Забелязвам, че в последно време цените на УАЗ и особено на 469 и още по-особено от 80-те години се увеличава. обявите в мобиле-то са с все по-висока начална цена и сега се срещат екземпляри от по 5-6 хил.лв!! това може би е единствения пример от соц производството и не само на който цената му се увеличава с възрастта. аз лично се кефя че поне този път паричките ми не са отишли на вятъра като за всички останали бангии които съм сменил. знаеш ли...може след 2-3 години цената им да е същата в евро...и пак не бих го продал! Нещо такова стана в Гърция преди години когато махнаха американските бази. от тях разпродадоха на безценица класическите WILLIS и точно след 2 години цената им стана като на нова витара....
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
УАЗ 469 - бедняшка джипка или статус символ?
Свий
X
-
епа ситуация ..
какво да се прави ..
в момента нема читави "горски" жипки
новите .. са .. нови и скъпи, старите са .. скапани и скъпи .. и какво остана ?!
виж сега ако военните извадят (ДАНО ! ) некое друго мноу скришно хранилище със залежали неколкостотин УАЗКи оти требе да прибират некои НАТОвски строшеняци .. и жъ вийш .. айдеее .. по две за левче .. или за жИлязу ..
Само да не се обиди некой с УАЗ !
Колата си е символ и аз искрено се радвам на такива машини. За нас още дълго времеще си е една добра алтернатива, независимо от всичко.
-
УАЗ-а е много добър джип според мен-това е моето мнение.Каквато и цена да стане един УАЗ-не бих го продал никога.Добър УАЗ си заслужава цената каквато и да е тя мисля аз.В мобилето има и някой хубави-поне на външен вид машини.Аз дори мисля по-натам да си купя още един ако намеря някой в добро състояние.Според мен УАЗ-а не е бедняшка джипка-тези които го уважават,подържат и им е на сърце-знаят че УАЗ-а е добър и се отплаща отлично
Коментар
-
Колега , говориш за култов автомобил , много много далече от ширпотребата.При него е използван минималистичния подход при проектирането му , те. , нищо повече от необходимото за оцеляване в екстремни условия. Хората запалени по офрода го оценяват все повече.Защото , когато си в горате , не те интересува това или онова копче как мазно щрака , а само едно-ЩЕ МИНЕШ ЛИ.
Така че ценителите го оценяват , а тия които не могат , здраве.
А иначе за цената мисля че е висока за 80-та година , защото тогава производството е най-качествено.Мое предположение.0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
Дизел сервиз, BOSCH- VP44, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID),комън-рейл.
Суперскан България www.decbg.com
Машинно почистване на DPF/FAP филтър
Коментар
-
Уаз-а никога не е бил бедняшки джип. При социализма не всеки можеше да има Уаз. Един човек от перник, от когото купих Газ-69 ми разправяше, че когато си купил Газ-ката от търг и отишъл в КАТ да я регистрира му свалили предния кардан. Казали му, че няма право да притежава 4х4 автомобил. И той така го карал до началото на перестройката( 1986-1987г). Такива джипове караше номенклатурата ( председатели на ТКЗС, на обласните комитети на БКП, началници в милицията и т.н.).
След 1990г. хората се хвърлиха на всякакви западни джипове, които вече не виждам по улиците( умряха). А Уаз-ките още се търкалят
Сега интереса към Уаз се завръща, защото хората осъзнаха, че това е добър джип на ниска цена. Западните джипове с офроуд-качества като на Уаз струват много и са скъпи за поддръжка( а не са и чак толкова много като модели).Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.
Коментар
-
Напълно сагласен с Георги Василев
Сега интереса към Уаз се завръща, защото хората осъзнаха, че това е добър джип на ниска цена.
Аз лично съм ходил на много тръгове на военните и там както и на пазара цените на УАЗките се увеличават с всяка измината година та не виждам кога ще ги дават по 2 за левче WinkСлучайни хора УАЗ не карат
Коментар
-
Бедняшки джип твъдо не, уаз е машина която ако се подържа се отплаща с вярна работа, друг е въпроса, че ние само караме и не подържаме, не сменяваме масла, не гресираме, приспосбяваме части и ги назорваме нещата. Дората уазка 469 смисъл добре да работят скорости, предния мост да не пукат полуоските, двигятеля и той да е на 6 е машина с която си сигурен на път няма кал, коловози, сняг.Джип на който му биха завидели много други по отношение на проходимостта, цени на резевни части, товароносимост и още доста за изброяване........
Коментар
-
А аз изобщо не виждам кво има да се обсъжда на единственият на света джип, който работи по цялата планета в единствена модификация. Безусловно и честно. Би работил и на други планети, само че разни гнили хорица не дават кинти за командировъчни.
Нищо лично към разни банкерчета, бензинджийчета и политичета, разбира се. Но ако някой се е почувствал засегнат може от 20 метра, в кое да е удобно време ...
Коментар
-
Първоначално публикуван от СтефанА аз изобщо не виждам кво има да се обсъжда на единственият на света джип, който работи по цялата планета в единствена модификация. Безусловно и честно. Би работил и на други планети, само че разни гнили хорица не дават кинти за командировъчни.
Нищо лично към разни банкерчета, бензинджийчета и политичета, разбира се. Но ако някой се е почувствал засегнат може от 20 метра, в кое да е удобно време ...
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар