Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Счупено каре на полуоска - 469Б

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Счупено каре на полуоска - 469Б

Със старите машини винаги трябва да си наясно че ремонта ще е повече от карането но след като го поправиш знаеш че ще държи за напред. Преди 1 месец оправих диференциала на задния мост. сега ми се счупи кормилната кутия и предна лява гума не иска да се върти това ми се случи във гората преди 5 дена като бях Дойде камион с лебедка да ме прибере аз нямаше как да се прибера сам.
    махнах капачката на гумата и тя почна да се върти обаче кормилото едва се движеше и то само на ляво и до средата.
    сега знам само че трябва да поправя кормилната кутия(на майстор) а ме притеснява предната гума.за щастие дясната я дигнах само нея и се върти със кардана. това означава че диференциала е добре но .. не знам какво е станало с лявата гума Най вероятно нещо със ябълката.Исках да попитам можели някой да ми намери точна скица на предния мост/ябълката. за да видя как точно да го разглобя
    [SIGPIC][/SIGPIC]

До: Ремонти по Уаз 469б

С ключ, яка права отверка и чук.
    В гората е могло и да го направиш ако си имал време и някой инструменти също (да извадиш полуоската) и пътната обстановка не е била моного хард.
    Изпаднали са съчмите от полуоската в сферата и затова е зтегнало.
    Нова полуоска (най добре смени и двете) и си отрегулирай болтовете за ограничаването ъгала на завиване.

П.С. Това за старите машини, не е така с всички.
    Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

Виж си полооските, но, виж и втулката на цапфата, обикновенно тя се износва.
      "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

Хора явно някакви лагери съм счупил от къде мога да намеря части за кормилната кутия тя цяла наново ли се зима или се поправя

Моя е този модел : с три болта. : http://acat.autodealer.ru/index.php?tree=241_23392
        Последно редактирано от kyrsor; 04-08-09, 10:33. Причина: забравих да добавя
        [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Твоята кормилна кутия с цял прът ли е или с карета?
          ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
          Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

Според мен не си счупил кормилната кутия, а ти трябва лявата дълга полуоска. Съчмите са излезли и затова ти е блокирало колелото и не може да завиеш.

Коментар

Първоначално публикуван от dragomir_68 Преглед на мнение
              Според мен не си счупил кормилната кутия, а ти трябва лявата дълга полуоска. Съчмите са излезли и затова ти е блокирало колелото и не може да завиеш.
              Може и да си му трябва кутия, ако е пробвал със сила да завива след като се е разпаднала полооската.

Я кажете втулки, бронзови, за цапфата намират ли се при ваз по магазините?
              "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

Първоначално публикуван от dragomir_68 Преглед на мнение
                Твоята кормилна кутия с цял прът ли е или с карета?
                с карета

Ами кормилната кутия я свалих и ми стана много чудно сега върти се като чели от средата до пълен десен както удари уж пак средата спира може би аз бъркам ама не как не ми се вижда смислено според мен е счупена дадох на 1 майстор да я отвори и провери щото той я и прави де той ще си каже най-добре ( да имаше известно напъване ама първоначално само от средата наляво завиваше обаче нещо изпука и сега обратното то средата на дясно дано да не счупена че части нямам си на идея къде да търся
                Последно редактирано от kyrsor; 04-08-09, 21:41.
                [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Първоначално публикуван от kra_kra Преглед на мнение
                  Може и да си му трябва кутия, ако е пробвал със сила да завива след като се е разпаднала полооската.

Я кажете втулки, бронзови, за цапфата намират ли се при ваз по магазините?
                  Пробвал съм всякак да завия след като се счупи полуоската и досега не съм успявал да счупя кормилната кутия. Има снимки в хард разходка в Бяла Слатина как след чупене на полуоскта ми падна цялата сфера с джантата и кутията си е здрава.

Коментар

Първоначално публикуван от kyrsor Преглед на мнение
                    с карета
                    Колега за да си сигурен, че кутията е здрава и завива нормално извади дългата кормилна щанга от лявата сфера и завърти наляво надясно да видиш как се върти.

Коментар

До: Счупено каре на полуоска - 469Б

Правенето на кутията не е чак такава мизерия, ако не си и скъсал ушите. Но трябва да и смениш всичко, и червяка и колелото. А може и вала. Лагерите и семерингите - от самосебе си.
                      Курдисването и е досадно.
                      Правил съм няколко пъти. Всъщност е по-евтино да купиш нова.

Коментар

Всъщност ако питате мен сега е момента да се сложи хидравлична

Коментар

За тия кутии незнам, ако е по нова е възможно.
                          Старата с целия вал колко съм я изтезавал и неупя да счупи нищо, можеби само луфта се увеличи малко.
                          Нова такава кутия в София е над 200лв
                          Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Преглед на мнение
                            За тия кутии незнам, ако е по нова е възможно.
                            Старата с целия вал колко съм я изтезавал и неупя да счупи нищо, можеби само луфта се увеличи малко.
                            Нова такава кутия в София е над 200лв

352 лв. я намерих същата като мой та нова. Но за радост кутията е здрава както казахте тя не се чупи лесно и с чук удряхме и така . Пулоска лява . Ако някой има оферти да каже цена .
                            Прикачени файлове
                            [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Можеш ли да ми кажете продава ли се на полуос предна лява дълга Защото аз съм счупил от към барабана едната част на ябълката Всичко друго е здраво . и мога ли само нея да поръчам
                              [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X