Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кормилната щанга - крива?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Кормилната щанга - крива?

Здравеите колеги,вчера след лов забелязах кормилната щанга че се е изкривила леко във средата на долу.Не го бях забелязал преди,не съм усетил нищо,иначе терена е като по състезанията.Та въпроса ми е от какво може да е и как се оправя, със нова или със чука до заводско изпълнениеПоздрави

До: Кормилната щанга-крива?

АКо ти е много вдигнат джипа може да се криви ако се удря в ресьора. Може и в някои коловоз или дънер да се е изкривила. Другата причина,че се криви е,че е от кашкавал.

Мене ми писна да ги сменям и смятам да правя някакава от по здрави материали,че тая вече е 3-та малка и 1 голяма
    Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Tsvetan Преглед на мнение
      АКо ти е много вдигнат джипа може да се криви ако се удря в ресьора. Може и в някои коловоз или дънер да се е изкривила. Другата причина,че се криви е,че е от кашкавал.

Мене ми писна да ги сменям и смятам да правя някакава от по здрави материали,че тая вече е 3-та малка и 1 голяма
      Нe е вдиган въобще, а като помисля маи е от ресьора имаше здрави скокове.Ако се исправи с чук и се закали дали ще държи как мислиш.

Коментар

Първоначално публикуван от em4eto_9180 Преглед на мнение
        Нe е вдиган въобще, а като помисля маи е от ресьора имаше здрави скокове.Ако се исправи с чук и се закали дали ще държи как мислиш.
        Ако е малко и чука ще свурши работа. Пусни и някоя снимка...
        [SIZE=5][FONT=Comic Sans MS] UAZ 469 for off-road[/FONT][/SIZE]

Коментар

Първоначално публикуван от grahovski666 Преглед на мнение
          Ако е малко и чука ще свурши работа. Пусни и някоя снимка...
          Сега е късно но утре ще снимам,ама дали ще мога да ги кача че тая пущина не и разбирам много

Коментар

Нищо няма да стане. Дори малко да е. Един път тръгне ли нищо не става. Мене ми ги криви кормилната кутия (с хидравила от бмв съм)

Коментар

Първоначално публикуван от Tsvetan Преглед на мнение
              Нищо няма да стане. Дори малко да е. Един път тръгне ли нищо не става. Мене ми ги криви кормилната кутия (с хидравила от бмв съм)
              Май задкормилното устройство е виновно не кутията
              Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Преглед на мнение
                Май задкормилното устройство е виновно не кутията

А не разбирам

Коментар

Ето и една снимка дано се вижда че е с телефона,но май не е от ресьора не знам...... даите мненйия да не се повтаря
                  Прикачени файлове

Коментар

До: Кормилната щанга - крива?

От ресьор ще е изкривена по надясно (наляво на снимката), като навъртиш пълен десен ще разбереш ако сгънатото се падне до ресора ама май няма толкова да се доближи.
                    Това е от неравност или коловоз от който си искал да излезеш или най вероятно си скочил в такъв и си държал много силно волана.
                    Силата ако е идвала от волана си го въртял надясно или ако е идвала от колелото го е бутала на ляво.
                    Това в от много силни натоварвания при спускане най-вече.
                    Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

От ресьор ще е изкривена по надясно (наляво на снимката), като навъртиш пълен десен ще разбереш ако сгънатото се падне до ресора ама май няма толкова да се доближи.
                      Това е от неравност или коловоз от който си искал да излезеш или най вероятно си скочил в такъв и си държал много силно волана.
                      Силата ако е идвала от волана си го въртял надясно или ако е идвала от колелото го е бутала на ляво.
                      Това в от много силни натоварвания при спускане най-вече.
                      Точно така,направо нзнам....Имаше дълбоки коловози и точно преди да кача пребоксува.Връщах 2-3 пъти като се опитвах да изляза от коловоза неуспешно,след това върнах и на 2-ра бавна излязох.Точно от там е дошло и това,вече ти станаха много бирите.Мерси колега

Коментар

И аз бях изкривил кормилната щанга от един дълбок коловоз !
                        Чук ... чук .... чук и всичко е наред !!!!

Коментар

най вероятно си скочил в такъв и си държал много силно волана.
                          Чак да задържи толкова силно волана няма как да стане.
                          Колкото и да си силен винаги ще трепне малко кормилото, ще подаде и няма да изкривиш щанга.
                          Виж, ако си с хидравлика, може и да задържиш и да изкривиш щангата, както е станало при Цецо...

Тука най-вероятно е бил навил пълен ляв и е ударил в нещо насрещно и така е подала щангата, щото няма друго по меко от нея

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Донечки Преглед на мнение
                            Чак да задържи толкова силно волана няма как да стане.
                            Колкото и да си силен винаги ще трепне малко кормилото, ще подаде и няма да изкривиш щанга.
                            Виж, ако си с хидравлика, може и да задържиш и да изкривиш щангата, както е станало при Цецо...

Тука най-вероятно е бил навил пълен ляв и е ударил в нещо насрещно и така е подала щангата, щото няма друго по меко от нея
                            Аиде сега-меки коловози тиня,няма камак,няма глина.
                            Насрещното беше коловоза,със мъка удържах волана, нямам хидравлика.Ударите се чувстваха доста добре на ръцете

Коментар

То не си е работа това без хидравлика
                              аз веднъш в едно много голямо върло с малак завои и много камъни си искълчих пръста, обаче изохках хванах волана още по здраво и педала на гаста до долу, че спра ли там...
                              После спрх да видя пораженията ама за 2 седмици ми мина.
                              [SIZE=5][FONT=Comic Sans MS] UAZ 469 for off-road[/FONT][/SIZE]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X