Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Джипарка за емоции ;) !?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Джипарка за емоции ;) !?

Здравейте на всички манияци на офроуд-а Искам да си взема нещо за около 10 000лв. Да е открито (кабрио или тарга) и също така да е проходимо. Ще се ползва за каране по плажа, газене във водата, ходене на палатки и кратки разходки из града Моделите м/у които се чудя които са на тази цена и са кабрио са Jeep Wrangler и Suzuki X-90 (може да има и други но не съм попаднал още на тях). Jeep-a сигурно е в пъти по-добър в офроуд-а, но за тези пари е около '92 година а ватре оформлението на таблото е ужасно дървено (създава чувството че караш много стара кола). Докато Сузукито за тези пари е кам '98 година. Изглежда малко женска количка но с подходящия ваншен тунинг това може да се коригира. Работата е че нямам никаква представа за възможностите на Сузукито и става ли ваобще за офроуд !? Джипчето ще се ползва основно за емоции кое според вас ще баде най-добро в това !?

Re: Джипарка за емоции !?

Първоначално публикуван от MagnetiC Преглед на мнение
    Джипчето ще се ползва основно за емоции кое според вас ще баде най-добро в това !?
    Е този въпрос направо ме застреля!!!

Отде да знаят хората как точно смяташ да си създаваш емоциите. Някои си карат тихо и кротко по черни пътища и си опъват палатки на места, дето и с по-височка кола се стига или пък се кефят като демонстрират притежание на "джип" пред кафето.
    Други се завират в дълбоката кал, катерят баири, джапат през реки и т.н.

Та ти от кои си?!?
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Имам близък конатакт с X90 и мога да кажа, че става след съответното разкарване на излишните пластмаси, електроника, защита на някой възли, подходящи гуми и т.н.
      )) Последното, което би интересувало хората тук е как изглежда таблото на джипа. Сузукито Х90 има доста неща, които биха били меко казано излишни за офроуд. В оригиналния си вид тази колица е забавление за блондинки. За да газиш във водата с нея ще се наложи доста да я преправиш и да се лишиш от тези неща, които я правят "недървена". Бих заложил на Jeep.
      Хубаво е да разбереш какво всъщност искаш... Джипка за емоции е как да ти кажа....
      иначе тук всички сме емоционални...
      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Ами ако основната концепция е офроуд "емоции" погледни сериозно на варианта Сузуки Самурай - не е подходящо за дълъг път или много багаж, но има следните предимства:
        много добра проходимост
        цели мостове с ресорно окачване отпред и отзад
        рама
        много възможности за тунинг, на смислени цени
        икономичен
        малък
        и най важното за 10 000 лв може да стане напълно завържена супер играчка с окачване, гуми, лебедка, аксесоари и т.н. Ако се ориентираш към по скъпи модели (които в мобилето се въртят около 10 000), ще ти трябват поне още толкова докато станат истински машини за забавление. Вранглера е чудесен според мен точно за това което си написал, но за да е хубав и наточен като хората ще ти трябва 3-4пъти по голям бюджет. поразгледай тука из форума има едни хубави самурайчета и си помисли.
        Technical Rescue Direct - life lies in courage
        http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

"Ще се ползва за каране по плажа, газене във водата, ходене на палатки и кратки разходки из града". Това имам впредвид под емоции не тежък офроуд (което пак си е емоция, но за манияци). Трябва и задължително да е открито !!! И поне да изглежда яко Самурая е голям компромис в това отношение

Коментар

газене във водата, ходене на палатки

Ааааа, ами то има газене и газене. А палатки, както вече казах, могат да се опъват на различни места ...

За едната гъзария и двете ще свършат работа. Ама все пак Вранглерът е Джип, а другото - джипка, и то по-скоро дамска ...
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Интересно ми е къде би сложил палатка в X90...

Коментар

Хаха... тц тц много ме базикате ей за тоя въпрос Вярно е че X-90 е много дамска количка - отпада Взех да се замислям наистина и за този Самурай има за тази цена един '99 година. Ама мотора е 1.3 не е ли много малко това !? май май Wrangler ще е ама наистина ли за да го пооправя ще ми трябват още купища пари ?

Коментар

зЕми си Джипа и не се замисляй според мен - дървена викаш била колата. Ама ще си по-мъШш!
                  с онова въшливото Х- ще те бъркат с некоя мадама.
                  А и ще се изкушиш да направиш некоя лудория и после ще има смях в залата (пардон - на плажа).
                  Джипа може да си го "кичиш" до по.иране и ще си го направиш свиреп - по свой образ и подобие ... то си е нещо кат Голф2 ама на 4х4-то.
                  Да питам ли дали от стереото ще се лее нещо от сорта "МаАааагнетично .."

Коментар

май май Wrangler ще е ама наистина ли за да го пооправя ще ми трябват още купища пари ?
                    "Купища пари" по-скоро ще ти трябват, ако тръгнеш да го правиш на машина за сериозен офроуд. Ама на тебе повече ще ти трябва за фасон май, така че случаят вероятно ще е по-лек.
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

Ами фронтера или витара или .... ама май малко си чел, поне пусни едно търсене в гугъл за 4x4 cabrio .
                      http://images.google.bg/images?svnum...80%D1%81%D0%B8
                      Най-добрия реглаж на преден и заден мост

Коментар

Освен това Х90 не става и за кърска любов (пробвано е)
                        Ако и такива емоции търсиш с "джипарката за емоции" - забрави Сузито.
                        Приятна колица, но при първия бордюр започва селфтунингът - почват да падат пластмасовите стъпенки, "булбарът" и др. излишни неща.
                        Ако държиш на оригиналния и вид е задължително да имаш доста каноконлит в жабката

Коментар

Хайде ще издам тайната влюбен съм в едно момиче и съм решен това лято да я кача в някоя такава играчка и да и създам незабравими моменти !!! Музиката няма да е чалга може би нещо от сорта на ATB, Will Smith и т.н.

Коментар

От това което съм чел и гледал карането по пясък е доста трудно и изисква доста умения и опит. Виждал съм няколко пъти огромни джипове със също толкова огромни гуми затънали до уши в пясъка

Ако не се лъжа широките не гуми са много подходящи за пясък и подобен вид основи. Но са задължителна част от джипка която да прави впечатление

Относно марката - карал съм Сузуки Самурай и Дайхатсу Фероза. Доста добре се държат като проходимост, но возят малко дървено. Може да е било от това че съм сам в колата, незнам. Лошото е, че зад задната седалка има 30см. Това е багажника. Ферозата имаше една газова бутилка отзад и толкова, багажника свърши
                            Аз не вярвам в чудеса!
                            Разчитам на тях!

Коментар

Хм... Колега - "незабравимите преживявания" е редно да свързват с ТЕБ, а не с МПС...
                              Това си е твоя работа - успех....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X