Здравейте колеги .Искам да сменя стандартните седалки на УАЗ 452,защото имам сериозни проблеми с гръбнака .Уазика ме кефи максимално, но друса повече от каруца.Бих искал да попитам какви други седалки пасват?Имам в предвид отпред за шофьора и пътника до него.Да е нещо по комфортно ,по възможност с пружини или каквато и да е конструкция ,само да намали друсането.С тези сегашните след разходка се чуствам ужасно, като разглобен.Мисля си за кожени седалки от мерцедес 124, но незная дали ще станат .Благодаря предварително.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Питане за седалки на УАЗ 452
Свий
X
-
До: Питане за седалки на Уаз 452
Багодаря ви за съветите ,колеги Пеливано и Анархи .Сега въпрос към Анархи .Колега, някакви конкретни модели на рено или пежо да кажеш? Да зная поне какво търся .В интерес на истината имам служебно Берлинго и личен Пежо партнер ,седалките им направо са балсам за гърба ми.Но си мисля ,че ефекта се дължи на комбинацията от седалки и окачване на колите .А ресьорите на Уаза нямат нищо общо с пружините и торсоните на французите.
Коментар
-
ако намериш от рено клио първата фаза рекаро меки седалки(аз съм с такива) най-добре, ако не от пежо 306 пак рекаро също са много добри, от пежо 608 също но там има повечко преправяне
основно трябва да гледаш седалката да е мека и да те обгръща повече
ако си по висок и ти си ползваш джипа си монтирай седалките максимално ниско - по-малко люлее
Коментар
-
Аз съм с такива от ситроен БХ и са страшно удобни и меки. Аз съм висок и ми пасват идеално, а стават и за нисък човек. Ако слагаш такива вземи и релсите по които се движи седалката и тези релси ги приспособяваш на калника на УАЗ-а, та да можеш да ги движиш напред и назад седалките. На мен ми е така. Дано съм бил полезен.
Коментар
-
A също е хубаво да са на панта в предния край, или от двуврата кола, за да можеш да си ползваш местото отзад.
На джипа са ми от Алфа, имам и от Сузуки Суифт, някаква спортна версия и са си очевидно по добър избор от Алфовите.
Карал съм и 452 със стари спротни рекаро е няма такава угодия
Ако си с телескопичните амортесиори още по добре.Случайни хора УАЗ не карат
Коментар
-
Благодарности, колеги!! Ще видя какво има по моргите в Пловдив и все, ще си харесам нещо. Сега поне зная какво да търся, а има и коли в движение от посочените от вас ,ще ги пробвам.Да ,Уазката е на телескопични амове ,надявам се да стане по комфортна ,че инак- най много да я продам.Едвам съм се пооправил от дископатии.
Коментар
-
Щом гръбнакът, и щом не си дебел, най-добре гледай Рено. Те имат развита странична поддръжка на хълбоците.
Но ако гръбнакът ти наистина е зле, ще трябва да смениш колата. 469, или нещо цивилно. Въпросът е седалката да е зад предната ос, не върху/пред нея. Вертикалните претоварвания са почти един порядък по-малки.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнениеЩом гръбнакът, и щом не си дебел, най-добре гледай Рено. Те имат развита странична поддръжка на хълбоците.
Но ако гръбнакът ти наистина е зле, ще трябва да смениш колата. 469, или нещо цивилно. Въпросът е седалката да е зад предната ос, не върху/пред нея. Вертикалните претоварвания са почти един порядък по-малки.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Antol Преглед на мнениеА тази имам намерение да я превърна в нещо като кампер да сава за разходки из планната,да ходим за риба с преспиване и тн .
Щото ние имаме една бордова и напоследък все повече се замисляме за преработка в кемпер. Но да може да се демонтира лесно и да се качва пак каросерията при нужда.
Идеята е за кемпер 4х4 с прилични офроуд възможности и прилична крайна цена.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Жоро XR 600 Преглед на мнениеКолега, имаш ли някаква конкретна идея за кемпера?
Щото ние имаме една бордова и напоследък все повече се замисляме за преработка в кемпер. Но да може да се демонтира лесно и да се качва пак каросерията при нужда.
- Котлон на газ ,скаричка на газ, телевизорче ,радио и тн.. кой каквото му е на сърце.
А ако искате да сменяте от товарна на кампер ,навремето имаше едни карусерии /за бордова Уазка/ тип аквариум с големи стъкла .Ползваха ги геолозите за превоз на пътници и общините за катафалкиТова не им пречи да са походящи за целта .Вижте снимките, които прилагам за да придобите представа за кпмплектацията на моята уазка .Поздрави и успех в начинанието!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Жоро XR 600 Преглед на мнениеКолега, имаш ли някаква конкретна идея за кемпера?
Ето и снимки на подобен фургон ,дано да съм помогнал!Последно редактирано от Antol; 19-08-09, 08:27.
Коментар
-
От: Питане за седалки на УАЗ 452
Доста стара тема, но да не почвам нова! Мисля и аз да сменя обзавеждането с нещо по удобно! Освен от споменатите модели автомобили, някой монтирал ли е от нещо друго в кабинката на 452 бордова?
ПП: Ако имате снимки на монтажа моля да споделите!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар