Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Молба за съвет за УАЗ и за малко кураж, че съм на "кантара"!!!

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Молба за съвет за УАЗ и за малко кураж, че съм на "кантара"!!!

Скъпи колеги, благодаря ви за прекрасния форум и готовността да помагате на всички в нужда!
    Предстои ми покупка на УАЗ 82 г. в лошо сътояние, но с регистрация.
    Това е личен избор поради следните причини:
    1. Ремонт или смяна на двигателя с нов .
    2. Смяна на купето с ново /Хънтър/.
    3. Смяна на рамата с нова.
    4. Окачване, мостове и раздатка са друга тема почти избистрени.
    С тези операции извършени евентуално в Карбон - Плевен си мисля, че ще се сдобия с нов УАЗ на приемлива за мен цена.
    Единственото нещо което ме спира да раздвижа този проект е ще мога ли да пререгистрирам УАЗ-а в КАТ поради ЕВРО- изискванията с които не съм запознат много добре.
    Приемам съвети и критики за да си изчистя идеята която съм намислил.
    Благодаря!
    Hyundai TERRACAN 2003 2.9 CRDi 150 автомат
    VW T4 Multivan 1993 2.4D AAB

До: Молба за съвет за УАЗ и за малко кураж, че съм на "кантара"!!!

Колега привет на наклонената пързалка наречена УАЗ. Почнеш ли веднъж няма спиране.
    Но това дето си го написал, ме плаши. Направи си хубаво сметка като купиш нова рама, нов двигател и ново купе какво остава? Едни мостове.

Но прегледай внимателно нещата и отново посмятай
    Колкото и коне да има под капака, важното е магарето зад волана
    NULLA TENACI INVIA EST VIA

Коментар

първо я прехвърли и регистрирай на твое име с новите номера.
      пък после квото направиш тя вече си е твоя и редовна.

Коментар

Мисля, че няма да имаш проблем но на два пъти един път промяна рама един път купе нали стария си има регистрация, ти подменяш части. Пиши на uazik, Сашо от Карбон той може да ти отговори най-пълно.

Коментар

Именно!
          За тях още не съм решил какво точно искам, може би редукторни...!
          Целта ми е нов Уаз като купе и рама. От другото не ме е страх.
          Регистрацията само ме плаши!

Коментар

Колега ако смяташ да си купуваш всичко,което
            си го посочил от Карбон мисля,че ще ти
            излезе доста скъпа. Но все пак изборът е
            твой.Направи си добре сметката.

Коментар

Точно това мисля да направя.
              Първо ще я регистрирам на мое име, но при смяна на купе и рама /едновременно/ новите части нямат ли нови серийни номера?
              Относно колегата от КАРБОН няма как да се свържа с него, защото още съм новорегистриран и нямам достъп до вътрешна информация във форума.
              Ако се позволява тук да ми дадете негов телефон, или на моя e-mail:aleksandrov_ivailo@abv.bg
              Още не съм запознат много добре с правилат и ако това е нарушение, моля модераторите да изтрият.
              Благодаря ви!

Коментар

Първоначално публикуван от investor Преглед на мнение
                Колега ако смяташ да си купуваш всичко,което
                си го посочил от Карбон мисля,че ще ти
                излезе доста скъпа. Но все пак изборът е
                твой.Направи си добре сметката.

По непотвърдена информация мисля, че ще ми излезе около 12-13К само за частите. Нов УАЗ ще стъпи около 30 К с регистрация и застраховки. Ако бъркам фатално, моля поправете ме!

Коментар

Колеги, благодаря ви за съдействието и се извинявам, че не мога да отговарям веднага защото публикациите ми още минават през утвърждение от модератор! Надявам се в скоро време да бъда приет като добросъвестен участник.

Коментар

Не знам как си си направил сметката, но да сглобяваш нова кола от части май ще излезе по-скъпо!

В един популярен сайт за продажба на автомобили има УАЗки 2001-2003 година за около 10 хилки.

Коментар

Първоначално публикуван от IVO 68 Преглед на мнение
                      По непотвърдена информация мисля, че ще ми излезе около 12-13К само за частите. Нов УАЗ ще стъпи около 30 К с регистрация и застраховки. Ако бъркам фатално, моля поправете ме!
                      Най новия може и да излезне толкова ( Патриота), но Хънтара (3151Х) няма начин да е 30к с регистрация ако ще да е с 6666 номер на табелите
                      Виж както каза колегата Stuntman_Mike , Уаза не е за фукане той е за в гора
                      Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

Първоначално публикуван от Stuntman_Mike Преглед на мнение
                        Не знам как си си направил сметката, но да сглобяваш нова кола от части май ще излезе по-скъпо!

В един популярен сайт за продажба на автомобили има УАЗки 2001-2003 година за около 10 хилки.

Информацията, която имам до момента е:
                        - Купе оборудвано около 6-7000;
                        - Двигател около 2500;
                        - Рама 700-1000.
                        Затова попитах тук, но ако ми е грешна информацията то просто няма смисъл да правя това което съм намислил.

Коментар

Така и не разбрахме от УАЗ-469Б / примерно / искате да напрвите нов Хънтър ли?

Или просто искате да си обновите вашия УАЗ.
                          only 4 x 4,sim AWD

Коментар

Първоначално публикуван от IVO 68 Преглед на мнение
                            Информацията, която имам до момента е:
                            - Купе оборудвано около 6-7000;
                            - Двигател около 2500;
                            - Рама 700-1000.
                            Затова попитах тук, но ако ми е грешна информацията то просто няма смисъл да правя това което съм намислил.

Като смениш и мостовете с редукторни както спомена малко по-горе, и той стана на цената горе долу на нов. Що не си го поръчаш такъв какъвто искаш и вместо да се занимаваш с глупости да си караш джипката и да се кефиш.

P.S. Опааа. Май имаше ограничение с регистрацията без EURO4. Провери как стоят нещата но от към парите е безсмислена цялата процедура поне според мен. Успех
                            Когато човек говори истината - не се налага да лъже!

Коментар

Нов не може да си поръчаш заради ЕВРО 4 Иди в Карбон и те ще ти направят твоя УАЗ както ти го искаш От твоя стар УАЗ ще остане само регистрацията
                              ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
                              Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X