Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Питане за седалки на УАЗ 452

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Питане за седалки на УАЗ 452

Здравейте колеги .Искам да сменя стандартните седалки на УАЗ 452,защото имам сериозни проблеми с гръбнака .Уазика ме кефи максимално, но друса повече от каруца.Бих искал да попитам какви други седалки пасват?Имам в предвид отпред за шофьора и пътника до него.Да е нещо по комфортно ,по възможност с пружини или каквато и да е конструкция ,само да намали друсането.С тези сегашните след разходка се чуствам ужасно, като разглобен.Мисля си за кожени седалки от мерцедес 124, но незная дали ще станат .Благодаря предварително.

До: Питане за седалки на Уаз 452

колега значи режеш стойката за закрепване на старите седалки и я лепиш на новите и става аз със със седалки от голф 2 gti и си пригодих по тази технология Успех
    Ако няма каде да отидеш , ела на себеси

Коментар

препоръчвам ти седалки от пежо или рено - по-комфортни са

Коментар

каквито и да сложиш ште са по удобни от ужасковите
        Ако няма каде да отидеш , ела на себеси

Коментар

Багодаря ви за съветите ,колеги Пеливано и Анархи .Сега въпрос към Анархи .Колега, някакви конкретни модели на рено или пежо да кажеш? Да зная поне какво търся .В интерес на истината имам служебно Берлинго и личен Пежо партнер ,седалките им направо са балсам за гърба ми.Но си мисля ,че ефекта се дължи на комбинацията от седалки и окачване на колите .А ресьорите на Уаза нямат нищо общо с пружините и торсоните на французите.

Коментар

ако намериш от рено клио първата фаза рекаро меки седалки(аз съм с такива) най-добре, ако не от пежо 306 пак рекаро също са много добри, от пежо 608 също но там има повечко преправяне
            основно трябва да гледаш седалката да е мека и да те обгръща повече
            ако си по висок и ти си ползваш джипа си монтирай седалките максимално ниско - по-малко люлее

Коментар

Аз съм с такива от ситроен БХ и са страшно удобни и меки. Аз съм висок и ми пасват идеално, а стават и за нисък човек. Ако слагаш такива вземи и релсите по които се движи седалката и тези релси ги приспособяваш на калника на УАЗ-а, та да можеш да ги движиш напред и назад седалките. На мен ми е така. Дано съм бил полезен.
              http://www.offroad-bulgaria.com/atta...2&d=1288641910

Коментар

A също е хубаво да са на панта в предния край, или от двуврата кола, за да можеш да си ползваш местото отзад.
                На джипа са ми от Алфа, имам и от Сузуки Суифт, някаква спортна версия и са си очевидно по добър избор от Алфовите.
                Карал съм и 452 със стари спротни рекаро е няма такава угодия
                Ако си с телескопичните амортесиори още по добре.
                Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

Благодарности, колеги!! Ще видя какво има по моргите в Пловдив и все, ще си харесам нещо. Сега поне зная какво да търся, а има и коли в движение от посочените от вас ,ще ги пробвам.Да ,Уазката е на телескопични амове ,надявам се да стане по комфортна ,че инак- най много да я продам.Едвам съм се пооправил от дископатии.

Коментар

Щом гръбнакът, и щом не си дебел, най-добре гледай Рено. Те имат развита странична поддръжка на хълбоците.
                    Но ако гръбнакът ти наистина е зле, ще трябва да смениш колата. 469, или нещо цивилно. Въпросът е седалката да е зад предната ос, не върху/пред нея. Вертикалните претоварвания са почти един порядък по-малки.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                      Щом гръбнакът, и щом не си дебел, най-добре гледай Рено. Те имат развита странична поддръжка на хълбоците.
                      Но ако гръбнакът ти наистина е зле, ще трябва да смениш колата. 469, или нещо цивилно. Въпросът е седалката да е зад предната ос, не върху/пред нея. Вертикалните претоварвания са почти един порядък по-малки.
                      Ясно ,ще видя какво, ще измисля.Определено не ми се сменя колата ,толкова време търсих читава уазка ...не ми се влиза в този сериал отново!Аз поначало търсех 469 ,но цените са невероятни и то за меко казано барутници.А тази имам намерение да я превърна в нещо като кампер да сава за разходки из планната,да ходим за риба с преспиване и тн .

Коментар

Първоначално публикуван от Antol Преглед на мнение
                        А тази имам намерение да я превърна в нещо като кампер да сава за разходки из планната,да ходим за риба с преспиване и тн .
                        Колега, имаш ли някаква конкретна идея за кемпера?
                        Щото ние имаме една бордова и напоследък все повече се замисляме за преработка в кемпер. Но да може да се демонтира лесно и да се качва пак каросерията при нужда.
                        Идеята е за кемпер 4х4 с прилични офроуд възможности и прилична крайна цена.

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро XR 600 Преглед на мнение
                          Щото ние имаме една бордова и напоследък все повече се замисляме за преработка в кемпер. Но да може да се демонтира лесно и да се качва пак каросерията при нужда.
                          Ами нищо сложно не виждам . Моята е с два люка от пред и отзад за охлаждане .Имам намерение да и монтирам сгъваеми/походни/ легла и маса . За охлаждането добре, ама трябва да се помисли и за отопление в коша ,щото няма .На покрива ще сложа експедиционен багажник и към него, ще монтирам една щора от сорта на сенниците за балкон, а към нея дава пръта от алуминий за да я държат изпъната и да пази сянка .Отстрани на задните калници имам по един куфар ляв и десен /имало е агрегати в тях/.Ще пусна снимки да видите как са ги направили за военни нужди.В тези куфари мисля да сложа малък хладилник и генератор за ток ако има по размер такива ,но мисля че има /камионджииски/ . Останалото вече е въпрос на индивидуални нужди :
                          - Котлон на газ ,скаричка на газ, телевизорче ,радио и тн.. кой каквото му е на сърце.
                          А ако искате да сменяте от товарна на кампер ,навремето имаше едни карусерии /за бордова Уазка/ тип аквариум с големи стъкла .Ползваха ги геолозите за превоз на пътници и общините за катафалки Това не им пречи да са походящи за целта .Вижте снимките, които прилагам за да придобите представа за кпмплектацията на моята уазка .Поздрави и успех в начинанието!
                          Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро XR 600 Преглед на мнение

Ето и снимки на подобен фургон ,дано да съм помогнал!
                            Прикачени файлове
                            Последно редактирано от Antol; 19-08-09, 08:27.

Коментар

От: Питане за седалки на УАЗ 452

Доста стара тема, но да не почвам нова! Мисля и аз да сменя обзавеждането с нещо по удобно! Освен от споменатите модели автомобили, някой монтирал ли е от нещо друго в кабинката на 452 бордова?

ПП: Ако имате снимки на монтажа моля да споделите!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X