Обява

Свий
Няма добавени обяви.

УАЗ 469 с мотор от ФОРД СКОРПИО

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• УАЗ 469 с мотор от ФОРД СКОРПИО

Здравейте колеги,
    от доста време ми се върти в главата да сменя мотора на УАЗ-а. Обмислям варианта да го сменя с двигател от ФОРД СКОРПИО 2800 куб. V6 160 к.с. Също така обмислям да използвам и скоростната кутия на колата като за монтирането ще използвам раздатачна кутия от ГАЗ 69. Освен това съм решил да сменя и мостовете с Волгови от най - бързите. Искам да питам за мнения и най - вече ме интересува дали при тази конфигурация ще мога да сложа гуми 32-ки или 33-ки.

Ще се радвам на вашите мнения. Също така, който може да помага и със снимки или схеми.

До: УАЗ 469 с мотор от ФОРД СКОРПИО

E те точно с тези скорости недей да слагаш бързи мостове.Ако искаш да върви като джип си карай с бавните дифове и каква е тая мания с тия волгови мостове-били по-здрави-дрън-дрън.Уазковия диф,ако е сглобен и центрован както трябва си е добър-недей да се занимаш с несвойствени работи.Иначе с този мотор може и да се получи нещо.Успех.
    0886685545-Влади- ОФ-РОУД КЛУБ"НОВИ ИСКЪР 4Х4 ЕКСТРИЙМ"

Коментар

Мисля, че има модел на Скорпио с 4х4 задвижване и че е с този двигател, който ти имаш. Ако можеш да си намериш и раздатката би се получил цял комплект. Не знам само как стои въпросът с бавните там.

Ето:
      http://www.autoscout24.bg/Details.aspx?id=v1sgwzhpk2zy

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
        Мисля, че има модел на Скорпио с 4х4 задвижване и че е с този двигател, който ти имаш. Ако можеш да си намериш и раздатката би се получил цял комплект. Не знам само как стои въпросът с бавните там.

Ето:
        http://www.autoscout24.bg/Details.aspx?id=v1sgwzhpk2zy
        Дори и да сложи такива скорости за задвижване 4x4 нищо не печели-няма бавни,а и да имаше ще се пръсне веднага.Единственото и евтино решение е с РК от ТКЗС-рка
        0886685545-Влади- ОФ-РОУД КЛУБ"НОВИ ИСКЪР 4Х4 ЕКСТРИЙМ"

Коментар

деистваи смело колега има ли мерак ще стане ползвай си бавните мостове но ги ревизираи
          ГАЗ69А 1.9TDI тел.0888550671 Дако Бяла Слатина

Коментар

http://www.youtube.com/watch?v=wSsDvoxYhac този е с 6-так от форд но с каква кутия е и с каква РК незнам според мен по добре направи фланец и си остави оригиналната кутия и раздатката
            Ако няма каде да отидеш , ела на себеси

Коментар

Първоначално публикуван от pelivano Преглед на мнение
              http://www.youtube.com/watch?v=wSsDvoxYhac този е с 6-так от форд но с каква кутия е и с каква РК незнам според мен по добре направи фланец и си остави оригиналната кутия и раздатката
              колега открих нещо за тебе http://www.youtube.com/watch?v=HVOx-...eature=related надявам се да съм пи бил полезен
              Ако няма каде да отидеш , ела на себеси

Коментар

Първоначално публикуван от moni_ts Преглед на мнение
                Здравейте колеги,
                от доста време ми се върти в главата да сменя мотора на УАЗ-а. Обмислям варианта да го сменя с двигател от ФОРД СКОРПИО 2800 куб. V6 160 к.с. Също така обмислям да използвам и скоростната кутия на колата като за монтирането ще използвам раздатачна кутия от ГАЗ 69. Освен това съм решил да сменя и мостовете с Волгови от най - бързите. Искам да питам за мнения и най - вече ме интересува дали при тази конфигурация ще мога да сложа гуми 32-ки или 33-ки.

Ще се радвам на вашите мнения. Също така, който може да помага и със снимки или схеми.
                Aко не се лъжа скорпиото е със задно значи няма проблем да ползваш неговите си сорости,но щом искаш да слагаш големи гуми добре е да си с бавни мостове 8х41,но пък с тях трябва да си по -внимателен.
                А с волгови и с този бърз мотор-незнам
                няма начин да няма начин
                http://album.bg/offroad_
                0878 613 163

Коментар

А в ниските обороти как ще се справя този мотор? Иначе много яко става!

Коментар

раздатката на газ 69 е понижяваща и с бързите волгови мостове тоя мощен мотор ще чупи касетите защото са с два сателита и са слаби .казвам от опит .ако сложиш уазови касети трябва да се престъргват за волговите корона и пиньон и отслабват откъм лагерите .по добре си потърси корона и пиньон 7 по 41.имаше ги по складовете на военните .така може да се сложат по високи гуми

Коментар

Двигателя от Скорпио е 2.9i , модификацията с 12 клапана е 150кс, а въртящият момент идва в ниските обороти, а и като цяло е надежден мотор и доста компактен за V6 От преди още съм си мислел за такъм мотор, но колите вече са доста стари и не знам дали се намират из бг моргите подобни мотори

На клипчето като че ли е забързан кадъра малко, чак толкова мощен не е !
                      sigpic УАЗ-452

Коментар

Ами съдейки по човека който се хваща в кадър, не е забързано, напълно нормални му изглеждат движенията. Наистина изглежда като доста бърза УАЗка

http://www.youtube.com/watch?v=y2IHH...eature=related това е втората част на клипчето, има филмче докато се движи отвътре.

Коментар

На един УАЗ в Тетевен му сложиха двигател от Опел Сенатор 6 цилиндров редови със скоростите на Опела и раздатка от ГАЗ 69 и върви отлично!

Коментар

На клипчетата Уаза върви много добре, но не е сниман на наистита тежък терен как се държи. Например как потегля в яка кал и по кален склон, на разкършен терен... Да се види имали душа в ниските....
                            Вероятно има.
                            Някой знае ли теглото на този мотор!
                            Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Първоначално публикуван от spas spasov Преглед на мнение
                              раздатката на газ 69 е понижяваща и с бързите волгови мостове тоя мощен мотор ще чупи касетите защото са с два сателита и са слаби .казвам от опит .ако сложиш уазови касети трябва да се престъргват за волговите корона и пиньон и отслабват откъм лагерите .по добре си потърси корона и пиньон 7 по 41.имаше ги по складовете на военните .така може да се сложат по високи гуми
                              Колега маи си сбъркал броя на пиньона не са 7по41. мисля да използвам волговите дифове(прасета) и да монтирам само от уаза ракажите .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X