Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тема за размисъл

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Тема за размисъл

А на истинския палцов Уазков, отворите за короната не трябва ли да са 12мм
    Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

Следващия проблем е на лице - касетата (новата) е по ниска от обикновената и като се затворят ръкавите на моста палстините немогат да оберат луфта а той не е малък около 6-8мм, така и с двете дайте идея какво се прави в такъв случей
      а ако се изрежат по дебели пластини дали ще дойде луфта на пиниона нормален или няма да стане и той, дали няма да се отслабят ушите касетата като лагерите се изнесат толкова навън
      Ще се кача снимки по късно

Коментар

Значи,моя сигурно е бетеров ,щото когато го слагах ,отнякаде цъфна Славчо,а аз се канех да го регулирам,и нали си е умник каза че руснаците не знаят да правят различни неща,и му сложих ме пластините от старата касета и така го сглобих ме без реглаж.Така кара вече 2 г.Режи смело пластини и го регулирай с тях .Основната цел е да лягат хубаво пиньона към короната,и да има нужния луфт.

Коментар

Сглобавай го без гарнитура знаеш с кво,казвал съм ти няма мърдане.

Обчае от тука печелиш 1 мм максимум 2.

Другата работа която може да направиш е да закараш ръкавите на фреза и да им свалиш по малко Обаче това е метод само за мазохисти

Давай смело с пластините,то щом не пасва тука толкова и ще кара ама важното е да вземеш на човека парите
          Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

Абе...
            Някаква възможност касетата да е дефектна? Щото друго логично обяснение нема, от Плевен е...

Коментар

Колега ти да не се опитваш да сложиш торсен за спаисери на "колхозен мост" ???

Коментар

Ето го и верния отговор
                Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

Може,да е дефектна касетата.Една се наложи да я престъргва ме малко за да стане.

Коментар

И аз си мисля че е дефектна, ако колегата Иван Алексиев може да поясни дали в размерите е разликата само, тогава ще е отговота.
                    Разликата е около 7мм в самата височиа на касетата!
                    Извинявам се за снимките ама беше тъмно и на другата сутрин като ги мерих не съм снимал, разликата се вижда и с просто око

Коментар

Ники,тази разлика може ли да се обере с пластини и без гарнитура?От снимките не мога да получа ясна представа.

Коментар

Неможе пластините са от десети, тука са милиметри, наредихме сигурно 15 от едната страна и нестава, мислехме с втулки както се слагат пластините ама трябва да се подложат само на едната страна и после пак пластини (от към короната), 7мм, тогава лагера ще е влезал само около половината
                        А и полуоските немогат да се набият в шлиците, тая касета е... немам думи

Коментар

Да в размера е разликата, някъде из УАЗбуката имаше пълно описание на опит за поставяне но по спомени не бяха доволни от резултата. И наистина се правеха разни подложни шайби. Потърси там явно наистина си сбъркал модела. Можеш без затруднения да го продадеш на някои с Хънтър или Патриот и да си вземеш правилния стъкмистиката е рискова и не си заслужава.

Коментар

прав е колегата,пускай я за продажба.Нека някой колега остане поне доволен от това нещо.Щом като е 8мм няма шанс да стане.

Коментар

Значи така, мерси на всички за отговорите
                              До сега търсих в Уазбуката и неможах да го намеря... ще гледам още
                              Аз на мой джип не бих я сложил (в граждански мостове де), но човека каза че ще я преправя, за да стане, а не е лошо и той да се включи...

Коментар

Аз,таковата,за редукторен мост ще стане ли,или само за спейсър...
                                0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X