Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ПРОБЛЕМ С ДЕЛКОТО НА УАЗ 469 Б

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ПРОБЛЕМ С ДЕЛКОТО НА УАЗ 469 Б

Колеги, сигорно проблемът ми е елементарен, но аз не мога да се справя с конденза на капачката на делкото. Почти при всяко преминаване през по голям гьол се получава конденз, който трябва да спирам и да бърша и издухвам (с уста) - голям чанч е. Може ли някой да постави диагноза на проблема?
    Предварително БЛАГОДАРЯ!

Мисля че би трябвало да има някакво уплътнение-ако пък няма-може би ще можеш да си приспособиш нещо

Коментар

Вземаш една капачка от Упсарин и вадиш това прахчето вътре,забравих му името и го поръсваш вътре в делкото то просмуква влагата (това в кръга на шегата)

Колега през колко големи водни препятствия минаваш?
      Газил съм през около 60-70 см вода и не съм имал никакви прлеми с делкото и работата на двигателя.

А а по принцип тук във форума има теми как да се херметизира делкото със силикон и как да му се прави отдушник,но моя съвет е ако правиш тази операция си смени делкото с безконтактно щото то няма подщи никакво обслужване(докато другото все трябва да гледаш чукче,наковалня,нагар,луфт) и като го намажеше със силикона докато не се износи капачката нема да ти се налага да го отваряш.
      Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

Цветане, благодаря за съвета, струва ми се, че си хаберлия по темата за това искам да питам възможно ли е проблема да е от кабелите. Така ми каза един минувач, когото не познавам.

Коментар

Напълно е възможно и от кабелите и лулите да е.
          Причини БОЛ само требва да ги откриеш

А за кабелите най лесния начин да провериш евентуален проблем по тях е да запалиш Уаз-а вечерно време или някъде на тъмно и да гледаш дали не се "разхождат" искри по кабели,лули,капачка.

Аз и на Ладата и на джипа като съм ги мил съм си правил експеримент на запален двигател да поливам обилно делкото и кабелите с вода и не съм имал абсолютно никакъв проблем.
          Проблем при преминаване на водно препятствие съм имам при Москвич ама всеки знае къде му е делкото на него
          Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

Благодаря, ще проверя и ще почерпя.

Коментар

най лесния ефикасен вариант е да напръскаш обилно делкото (отвътре с WD40 - онова синьо-жълто спрейче) върши чудеса! даже и да е мокро - отваряш пръскаш затваряш тръгваш!
              "..there is no substitute for cubic inches.."

Коментар

Опитвал ли си го, или си чувал?

Коментар

Мойте УАЗки винаги са палили след миене на двигател а всичко си е оригинално делко кабели свещи На шасито под радиатора трябва да имаш една ламарина която пази двигателя от вода Ако я нямаш от там ти идва проблема при преминаване на водни препятствия
                  ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
                  Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

Не знам какво толкова те вълнува това делко. И аз досега не съм имал проблем даже като газя дълбоко. Вчера купих една бордова, дадоха един 469 подарък и ми напълниха карусерията на бордовата с части! Между тях има и долнота част на екранирано делко.Изпълнение за военните! мисля че може да се превърне в херметично делко. Ще ти го подаря. Ако мислиш че може да ти върши работа.........
                    Уморените коне не ги убиват , нали ??

Коментар

Наистина ми трябва, но не ща подарък, щото не знам какъв съм карък, ама каквото взема без пари обикновенно ми излиза дубал. Напиши си GSMa ще ти звънна!

Коментар

Първоначално публикуван от Rado 1 Преглед на мнение
                        Наистина ми трябва, но не ща подарък, щото не знам какъв съм карък, ама каквото взема без пари обикновенно ми излиза дубал. Напиши си GSMa ще ти звънна!
                        Подарък! Както казах това е само долната част Ако мислиш че можеш да си намириш горната.....Утре мога и да ти го снимам.

Коментар

Ами щракни го!

Коментар

Re: ПРОБЛЕМ С ДЕЛКОТО НА УАЗ 469 Б

Първоначално публикуван от Rado 1 Преглед на мнение
                            Ами щракни го!
                            Извинявай че се забавих.
                            Сега като го снимах го разгледах по обстойно и за съжаление въобще не е за уаз . А наистина много прилича на екранирано за уаз.
                            Прикачени файлове

Коментар

Re: ПРОБЛЕМ С ДЕЛКОТО НА УАЗ 469 Б

Може малко да звучи смешно-но когато карах Нивата и минавах през по-дълбока вода мокреше делкото и взех че сложих на делкото една протовотокова ръкавица като я прикрепих здраво към делкото с ластик изрязан от вътрешна гума-и през петте дупки за пръстите изкарах кабелите и на самите дупки залях с малко силикон.После пробвах с кофата като хвърля вода и нямаше никакъв проблем.Ако ти се занимава-това мисля че е един от най-лесните вариянти за изолация на делкото.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X