Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Електронно запалване за УАЗ без разпределител (Делко)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Електронно запалване за УАЗ без разпределител (Делко)

Не. Най-доброто е да изхвърлиш делкото. Две бобини с по два изхода и два комутатора от Самара, два датчика на Хол и една желязна пеперудка, която се върти през тях. Или един двоен комутатор, той си има нарочен извод за оборотомера и ЭПХХ.
    Само че аз идиота не съм записал описанието като линк, и сега пак трябва да го търся. Имам го в компютъра, не знам как да го закача.
    Това е без компютър. Нататък може да се сложи датчик за положението на коляновия вал, датчик за дросела и датчик за детонация, но това вече иска компютър от Газела. В Русия струва дребни пари, а тука е скъп, няколко стотин лева((

До: Безконтактно(електронно) запалване за УАЗ

Добре, дайте да направим един мотор по схема и части от читави неща, имам такъв, на който се чуда кое как и що да му направя
    Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

Аз вече ги имам тия части, благодарение на Аркаша и Настя. Като довърша инсталацията, ще започна да правя това. Като се ориентираме какво и как - всеки ще може да го копира.

Коментар

Стискам палци всичко да е успешно
        Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Преглед на мнение
          Добре, дайте да направим един мотор по схема и части от читави неща, имам такъв, на който се чуда кое как и що да му направя
          И защо???

Да не би да почне да върви повече или па да харчи по малко? Съмнявам се. Просто е за идеята,но не си заслужава защото ефекта ще е нулев.

Според мен щатното безконтактно запалване е напълно достатъчно за тоя двигател.
          Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

Това работи нормално под водата, и не иска ни дестибуторна капачка, ни обслужване.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
              Аз вече ги имам тия части, благодарение на Аркаша и Настя. Като довърша инсталацията, ще започна да правя това. Като се ориентираме какво и как - всеки ще може да го копира.
              Правилно ли съм разбрал, че си се сдобил с такова делко с ДХ от Аркша и Настя.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                Не. Най-доброто е да изхвърлиш делкото. Две бобини с по два изхода и два комутатора от Самара, два датчика на Хол и една желязна пеперудка, която се върти през тях. Или един двоен комутатор, той си има нарочен извод за оборотомера и ЭПХХ.
                Само че аз идиота не съм записал описанието като линк, и сега пак трябва да го търся. Имам го в компютъра, не знам как да го закача.
                Това е без компютър. Нататък може да се сложи датчик за положението на коляновия вал, датчик за дросела и датчик за детонация, но това вече иска компютър от Газела. В Русия струва дребни пари, а тука е скъп, няколко стотин лева((
                Този вариант има някои предимства но на двуизводните бобини искрата е значително по малко мощна от примерно тази на "Самара".Атова хич не е за пренебрегване.Аз лично не бих предпочел този вариант

Коментар

Първоначално публикуван от t72 Преглед на мнение
                  Този вариант има някои предимства но на двуизводните бобини искрата е значително по малко мощна от примерно тази на "Самара".Атова хич не е за пренебрегване.Аз лично не бих предпочел този вариант
                  Стана ми интересно - какво точно значи по-маломощна искра? Мерена е енергията на искрата в работен режим или на око на свалена бобина?
                  Последно редактирано от Жоро Донечки; 18-01-10, 11:21. Причина: разделена тема
                  О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

По-мощна е, и пали и с клекнал акумулатор, това е най-хубавото. Комутаторът сам си вдига напрежението още от останали 5,5 - 6,5 В в акумулатора, като го награби стартера. Или с манивелата. И пали лесно през зимата.
                    Лошото на тая схема е, че не можеш да проверяваш работата на свещите като измъкваш жиците - комутатора ще изгори. Работата е, че две по две са свързани последователно, така и затварят веригата. А ако не тресне през свещта, връща удвоен импулс назад, като всяка линия с разпределени параметри. За да не става това, има специални разрядници, които могат да се нахлузват между свещите и жиците, ама аз ги нямам, не съм ги и виждал. Те трябва да се търсят тепърва.
                    Последно редактирано от Жоро Донечки; 18-01-10, 11:21. Причина: разделяне на тема

Коментар

Правилните комутатори не горят от махнат кабел от свещта. И нещо не съм съгласен кабела за високо напрежение да го разглеждаме като линия с разпределени параметри. Не и читавите кабели.

Коментар

С разпределени е. Двойните бобини са сухи, със затворен магнитопровод, и ако си сложил прости кабели, без разпределено съпротивление, няма кой да спаси комутатора. Кабелите без съпротивление ги докарват и до междувитково късо.
                        За момента това са известните ми проблеми по това запалване.
                        Последно редактирано от Жоро Донечки; 18-01-10, 11:22. Причина: разделяне на тема

Коментар

Ако комутаторите са отделно, ще ти дам читави. Които и от междувитково не горят. А който ползва кабели без съпротивление, получава каквото заслужава. Неработеща радиостанция.

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                            Стана ми интересно - какво точно значи по-маломощна искра? Мерена е енергията на искрата в работен режим или на око на свалена бобина?

И какво означава "Авариен вибратор"? ... че жената ръси акъл тука...
                            Майтапа си е майтап, но въпросите са съвсем сериозни.
                            Естественно, всяка бобина си има параметри.Един от тях "енергия на разряда"(мДж). Сега вдяваш ли?

Коментар

Първоначално публикуван от t72 Преглед на мнение
                              Естественно, всяка бобина си има параметри.Един от тях "енергия на разряда"(мДж). Сега вдяваш ли?
                              Вдявам. И учебника по физика съм го виждал на снимка Ако ги имаш тия параметри (и на двата типа бобини), пусни ги, ще е интересно. Не само Джаулите, а и времето за трупане на заряд примерно.
                              Последно редактирано от Жоро Донечки; 18-01-10, 11:22. Причина: разделяне на тема
                              О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X