Обява

Свий
Няма добавени обяви.

малко професионални съвети за начинаещ купувач

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: малко професионални съвети за начинаещ купувач

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
    Имай предвид,че каквото и да избереш,трябва хубаво да погледнеш и конкретния екземпляр.Има джипове с характерни слаби места,както и запознати с тях хора от този форум,които биха ти помогнали при евентуален оглед за покупката.В този смисъл,не е лошо да напишеш от къде си,а след това да пишеш и на какво возило си се спрял.После правилните хора,ти дават правилните съвети или директно взимаш техните кординати и ги търсиш ти.Голяма е вероятността да си спестиш доста пари,на цената на малко правилни въпроси,умерени инвестиции(за определени проверки в сервиз) и достатъчна инициативност от твоя страна.Е,ако се чувстваш късметлия,взимай смело каквото ти е на сърце,ама имай едно на ум за после.

P.S.Патрула с 2,8 си има слабост–главата на мотора.Не че всички са така,ама статистически факт е,че имат проблем там при определени условия.
    Ами понеже съм практик и инжинер, необичам да разчитам на късмета си и после да хапна големия х.й
    от София съм, Банишора. Утре се разбрах с човека да оглеждам патрола 2,8тд, който е на герена, около 14:30-15ч.
    По принцип знам че прегрявали и единственото коеот мога да направя е да видя дали надува маркучите, дали пуши, и дали има тяга, макар че никога не съм се возел на такъв патрул.
    Ще прегледам отдолу за сериозни течове, в движение ще слушам за виене. Ако нещо ме усъмни, мисля да го закараме при лозан и цецо да го погледнат. (Незнам защо все си мисля че cecoa1 е Цецо от сервиза на Лозан.

Коментар

Прегряване - силно казано. Зависи от задкормилното устройство. Пукат глави, обаче.

За хъбовете - тези с режим "AUTO" и "LOCK" нямат врътка, ами в средата са с шестогран, който се превърта с ключ (гедоре или от сорта, предполагаемо). Ако са чисто ръчни - трябва да имат врътка, а ако са чисто автоматични, няма да имат нищо. Сега, има вариант да са изобщо без хъбове, а само с капачка, ама това си личи.

Специално патроли (от 160 та до GR Y61) съм виждал само с ръчни или с със споменатите със шестограна за превключване. Другите или са супер рядки, или просто няма друга комплектация, освен посочените 2.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

благодаря за помощта, днес ще огледам еднп такова джипче

Коментар

пичове, до сега гледах патрола.
          на външен вид-кърпен.
          течове-отникъде няма. раздатки, дифове--на 6

НО..мотора неможа да запали. 2,8турбо. само прихълцваше. и това на 12градуса и слънце... били му изгорели подгревните свещи... и го запали със стартерен спрей.. ужас.
          карах го--всичко е на 6.

Ама с тва палене кво правим? понеже не съм супер дизелджия, да питам по опитните, без подгряване, на 12 градуса, дизелът пали ли? или мотора е издухан?
          отделно е и за нов радиатор, че този течеше....
          май се отказах от този екземпляр, а доста ми хареса, жалко...

Коментар

Първоначално публикуван от lori Преглед на мнение
            ....... Незнам защо все си мисля че cecoa1 е Цецо от сервиза на Лозан.
            Не е. Цецо от сервиза на Лозан всъщност е брат му и няма нищо общо с cecoa1. Цецо и Лозан ползват един акаунт тук с ник isuzo.
            "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
            Неизвестен мъдрец

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X