Обява

Свий
Няма добавени обяви.

УАЗ от военните

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• УАЗ от военните

въпрос от лично съобщение към мен от наш участник който премествам тук...
    VPetrov

Имам резервирана УАЗка след две седмици ще я купя от военните. Бихте ли ми казали какви са стъпките които трябва предприема преди и след закупуването. Информациятя е че е изключително запазена (4000км.!!!, Поддържана в хале Имам намерение да сложа газова уредба и гуми Я-409, няма да я карам много но качествено. Кога да направя "пренастройката" за бензин 92. И ако я направя заслужава ли си да слагам газ? Някаква Антикорозионна защита?
    VPetrov.photography

Отговори...

Имам резервирана УАЗка след две седмици ще я купя от военните. Бихте ли ми казали какви са стъпките които трябва предприема преди и след закупуването.
    Преди да я купите трябва да я огледате, за да решите дали си заслужава. Много внимавайте с комплектацията, стар номер е да ви продадат нещо по което са сменили всичко което може да се смени със стари и негодни детайли. Внимавайте за номерата на рама и двигател да отговарят на документите, че иначе после ще имате сериозни проблеми...

Информацията е че е изключително запазена (4000км.!!!, Поддържана в хале
    На това твърдение гледам изключително скептично. Нашите военни не са купували нови автомобили от повече от 12 години. През това време всичко което е било ново е вкарвано в употреба и доизносвано. Само погледнете окаяните машини, с които отидоха в Ирак. Но ако успеете да си купите такава УАЗ-ка ще сте голям късметлия, по това време качеството определено е било на доста по сериозно ниво.

Имам намерение да сложа газова уредба и гуми Я-409
    Определено това е най-добрия избор

Кога да направя "пренастройката" за бензин 92
    Веднага, при първа възможност...

И ако я направя заслужава ли си да слагам газ?
    Това вече е въпрос на калкулации и сметки. По принцип бързо се изплаща газовата уредба, но имайте в предвид, че слагането и на УАЗ технически грамотно е доста сложен процес, хич не слушайте разните разбирачи които ще ви обяснят обратното. Проблемите са свързани с липсата на място за т.н. плочка и закрепването на въздушния филтър. Има добри решения по въпроса но това е дълга тема и предлагам да я дискутираме като решите дали ще си слагате газовата уредба. Карането на газ има и малко странични проблеми като специфичното износване на карбуратора и т.н., но за тях по-нататък. А преработката за бензин 92 е абсолютно задължителна при експлоатация на газ - октановото число на типичния пропан-бутан е около 105...
    VPetrov.photography

Коментар

Дано наистина да не е бутано по нея В.Петров е прав,че не е внасяно нищо ново.А за да се движат тия,които са"текущо доволствие",познай откъде са вземани части/дори цели агрегати/.Все пак и аз до 2002г. бях военен.

Коментар

469

Ето идин полезен линк ... за УАЗ от военните:

http://www.dsmo.bg/movprop.htm

Между другото утре ще играя на търга в Ст. Загора за УАЗ-ка !
        Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

CarTest,какво стана с търга?Би ли казал до колко стигнаха УАЗ-ките?

Коментар

опасна работа

Не искам никой да засегна, но от тия военни по-големи шарлатани няма. Вече многократно се убедих. То разбира се всеки гледа да спечели колкото може повече ма тяхното минава всички граници-то не са уреждания не са връзки ако не кихнеш много мангизи нищо не ще получиш, а и да го направиш пак не е сигурно щото разбираш ли някои може и още повече да даде. И в крайна сметка се оказва че за да се сдобиеш с една обезобразена 69ка трябва или да си министър на отбраната или Доналд Тръмп :x
            УАЗ - Where I go there are no roads!!!

Коментар

не е луд който яде зелника,а тоя който му го дава...
              зимат щото им дават,ако не им даваха как ще взимат???
              а много бих искал да видя Тръмп да кава УАЗка)))
              БЕЗДРУМ-Но тълкувайки българския език, безпътието по-скоро е унило състояние на духа, когато просто се чудши какво да направиш в кофти
              (това е българска дума) ситуация (която пък не е българска дума).

Коментар

Зависи

не е луд който яде зелника,а тоя който му го дава...
                зимат щото им дават,ако не им даваха как ще взимат???
                Прав си, но колко места можеш да ми кажеш кадето се продават зилове,газки и уазки. Да не е по-добре да си взема нещо от някое село дето са по-големи съсипници и от най-пияните военни. Вече не се произвеждат тия машини, а и за нова уазка ми е доста трудно да мисля и остават малко варианти за придобиване на такава машина- така че съм съгласен с тебе, но нямам избор. (а и все пак споделям как според мен седят нещата, тъй като гледам , че има и други тръгнали по тоя път)-абе да сме живи и здрави пък останалото е лесна работа
                УАЗ - Where I go there are no roads!!!

Коментар

Чак сега имам време да напиша два реда ...

На 08.12/2004 г. на търга в Ст. Загора имаше два УАЗ 469 и един УАЗ 452. Аз купих "Линейката" за 960 лв. (пълна лудост), но имаше и някакъв по-луд и от мене, който брои 1600 лв. на парче УАЗ 469.

На мен ми трябва рамата, мостовете, раздатката и мотора. Имам едно купе от стъклопластика ... Нали се сещате

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™
                    Чак сега имам време да напиша два реда ...

На 08.12/2004 г. на търга в Ст. Загора имаше два УАЗ 469 и един УАЗ 452. Аз купих "Линейката" за 960 лв. (пълна лудост), но имаше и някакъв по-луд и от мене, който брои 1600 лв. на парче УАЗ 469.

На мен ми трябва рамата, мостовете, раздатката и мотора. Имам едно купе от стъклопластика ... Нали се сещате
                    Я кажи када може и друг да си направи тоя номер.Защото е супер.Така направо бутваш по лекото купе и си ореден.
                    https://www.youtube.com/watch?v=xvZ7xkufXn4 HEAVY BONE RACING TEAM

Коментар

до djdavel

на въпроса "как може да стане номера със стъклопластовото купе?" ти отговарям че ги правеха в корабостроителницата след град Царево посока Ахтопол, преди много, много години. ОБАЧЕ понеже се завирам по всякави боклучарници тази година се завъртях и там. Оказа се че въпреки приватизацията на завода В ЗАДНИЯ ДВОР СА ОСТАНАЛИ НЯКОЛКО КУПЕТА.
                      Дерзай и успех. Ако не намериш координати на корабостроителницата ще се радвам да ти помогна. Имам прилични взаимоотношения с главния инж.на завода и ще го "бориме" нещо да направи.
                      Ако има нужда 0889 44 15 86 Крум

Коментар

Хмммм, и аз съм си поръчал от военните но започвате да ме карате да размислям. И все пак ако успея дали ще може някой от Вас, които разбирате от УАЗ-ки да ми помогнете да я избера?
                        LZ1JJJ

Коментар

Скъклопластика

dani, ако уазката е някъде около наше село .... О.К.

Крум е прав за купетата от Царево, вероятно още има от тях ....
                          След което идват проблемите, ама големите !!!
                          В момента събирам въпросното НЕЩО ... върху шаси от УАЗ 452 ..
                          Имам снимки ... ама още не мога да ги качвам тука.
                          Купето се "вирна" на около 90 см. от земята, имам предвид прага под предната врата. Вероятно ще трябва да мисля и за някаква стълба
                          Чертежи имам само като скица с основни размери. Ако някой има нещо повече ... МОЛЯ !

Коментар

Re: Скъклопластика

Първоначално публикуван от CarTest™
                            dani, ако уазката е някъде около наше село .... О.К.

Крум е прав за купетата от Царево, вероятно още има от тях ....
                            След което идват проблемите, ама големите !!!
                            В момента събирам въпросното НЕЩО ... върху шаси от УАЗ 452 ..
                            Имам снимки ... ама още не мога да ги качвам тука.
                            Купето се "вирна" на около 90 см. от земята, имам предвид прага под предната врата. Вероятно ще трябва да мисля и за някаква стълба
                            Чертежи имам само като скица с основни размери. Ако някой има нещо повече ... МОЛЯ !
                            Благодаря за предложението,
                            Като почне да става ще те потърся за съвет, пък после ще го отпразнуваме (ща са чуе)
                            LZ1JJJ

Коментар

миналата година си купих "много запазен" ЗИЛ157 от военните, "само на 8000км"... действително не беше каран, но отне на 3-ма души един ден работа, за да го накарат да тръгне що годе... като на всяка руска машина, токовете все се губеха, а с с една центровка успя да измине само около 150км и пак се разцентрова... въобще... пълна "скрап" /не скръб/... Свалих си фургончето и гумите и другото замина за претопяване... А се надявах да си го направя и да го ползвам като "кампер" по язовирите...
                              помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X