Ако е бил в това състояние (с регистрационнна табела от стария образец), вероятно няма да може да се вижда по пътищата. Иначе водачът рискува глоба в размер почти на цената на возилото.
Ако е бил в това състояние (с регистрационнна табела от стария образец), вероятно няма да може да се вижда по пътищата. Иначе водачът рискува глоба в размер почти на цената на возилото.
Нашите УАЗки в Бяла Слатина се движат и без регистрационни табели но се срещат по пътищата
ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318
Нашите УАЗки в Бяла Слатина се движат и без регистрационни табели но се срещат по пътищата
А не бива.
Закон за движението по пътищата:
...Чл. 175. (1) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Наказва се с лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от 1 до 6 месеца и с глоба от 50 до 200 лв. водач, който:
1. управлява моторно превозно средство, което не е регистрирано по надлежния ред или което е регистрирано, но е без табели с регистрационен номер или табелите с регистрационния номер не са поставени на определените за това места;
2. (изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) е поставил или използва устройство за подаване на светлинен или звуков сигнал, предвиден за автомобил със специален режим на движение, без да има това право;
3. откаже да предаде документите си на органите за контрол или по какъвто и да е начин осуети извършването на проверка от органите за контрол;
4. откаже да изпълни нареждане на органите за контрол и регулиране на движението;
5. наруши задълженията си като участник в пътнотранспортно произшествие;
6. при пътнотранспортно произшествие, в което няма участие, откаже необходимото съдействие с моторното превозно средство.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) За повторно нарушение по ал. 1 наказанието е лишаване от право да се управлява моторно превозно средство за срок от 1 месец до 1 година и глоба от 150 до 300 лв.
Нали се опитваме да заприличаме на истинска европейска държава. Ако всеки си казва "абе, това не е за мен, че то виж другите какво правят", до никъде няма да стигнем.
И нека да не се сърдим, "че сме на този хал", защото положението е такова, понеже много хора го карат "през просото" и по системата "да прекарам някого и да врътна някоя далавера"
Може пост-а ми да е оф-топик, но съм на мнение, че не бива да се поощряват незаконосъобразните действия на когото и да било.
Поздрави.
Има ги достатъчно такива. Най-често шаси от УАЗ или текезесарка, и купе от волга, във всичките и варианти.
Виждал съм едно-две изглеждащи доста атрактивно, и явно правени с мерак. Даже продаваха едно подобно, само че с по-новото волгово купе. Разни металици, хромирания и т.н. Продаваха го за 4500лв. в една автокъща. Беше си и с номера и с всичко.
Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар