Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Откритие

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Откритие

двигателя на уазката ми освен бензин, газ и масло гълта и гайки

днес след като свалих главата за проверка на гарнитура, установих че явно някога, някъде съм изпуснал някоя гайка или подобно желязо с внушителни размери в двигателя
    резултата е надрано(леко) чело на бутало на 2-ри цлилиндър и съответно глава и спукано легло на клапан

незнам кога точно се е случило но на двигателя филтъра не съм го пипал(свалял) повече от 3-4000 км , а най вероятно случката е станала преди повече от 7000км(двигателя се караше без филтър)
    не съм усетил загуба на мощност или нещо странно
    ако някой има желание утре мога и снимки да приложа
    интересно ми е един западен двигател ако преживее нещо подобно, дали наистина ще го преживее

До: откритие

И аз съм имал честта да видя такъв мотор. Буталото беше сменено като го отварях, но отпечатъците по главата си седяха, май беше гайка 8мм.
    Снимката е след 3мм рязане на главата пак си се различава

Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

Сефте. Ако това винаги счупваше двигатели, гробищата щяха да са пълни с монтьори.

Все пак, не го опитвайте на дизел.

Най-интересното е, че гайката често пътува десетки хиляди километри, без да излезе през изпускателния клапан.

п.с. щом е бил без филтър, може да е било и камъче.

Коментар

Първоначално публикуван от ANARCHY Преглед на мнение
        ...
        интересно ми е един западен двигател ако преживее нещо подобно, дали наистина ще го преживее
        То не е до народност, а до конструкция. Че и до късмет. Със сигурност и доста западни ще преживеят, стига да са правилните.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

На мен преди около 6 месеца ми исЗпадна легЛо лНа клапан на 3-ти цилиндър и го беше направила на прах. то както си карах почна нещо да чука много силно бях по магистралата с 80 км. карах някаЪде и веднага изключих от скоросТ и отбих в страни. Запалих го пак, пак си чука и си викам това е някоиЙ клапан, качих се и след 15 километра си бях в нас, на др ден го разглобих и оУстанових че е леглото, доста силно чукаше ама ваЪрвеше и се прибрах.
          Последно редактирано от Жоро Донечки; 06-10-09, 14:40. Причина: З; Л; Н; Ъ; Т; Й; У;
          [SIZE=5][FONT=Comic Sans MS] UAZ 469 for off-road[/FONT][/SIZE]

Коментар

зависи на каква машина се случи
            според мен ще го преживеят певечето западни
            ама ремонта ще е доста по сложен и бая парички ще иска
            Последно редактирано от Жоро Донечки; 06-10-09, 14:42.

Коментар

Руските машини са дуракоустиЧиви. Не вЯрвам западна да издЪржи на подобни ЧанЧове. ВЪв казармата ми изтече маслото /отви се Щеката/. Да е останало 1-1.5литра, от Златарево до ПетриЧ си доЙде и ниЩо му нямаШе.
              Последно редактирано от Ясен; 14-10-09, 08:23.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X