Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Саморегулиращи цилиндърчета за УАЗ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Саморегулиращи цилиндърчета за УАЗ

Някъде във форума четох ,мисля мнение на колегата Стефан,че за уаз стават волгови цилиндърчета за спирачки.Реших да си поиграя с моята уазка, щото беше седяла бая веме НЗ при военните.Пуснах спирачната течност ...една чернилка беше ,та не е истина.Като видях това реших да сменя маркучите и цилиндърчетата на 4те колела плюс гумичките на спирачната помпа.В магазина питах за волгови саморегулиращи цилиндърчета ,а продавача вика ,че имало вече такива оригинални за Уаз?!Помислих си ,че руснаците са измислили нещо ново и си купих комплект предни и здани ,чисто нови .Като разглобих предните колела ,гледам ,че стари и нови са едно към едно - никва разлика !!Върнах се в магазина ,а там беше друг продавач . Човека почна да се извинява и ми казава ,че предни ,саморегулиращи уазови, цилиндърчета няма и не са измислили още такива.Както и да е върна си ми парите ,а аз си купих гумички за разглобените цилиндърчета на предницата и ги смених. За сега всичко е наред.
    Споменатия продавач ми даде една идея и ми се иска да питам съфорумците дали някой е пробвал такъв хибрид.За задницата на уаза има саморегулиращи цилиндърчета .Направени са като към буталцето се прикрепва една зегерка ,която го здържа да не се връща назад в изходно положение. По този начин се обира луфта от износването на феродото.Разлика между предните и зададни спирачни буталца няма .Единственото различно е че задното буталце има допълнителен придатък към който се закрепва стопорната зегерка.Въпроса ми е дали ако се сменят предните буталца със задни от саморегулиращи ,няма да се получат саморегулиращи се предни?Някой пробвал ли го е и какво се получава? Поздрави.

До: Саморегулиращи цилиндърчета за Уаз.

Ако си сигурен, че са същите, слагай смело.
    За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Направо си купи цилиндърчета от Волга.
      ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
      Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

Първоначално публикуван от dragomir_68 Преглед на мнение
        Направо си купи цилиндърчета от Волга.
        Може ли да кажеш, волговите директно ли стават едно към едно или трябва още нещо, това за отзад нали, а за отпред как стоят нещата?

Как са волговите в калта, не се ли набива кал в зъбчетата и да ги блокира?
        "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

Първоначално публикуван от kra_kra Преглед на мнение
          Може ли да кажеш, волговите директно ли стават едно към едно или трябва още нещо, това за отзад нали, а за отпред как стоят нещата?

Как са волговите в калта, не се ли набива кал в зъбчетата и да ги блокира?
          Да стават директно. Карат си колкото УАЗковите.
          ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
          Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

Външно са неразличими. Задните - от ГАЗ-24, предните - от 2410, за да не правиш преходници за щуцерите.

Коментар

и регулирането се състои в едни пръстени, които се изместват навън по цилиндърчето при по-голям луфт м-у накладката и барабана
              ако го разглобиш бързо ще ти стане ясно

Коментар

Единствения проблем с този начин за самореглаж е след скъсване на предпазния маншон. Като следствие корозира спирачния цилиндър и пръстена не може да се премести навън. Спирачките изчезват, вярно не веднага.
                Имах такива цилиндърчета още на ЗАЗ 966.

Коментар

Предни самурегулиращи има

На единия уаз съм в предницата с 2десни щото не намерих и леви такива ( на едното колело се пада горно другото долно) предницата не му дърпа или ако е така дърпа минимално, накладките на тези цилиндърчета се износиха по бързо от другите, педала е винаги горе и си спира с по малко усилие от тези с обикновените, поне сравненията до сега са ми такива, задните също са сморегулиращи, имам спомен че ги продаваха без щуцер и трябваше да сваля от старите за да пасне уазковата тръбичка, незнам.

Аз даже в момента търся обаче по София немога да намера нещо, някой ако знае да помага...

П.С. На задните на кутията пишеше ГАЗ-3302 (или 3102 не помня баш),предните незнам пазя кутийката и ще видя, фенокс бяха.
                  Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

На последните УАЗ-ки,които сме рециклирали,слагахме точно такива.Ефекта е отличен,но пак трябва да се регулират челюстите от ексцентриците.Изчезна и характерния вой на спираща УАЗ-ка,след която се обръщаха минувачите.
                    Игнат Донев 0899952444

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                      Единствения проблем с този начин за самореглаж е след скъсване на предпазния маншон.....
                      То като се скъса маншона, няма спирачка, дето да оцеле дълго. При правилен монтаж не би трябвало да има от какво да се скъса обаче.
                      О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X