Обява

Свий
Няма добавени обяви.

УАЗов мост на Витара?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: УАЗов мост на Витара?

То това е един големите проблеми.
    Няма безнадежни ситуации; има единствено хора, които гледат безнадежно на тях.

Коментар

Браво поздравления за проекта много добре се е получило.Само едно питане защо амортесьорите са хванати за щангите дето държат предния мост?
      Ние наричаме път мястото, през което възнамеряваме да преминем
      Suzuki Vitara 1.6 8v Turbo 35x13.5x15

Коментар

Първоначално публикуван от CZ 350 Преглед на мнение
        Браво поздравления за проекта много добре се е получило.Само едно питане защо амортесьорите са хванати за щангите дето държат предния мост?
        Това беше най умното което успях да измисля и да ти кажа няма никакви проблеми (за сега) Амовете са от форд транзит задни (двойна гума) даже ми се струва че са малко твърди в момента ,но като сложа лебедката тогава ще преценя
        0878 943913

Коментар

е това вече е витарка.добре изглежда само едно не ми хъресва рамената и захващането им кам моста.
          амовете не носачите също не ми допадат но след като машинката работи а то се вижда че добре се спаравя само мога да ви поздравя
          за проекта.

Коментар

А това А-рамо дето си направил на предния мост не го ли ограничава по някакъв начин от към ходове защото според мен това рамо е излишно там незнам моя преценка.
            ПП:Гледал ли си проекта на Кайо :

Коментар

Поздрави!
              Ама и аз да питам: Монтирал си отпред 3-точково, което позволява големи ходове. Ама за да не удари картера в А-рамото, си ограничил ходовете с тия бъмп-стопове. Сигурно за това си монтирал и тия амове от Транзит. Колко им е хода? А това А-рамо, доколко успява да удържа моста от напора на кормилната щанга? Да не стане така че, хем А-рамо, хем панхард щанга?
              Отзад пък, където такива проблеми няма, си оставил късите щанги и А-рамо!?
              Прикачени файлове

Коментар

Така !!!
                Идеята е А -рамото да замени панхардната щанга (много щанги се събират на предния мост)
                Колкото до това да не удари в картера няма проблеми понеже пружините не могат да се съберат толкова (ползвал съм предните витарови) а и буферите няма да позволят
                Мисля че с А-рамо се постигат по големи ходове ,но да съм честен нямам много опит и наблюдения (когато почнах проекта решиха да карам на варианта проба грешка )
                Не знам какво представлява ''шими '' ефекта Вчера карах по булеварда с около 70 км/час и не усетих някакви удари в волана вярно че карах върху сняг . Когато завивам на място първо леко се повдига предницата преди да почне да завива не знам дали е нормално .но за сега не ми пречи
                Предните амове имат около 35 см ход .оставил съм 10 см за нагоре ,а останалите за надолу не знам какви ходове ще изкара още не съм я тествал
                Задното окачване е променено изцяло , А-рамото е с унибал ,местата на амовете и пружините са променени (амове от опел -пружини от самара ), задните щанги (носачи )са удължени и са от едната страна с унибали а от другата с тампони
                0878 943913

Коментар

Колкото до проекта на Кайо -не съм го гледал !!!!!!
                  0878 943913

Коментар

Първоначално публикуван от sivicar Преглед на мнение
                    ...
                    Предните амове имат около 35 см ход ...
                    Това сигурно ли е?

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                      Това сигурно ли е?
                      100 % (мисля че + - 1 см не е от значение )
                      0878 943913

Коментар

Първоначално публикуван от sivicar Преглед на мнение
                        100 % (мисля че + - 1 см не е от значение )
                        Ще ги видя, ако свършат работа имаш едно черпене!

Коментар

вижда се че има малак ход при сгъване но пък и снимките лъжат ако имаш както казваш 10см мегдан за да се свие амортисора до карй то си губи смисъла ако про дъмпстопе има 3/4см.вижда се че под моста не си
                          искал да има нищо така не ограничаваш височината това е добре от към гледна точка на здравина на захващането аз бих се доверил на захват от доло на моста.
                          поздрави

Коментар

Значи уазковия и витаровия диф имат еднакви предавателни числа така ли?Блокаж само отпред ли ще слагаш?Понижаване в мощността усети ли се?
                            Последно редактирано от Близнаците; 26-12-09, 22:09.

Коментар

уазковите диф са различни
                              кажи този диф където си го сложил на
                              витарката с колко зъба е ?

Коментар

И УАЗ-ковия и ВИТАРОВИЯ са с предавателни числа 5.125към 1 или 41/8 зъба
                                Тествах джипа за 6 часа в една река ако имаше някакви разлики да се счупил до сега (само дето на другия ден ми замръзнаха хъбовете)
                                Колкото до задния мост мисля да му прасна една заварка пък ще видим какво ще стане ако се прецака ще сложа и УАЗков заден !!!
                                Разлика в мощноста не виждам !!!!!
                                0878 943913

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X