Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За свободно време, умерен офроуд, рибарлък... ЛР Дискавъри II или Нисан Патрол Y61

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• За свободно време, умерен офроуд, рибарлък... ЛР Дискавъри II или Нисан Патрол Y61

Здравейте,
    Като всеки новобранец, считам за редно да се представя - казвам се Александър и съм от София. Работата ми е чиновническа, но както при много хора – интересите са ми другаде. На 34 години съм.
    Естествено, не пускам темата за да се представя.
    Във форума съм новорегистриран, но чета отдавна. От известно време /близо 10 години/ се появи желание да се сдобия с високопроходим автомобил. Запален рибар съм, обичам излизанията сред природата.
    Както с всяко нещо, обаче, човек /българина/ започва да прави компромиси. Вместо джип си взех Ауди куатро- авант. Какво пък! – има багажник, има торсен, има блокаж на задния мост. Да, но след няколко години каране, мисля че узрях /по-точно дозрях/ за идеята за джип. Основното нещо, което ми липсваше при Ауди-то беше клиренса.
    След като попрочетох тук-там, основно от руски източници, мисля че отсях изборът ми до два варианта:
    - Ланд Ровър Дискавъри II Td5;
    - Нисан Патрол – Y61 /3,0 Tdi/.
    Готов съм да отделя до ок. 15-16 хил. лв. За придобиване, както и вложа до ок. 60% от цената на придобиване в потягане и евентуално увеличаване на офроуд възможностите на автомобила.
    На кратко - защо именно тези два автомобила останаха:
    1. Ланд Ровър Дискавъри: отдавнашна детска мечта, наличие на пълноценна /перманентна/ 4х4 система с междинен диференциал, повече от прилично ниво на оборудване;
    2. Нисан Патрол – здрава ходова част, доказана силова част, наличие на предостатъчно място за багаж, наличие на сервиз на удобно място /за мен/ в София, в който може да се прави и офроуд-тунинг, добър клиренс с възможност за някакво увеличение без инвестирането на значителни средства /просто гуми с по-висок профил/.

Моля, за съвет кой от двата и защо. До сега всички автомобили, които съм имал съм ги купувал с цел да ги карам, като не съм си правил сметка – колко наливам в тях и за колко бих могъл да ги препродам. Истината е, че нямам възможност да поддържам /в смисъл – ремонтирам/ джип – нито имам познанията, нито материалната база, та ще разчитам изцяло на сервизи.

И още нещо, което е много важно /може би най-важното/ - не съм карал нито един от двата автомобила и в този смисъл – нямам преки впечатления от тях. Може пък това да е ключа за разрешаване на дилемата ми.

Ще бъда благодарен на отзовалите се колеги.
    Последно редактирано от Ясен; 23-08-10, 14:32.

От: За св. време, умерен офроуд, рибарлък и .... - ЛР Дискавъри II или Нисан Патрол Y

Поздрав,
    наистина праивлно си се насочил.
    Ще дам своето лично мнение макар да не съм професионалист.
    Интересите ни са доста близки, също и изискванията към автопарка. Не разбрах само дали ще се отказваш от Аудито /но това не е важно/
    Смятам Дискавърито за по доброто от избраните от теб. И двата автомобила са еднакво/или почти/ пригодни за условията които търсиш.
    Що се отнася до "наджипването" нека това да не е фактор при избора, защото почти няма да има разлика във време и цена да се постигне нужния ефект.
    Бих си позволил да кажа , че Диското е малко по комфортно на дълъг път, но това е за сметка на "другото".Що се отнася до сервизното обслужване и за Диското има сервиз/не само един разбира се/ в който може да направиш и профилактика и корекции по окачването.За мястото за багаж не смятам, че диското има по малко място. Бих си позволил да кажа Нисана е по-здрав.
    Ето сега ще си позволя да дам акъл/аз така направих/ вземи си Диско 1 и си остави Аудито.Като тръгнеш на път на разходка имаш комфортна кола с място за багаж, като тръгнеш на "разходка" пали камиона и се забавлявай.

Ако съм пропуснал нещо ще споделя по-късно.
    Успех в търсенето/намирането на търсеното МПС
    Land Rover Discovery I 1996 2,0 MPI - SOLD
    Димитър Димов +ЧЧ7784854894

Коментар

От: За св. време, умерен офроуд, рибарлък и .... - ЛР Дискавъри II или Нисан Патрол Y

Колега, тази дилема е въпрос на личен избор - пробвай и двата и реши кой ти допада. Аз лично карам трети поред Нисан
      NISSAN PATROL 2.8TD

Коментар

Koлега,има едно Диско само за теб в Бяла Слатина-Късо,V8 БЕНЗИН на газ,даже има клима, 96 или и 97 г. а парите са му символични около 4000 лв.
        Дано не се е продало...
        няма начин да няма начин
        http://album.bg/offroad_
        0878 613 163

Коментар

Само че, нали не очакваш и двете обсъждани возила да са бързи като Аудито
          България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Моето мнение е Lend Rovar. Доста проходими джипки и може да правиш с тях доста нещта стига да имаш възможност. Но както казват колегите прецени сам .. пускам ти снимка на един от моите .. ако те интересува мога и по подробно инфо да ти дам.. Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCF6241.jpg
Прегледи:1
Размер:142.4 КБ
ID:5201725
            Прикачени файлове
            Георги 00356/ 77777016 Малта
            Lаnd Rover 110 /Series II‎

Коментар

Аз също предлагам Диско 2 , комфорта е несравним с останалите. Има си въздушно окачване , което даже ао не ти харесва или не ти се дават пари за нови възд. възглавници може лесно да се подменят. Достъчно бърз автомобил е.
              Ланд Ровър-Дискавъри,ТД5-1999 год.,готин е.
              "Мъжко е да обещаеш,човешко да не го изпълниш."
              "Правото на глас,не винаги означава да имаш право на избор."

Коментар

Сега видях темата.
                Малее какви смели изказвания!!! Диско, та Диско! Ленд Ровър, та Ленд Ровар!
                Колега, за изискванията ти, пък и не само, машините са несравними.
                Да ме прощават Роувъристите, но Диско 2 за мен е пародия на джип в сравнение с Патрула. Останали са само някакви остатъци от джип. Два цели моста, ама с външни карета и до там. От там до паркетника го делят само бавните скорости. Не е много ясно за какво са му обаче, като с това окачване и силово предаване, не трябва да мърда извън хубав и подържан черен път. От Аванта го делят 2-3 сантима клиренс евентуално.
                Другото колега си е джип, от най истинските за последните години. Под "истински" разбирай всичко, цялата конструкция на машината. Двигател ТДИ, достатъчно мощен, силово предаване ненадминато по здравина в серийните машини, класическа и най - надеждна система парт - тайм, пълен блокаж на задния мост. Окачване класика, което позволява с малко, гуми от порядъка на 35-ци. Ако ти трябват разбира се.
                Не на последно място и незнам защо така се получава, но има разлика в качеството на изработката. Японците не са ми любимци, но не може да се отрече "качеството".

Коментар

Първоначално публикуван от dimow Преглед на мнение
                  Ето сега ще си позволя да дам акъл/аз така направих/ вземи си Диско 1 и си остави Аудито.Като тръгнеш на път на разходка имаш комфортна кола с място за багаж, като тръгнеш на "разходка" пали камиона и се забавлявай.

Ако съм пропуснал нещо ще споделя по-късно.
                  Успех в търсенето/намирането на търсеното МПС
                  Изцяло подкрепям. Евтин като първоначална инвестиция, части без пари, сравнително нисък разход на гориво, прилична проходимост без доработки.
                  Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Първоначално публикуван от dany.1 Преглед на мнение
                    Koлега,има едно Диско само за теб в Бяла Слатина-Късо,V8 БЕНЗИН на газ,даже има клима, 96 или и 97 г. а парите са му символични около 4000 лв.
                    Дано не се е продало...
                    Късо или дълго Диско няма!Иначе се качи,покарай и избери.Едно от двете е твоето камионче!То ще те избере!Само имай предвид,че Диско 2 е с въздушно отзад,със своите + и -.Не че няма кит за смяна с пружини
                    Виден столичен ихтиолог

Коментар

От: За свободно време, умерен офроуд, рибарлък... ЛР Дискавъри II или Нисан Патрол Y6

Благодаря на отзовалите се колеги.
                      Идеята ми е да продам Аудито и да се посветя на джипката, която ще взема. Намеренията са ми дългосрочни, като включват дори постепенното му преоборудване в експедиционен всъдеход. Наясно съм какво губя с продажбата на Аудито – основно скорост, комфорт и добро поведение в завой дори и при по-висока скорост, но все още не съм наясно какво ще спечеля при покупката на единия от двата варианта по-горе.

Може би наистина ще трябва да опитам да подкарам и двата всъдехода и тогава да взема решение.

Междувременно, докато чета и се опитвам да се ограмотявам в 4х4-материята изникват някои въпроси, на които търсачката не ми дава еднозначни отговори. А именно:
                      1.Дискавъри 1 и/или 2 – имат ли блокировки /ръчни, пълни/ на диференциалите? Ако да – на кои /преден, заден междинен и на кои модификации – в смисъл как да ги позная/?;
                      2.Патрола – има ли блокировка на предния диф. Ако не – може ли да се сложи допълнително и колко би струвало /разбира се – приблизително/? Всички модификации ли имат блокировка на задния диф?;
                      3.При Аудито при включена блокировка на задния диф (който автоматично се отблокира при скорост над 25 км./ч.) е желателно да се кара по сравнително права траектория, поради опасността от счупване на някои неща по трансмисията при завой. Има ли такава опасност при Патрола? Защото при Диското нещата са ясни – наличието на междуосев диф компенсира разликата във изминатата траектория на колелата от предния и заден мост...
                      Дано съм бил достатъчно ясен в питанките ми.

Благодаря
                      Последно редактирано от Ясен; 25-08-10, 09:35.

Коментар

От: За свободно време, умерен офроуд, рибарлък... ЛР Дискавъри II или Нисан Патрол Y6

Подхождаш с уважение и заслужаваш такова. Лично аз обаче, смятам, че ще стана досаден да пиша едно и също, преповтаряно многократно във Форума.
                        Почни с видове системи 4x4, медуколесен и междуосов диф, видове блокировки, окачвания. После виж разделите по марки и модели. Разгледай и разделите с разходки, хард, експедиции, състезания. Ето ти и конкретен линк за Диско 2:
                        Съвети и мнения преди покупка на Land Rover Discovery 2
                        Ако не ти се изясни ми се обади, ще видиш на живо и Диско 2, и Патрули и др..

Коментар

Андро е казал всичко в последния си пост!И в по-предишния...напълно подкрепям да не е ЛР,а Патрул(само мое мнение-моля никой да не се цупи!)
                          Много ми е любопитно обаче защо след толкова четене и чудене Тойота-Лендкрузър отсъства от списъка...?!
                          много автомати-слаби резултати!

Коментар

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
                            Андро е казал всичко в последния си пост!И в по-предишния...напълно подкрепям да не е ЛР,а Патрул(само мое мнение-моля никой да не се цупи!)
                            Много ми е любопитно обаче защо след толкова четене и чудене Тойота-Лендкрузър отсъства от списъка...?!
                            Пламен е прав! В този бюджет можеш да вземеш 80-ка, 95-ца или с мааалко отгоре 100-ца.
                            А скоро за 22К се продаде подготвена 105-ца...
                            Пък и за рибарлък не ти трябва цял преден мост! Паджерото също е добър вариант.

Коментар

Залагама на Патрола като цена при покупка и както при цена на ремонти във времето.
                              Преден блокаж 1000евра.От Явор 1500лв.Ако си на пълен блокаж трудно завиваш.При каране на сух асфалт се натоварва трансмисията но трудно ще счупиш на патрола нещо.При офроуд нямаш проблем.
                              Ако се вземе от УК сега има един за 4500паунда къс 3 литров.
                              Искаш по нататък и експедиционен да става но ти трябва дълъг.Ако е дълъг не може да се навира и преминава където минава късия.
                              Доста работи трябва да се решат предварително зада няма на по късен етап неуредици.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X