Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Смяна на шенкелите на УАЗ Патриот с лагерни

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Смяна на шенкелите на УАЗ Патриот с лагерни

Здравейте колеги,реших да сменя пластмасовите черупки на шенкелите с лагерни.Причината са луфтовете които се получаваха и бързото им износване.Ремонта започна ето и снимки.
    Прикачени файлове

До: Смяна на шенкелите на УАЗ Патриот с лагерни

В доста форуми има важни теми това са теми в които са публикувани определени теми в които някой е ремонтирал или сменил някоя част като си е направил труда да опише начина на смяна,така се избягват много въпроси после как да сменя това,имам такъв проблем как да го реша,и ако на някой му се наложи подобна процедура може да влезе да цъкне на темата и да види как се прави,това ще е много полезно на всички ползващи форума.

Коментар

И така шенкелите вече са лагерни,и предницата е като нова.Ама нали знаете като се започне че няма спиране.Въздушен филтър,кабели ,лули и свещи,които не знам как са работели пълни с масло от износени гарнитури.
      Прикачени файлове

Коментар

Продължаваме с ролки и ремъци,термостат,филтър на хидравликата,помпа на съединителя,семеринг на задно ляво колело,вентилатор на парното,накладки.....от този сервиз в Плевен не можеш да скриеш нищо.
        Прикачени файлове

Коментар

От: Смяна на шенкелите на УАЗ Патриот с лагерни

Темата е малко стара, но тъй като в момента и аз права същата операция загледах снимките на колегата. Прави ми впечатление, че не си сменял външните тела и пак използваш болт и гайка за шенкела. Този комплект ли си сложил?

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC03196.JPG
Прегледи:1
Размер:119.2 КБ
ID:5382179

Ако да ми е интересно от Русия ли го поръча или си го прави сам?

Защото в Горски извор имат лагерни шенкели за Хънтър/Патриот, но там се налага и подмяна на външното тяло, и на хебела. Всъщност аз вече съм поръчал частите защото бързам с подготовката на УАЗ-а, но първоначално имах идея да предаботя моите както са на снимката.
          Последно редактирано от Стоян Францов; 07-06-12, 07:57.

Коментар

Това се продава к-т
            only 4 x 4,sim AWD

Коментар

А Тихомир го е направил гледайки комплекта така мисля поне.
              only 4 x 4,sim AWD

Коментар

Снощи монтирах и второто колело на другия комплект с лагерите, на пръв поглед всичко съвпада. Хебела не съм го сменял, а ще заварим дупката за болта от стария модел. Ще направя и някоя друга снимка.

Направи ми впечатление обаче че полуоските на Хънтъра са малко по-широки (поради спецификата на лагера в тях) и опират леко в долната част на сферата при движение надолу на полуоската, което не би трябвало да е проблем защото тя няма такава свобода на движение.

При модела от снимките се чудя как ще става регулирането без сваляне на полусферата, при моя с дистанционните пластини слагаш еднаква дебелина от двете страни и всичко пасва. Четох че допуските са 0.2 мм отклонение.

Коментар

Сега видях въпросите по темата, снимките и ремонта по Патриота са мое дело. Мога да ви отговарям по конкретните въпроси, само и само да се спасите от досадните пластмаски на шенкелите. Успешно променям възела вече повече от три години! Само ще допълня, че използвам оригиналните сфери.

Коментар

Първоначално публикуван от tikotam Преглед на мнение
                    Сега видях въпросите по темата, снимките и ремонта по Патриота са мое дело. Мога да ви отговарям по конкретните въпроси, само и само да се спасите от досадните пластмаски на шенкелите. Успешно променям възела вече повече от три години! Само ще допълня, че използвам оригиналните сфери.
                    Можеш ли да ми кажеш/пратиш цена за да ми промениш старите тела, всичко е свалено и мога да ти го пратя, ти нали си от Плевен? Ще ги ползвам като готов резервен вариант за бърза смяна при необходимост.

Коментар

Здравейте колеги!Малко е встрани от темата,но да попитам.
                      Монтирам уазов мост на Витарата си и дойде момента да завъртя сферите,за да коригирам кастър ъгъла.
                      Обаче като измерих предварително ъглите на двете сфери се оказа ,че на едната е различен от другата с няколко градуса.Сменял съм дългата част на кожуха и дали оттам не се е получило разминаването?
                      От какъв материал са сферите и може ли да се попълнят отворите със заварка,за да разпробием новите отвори/много са наблизо/?
                      0887/400121 Антон Донев

Коментар

Предполагам говориш за стария мост от 469, при по старите сферите са с различен градус, ръкавите така са набити /незнам защо/, от стомана са, заварява се без проблем. Прави се шаблон с колко да са разместени отворите. най лесно бележиш от външната страна и след попълването налагаш по белега къде да са новите центри. Някои ги разстъргват само ги правят елипсовидни, но според мен е нерпавилно. В повечето случеи центъра на новите дупки трябва да дойде на стената на старите.
                        Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

Благодаря за отговора,сега съм спокоен ,че не аз съм объркал нещо.
                          Точно шаблон си бях подготвил,но като видях че са толкова близо отворите и не знаех ,че може да се попълва със заварка се отказах.Последно ги закарах на фрезист да ги разшири като канали,а за да не се получи после завъртане, пробивам шести допълнителен отвор ,който не е на канал и там ,където се пада на фланеца на кожуха пробивам и правя резба-центриращ щифт.Надявам се ,че ще стане така на добре!
                          0887/400121 Антон Донев

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X