Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Opel Frontera 2.2 D VS Jeep Cherokee 2.5 D

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Opel Frontera 2.2 D VS Jeep Cherokee 2.5 D

Набелязал съм тези колици, като целта е кола за семеен туризъм с леки офроуд възможности (да прецапаме някоя рекичка и някой изровен черен път), да може да се понатовари това онова и да става и за каране по асфалт. Другото изискване е да не е на ресори и да има климатик, така че може да е и друго нещо, но тези сме ги харесали на семейния съвет за сега.
    благодаря предварително за съветите ви!
    В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

От: Opel Frontera 2.2 D VS Jeep Cherokee 2.5 D

Ако това е окончателния ти избор Фронтерата. За Чарокито има писано, ако го прочетеш ще се убедиш че няма за какво да се чудиш. Чарокито е много добра машина само да не е дизелово.

Коментар

Защо си толкова категоричен? имаш ли нещо конкретно? Още повече, че поне в БГ бензиновите Cherokee не се срещат често и избора е доста ограничен?
      иначе не съм се спрял на 100% само на тези, но до 15к с обслужване, прехвърляне и т.нт няма толкова голям избор. Обмислях и Discovery, но по-новите и читави надхвърлят бюджета ми.

Коментар

Накратко казано двете возила имат своите слаби страни. Фронтерата има така известното ГНП ВП44 то създава главоболия на собствениците си понякога. Сумите за отстраняване на проблем с него са около 1500 до 2000лв.(говоря за герално решение заменка на цялото ГНП с рециклирано в гаранция). Не съм много в час дали на Фронтера Б проблема е много задълбочен с помпата защото тя там вече може да е оправена от Бош. Все пак се предполага че при монтаж на едно и също ГНП в порядъка на 10 години трябва да са оправили проблема. А аз не съм чул за Фронтера Б с проблем в ГНП-то. Иначе Фронтерата е хубава машина, от писаното тук не съм видял друг проблем който да трябва да те притеснява. Чарокито е СУПЕР обаче с 2.5ТДИ не е най-добрия избор. В интернет пространството му се носи славата на мотора който се разпада, само разглобява, и какво ли не още. Прочети в раздела на Jeep и сам ще разбереш за какво идва реч. Бензиновите Чарокита не случайно са редки понеже при тях проблеми се наблюдават рядко. Другото е че Чароки бензин с 8-мак си е машина за в гората в най-лютия сняг и студ, а пък лятото няма никакви проблеми и с 160км/ч да си караш . Аз лично и двата не съм ги имал, но от многото четене до тия заключения достигнах. Баща ми има Вектра Б с 2.0ДТИ и от там имам представа какво представлява мотора.

Коментар

С малко изключения си писал врели-некипели.

Коментар

Кое не е така според теб? Моля обоснови се. Имах и още имам симпатии и към двата джипа. Ще ми е безкрайно интересно какво имаш предвид.

Коментар

Нито ще срещнеш информация в джип форума за саморазглобяващ се и саморазпадащ 2,5 на VM Motori, нито ще срещнеш Чероки V8

Коментар

Не съм чул за саморазпадащ се ВМ, но за хроничен проблем с главите - да. Общо взето, нелош мотор с изисквания за перфектна охладителна система и нетърпящ некомпетентни интервенции. Не е подходящ за "учебна машина", защото има склонноста да бърка дълбоко в джоба на експериментатора ....
                Фронтерата е далеч по-безпроблемна и ако не напипаш някоя маскирана барака, ще имаш много по-малко поводи за посещения в сервиза.
                Последно редактирано от kuzdov; 28-08-10, 19:53.
                "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                Неизвестен мъдрец

Коментар

Заклевам се че тук някъде го бях чел. Описанието беше за човек който си е гледал джипа, и на 150 000км праз. Когато отишъл в сервиз майстора му бил казал "двигателя се е саморазглобил". Не си го измислям след като нямам, подобна машина, нямам интерес дори. Иначе от четеното мен ме е страх дори да се кача да покарам ВМ двигател, но гледам хората си ги карат. С две думи мотора си остава един от най-проблемните монтирани по джиповете. За Фронтерата споделям горното мнение.
                  Също се извинявам за неволната си грешка да сбъркам Гранд Чароки с Чароки.....не се замислих.

Коментар

Първоначално публикуван от IvanVG Преглед на мнение
                    Заклевам се че тук някъде го бях чел. Описанието беше за човек който си е гледал джипа, и на 150 000км праз. Когато отишъл в сервиз майстора му бил казал "двигателя се е саморазглобил". Не си го измислям след като нямам, подобна машина, нямам интерес дори. Иначе от четеното мен ме е страх дори да се кача да покарам ВМ двигател, но гледам хората си ги карат. С две думи мотора си остава един от най-проблемните монтирани по джиповете. За Фронтерата споделям горното мнение.
                    Също се извинявам за неволната си грешка да сбъркам Гранд Чароки с Чароки.....не се замислих.
                    Преди време бях писал във форума лични впечатления от чисто нова служебна Фронтера дълга база 2.5TDS,но форума е огромен и обикновенно човек,особенно ако нет-а не му е слабост трудно и бавно се ориентира,та ще се повторя...
                    Като нов двигателя беше перфектен-мощен и икономичен-повече от 9-10л/100км никога не е гълтал!И така,докато я карах само аз...после я побараха Гочооолу,Дочооолу,Данко-Хаирсъзина и Гуньо-адвокатина и дотам с мотора!Прегряха я от задраво настъпване в жегите с климатик и повече от това мотор не стана,въпреки,че обиколихме всички официални сервизи на Опел!Една по една се смениха всички глави,турбината и пак надуваше маркуча на радиатора до пръсване и гореше масло!Накрая казаха,че блока се бил изкривил...?!Така и я продадохме на 130 000км. за без пари почти.И м/у другото-при ремонт на тези мотори предпочитайте италианските части!По-евтини и по-качествени са от немските,колкото и да ви е странно!Виждал съм нови немски и италиански бутала наредени в/у стъкло-не е истина,че немските по височина имаха разлика до 1мм?!?!
                    Имам също така впечатления от чисто нова Вектра 2.2ДТИ(нещо такова,мотора беше с верига)-също не става!При перфектна поддръжка и съвсем човешко каране до 140 000км. сменихме турбината,веднъж(на 80 000км.)пръсна маркуча на турбото и все правеше някакви магарии електрониката на помпата-изведнъж губеше мощност и трябваше да се разкачи и закачи акумулатора...така и не се разбра от какво е това...
                    Та съвета ми е,ако ще е Фронтера да е бензин!И JEEP-a го забрави,като марка!
                    Последно редактирано от mbenz; 31-08-10, 15:23. Причина: допълнение
                    много автомати-слаби резултати!

Коментар

Oбщо взето си е се тая кои джип ще вземеш идеята е да попаднеш на читава кола което че ти е по голям проблем от това да избереш марката, за твоите изисквания всеки джип ще ти върши работа. А относно марката всеки си хвали това което кара, има още много подобни теми които се превръшат в спор и всеки си държи на неговата марка. Според мен ти трябва джип с 4 врати , без ръжди , в добро техническо състояние, ако е и с хубави гуми (което е пряко свързано с техническото състояние обикновенно хората които си купуват нови гуми не са мърлячи а и никои не дава 1000лв. за гуми на мъртвец , не е гаранция естествено) ще е добре а марката каквато доиде.
                      Късмет в избора.
                      Николай Георгиев 0+
                      тел.0887357722

Коментар

вече избора ми клони към Frontera. Първо, заради ненадейно ограничения бюджет, второ и заради вашите мнения. Само ми се искаше малко повече инфо за зацепването на предните колела... четох, че при фронтерата има автоматични хъбове, но не намерих еднозначна иформация във форума, как точно работят. Зa Cherokee нищо не намерих по въпроса.

Коментар

Ако става въпрос за двигателя на вм мотори при джипа, то този на фронтерата е несаравнимо по-добър.
                          А и като цяло фронтера В е по-надеждна според мен.
                          0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
                          Дизел сервиз, BOSCH- VP44, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID),комън-рейл.
                          Суперскан България www.decbg.com
                          Машинно почистване на DPF/FAP филтър

Коментар

Първоначално публикуван от bushiDO Преглед на мнение
                            вече избора ми клони към Frontera. Първо, заради ненадейно ограничения бюджет, второ и заради вашите мнения. Само ми се искаше малко повече инфо за зацепването на предните колела... четох, че при фронтерата има автоматични хъбове, но не намерих еднозначна иформация във форума, как точно работят. Зa Cherokee нищо не намерих по въпроса.
                            Зацепват до 60км.ч в движение.Включват се с бутон на таблото, а самите тях- с вакуум.Безпроблемни са.
                            0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
                            Дизел сервиз, BOSCH- VP44, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID),комън-рейл.
                            Суперскан България www.decbg.com
                            Машинно почистване на DPF/FAP филтър

Коментар

всичките ли Frontera имат LSD? Попрочетох по форума но не намерих инфо. Става въпрос за Фронтера Б

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X