географскиа широчина с базата на дядо Коледа, даже казва че са близо. 3 месеца е там, 3 в България и си е добре момчето, поне за сега. Механик е ако не се лъжа. Автомобила не е само метал и стъкло, интересувам се доста от тях, основно японски и аматьорски помагам за тунинг и подготовка на рали и дрифт автомобили на мои познати. Но сега хвърлих око на джиповете поради желанието за експедиционни пътувания. Стъклото и ламарината го имах предвид като плюс да се спи вътре в автомобила при лоши климатични условия и при евентуална атака от човек или животно дава една бариера. П.П. няма какво да крия на лично - набор '86 съм, 24 г., Февруари началото правя 25. Благодаря за критичното мнение, полезно е.

Nik NIkolov - твоето мнение е в мнго правилна посока според мен, наистина ще почна с по-близки дестинации и джип, които да изуча като поведение и механика. Бил съм две лета в САЩ, малко в Италия и често отскачам до Гърция на палатка лятото за море. Всеки път след това като се прибера и вкарам ключа в патрона ми се свива стомаха от желание да НЕ се прибирам, което смятам е признак, че ставам за пътешественик. Недвижими имоти нямам, имам лаптоп, фотоапарат и един куфар дрехи, който и сега ползвам вместо гардероб. Благодаря.

мишоци - благодаря и за твоите мнения, още две нули няма как да тура на този етап поне, а и този камион не ми е много по вкуса, нещо по-малко, пъргаво и икономично мисля. Както и по ред изброени от другите причини. Мерси за мнението, запознах и с Унимаг като машини.

trapper - дано да паднат цените, ще го оценя както и всички вие предполагам.

Gichev - ако има ендуро ще е закачен отзад на джипа като резервно средство за предвижване и удоволствие, както съм споменал в някое от предишните си мнения. Не смятам да пътувам много километри на мотор, но мерси за мнението.

Коментар

Първоначално публикуван от ForestAnimal Преглед на мнение
                        ...Andro 160 - благодаря за отговора, след по-усърдно четене разбрах че дизела е хубаво да е чист (без турбо и инжекцион) и в голяма кубатура. Ако има още неясно в глвата ми, моля поправи ме...
                        Според парите се насочи към Патрул 160 3,3Д - дълъг, или Тойота 60 с 4,2Д, или 3,5 Д. Има и варианти с 70-та сер. - 73 и по дългите бази, но и по скъпи.
                        Това са атмосферни дизели, чистите са друга тема.
                        Трябва да се гледа да не са изгнили - трудна работа. Не знам в Италия кои модели може да се намерят.
                        Последно редактирано от Аndro 160; 18-12-10, 09:47.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                          Според парите се насочи към Патрул 160 3,3Д - дълъг, или Тойота 60 с 4,2Д, или 3,5 Д. Има и варианти с 70-та сер. - 73 и по дългите бази, но и по скъпи...
                          Малка корекция - Тойота Ленд Крузер 60 е само с 4.0(т)д.
                          За тези пари, няма смисъл да се търси каквато и да е 7-ма серия на Тойота.
                          Изборите са Нисан Патрул 3.3(т)д, ТЛК60 4.0, трудно ще се намери, Ленд Ровър Дискавъри 200тди. За органичения бюджет, според мен е най-добре.

Коментар

Разбира се, не трябва да бъдеш ограничен в превозното средство след като
                            просто искаш да пътуваш.

На стоп, пеша , с колело, с градски транспорт, с мерцедес 123 комби, опел аскона, с автомобил от 1927 година... в този форум има информация от за всякакви пътешествия.
                            Млад си и ако нищо не те задържа , света е твой.

А пътешествия с джип се прави с пари , много пари.

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
                              Малка корекция...
                              Прав си, 73-та беше с 4,2 и 3,5.
                              Но е трудна работата, даже невъзможна. В предвид, че читави стари джипки за тия пари няма, или не се продават, или се искат повече от на по новите модели.
                              Излизат някакви дето и за скраб не стават.
                              Все пак успех на колегата.

Коментар

MB 123 300D то е в бюджета,може и 124
                                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                                W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X