Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с запалването

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Проблем с запалването

    Здравейте,
    първо малко предистория: стартера на Уаза ми се скапа и си купих нов Български произведен в Сливен. При монжа се указа, че не е съвсем същия, просто му липсва втори изход от бубината където се вързва оригинално кабела захранващ бубината на делкото. Пуснах нов кабел директно от ключа. При опит да запаля колата се получи проблем който не зная от къде може да е. колата пали много трудно. Двигателя се мъчи да запали но не успява. А като запали си работи добре. До момента не съм имал никакви проблеми с паленето. Свещите са проверени, кабелите също, центровката е вярна.

  • #2
    От коя клема на ключа?

    Коментар


    • #3
      Направете проба с кабел пуснат директно от акумулатора към бубината . Ако има промяна в паленето-неправилно подвързване,ако няма- причината е другаде.

      Коментар


      • petkov_bb
        petkov_bb коментира
        Редактиране на коментар
        Пропуснах,но вероятно знаете ,че не е здравословно за тези системи (и по точно за бобината)да седят на контакт , пробата се прави за кратко време -пускате ток с кабел от акумулатора и въртите .на стартер. Успех с теста.

    • #4
      Не знам с кой мотор си, но на повечето има едно съпротивление преди бобината. Малко по спомен, но страртерния ключ в позиция на стартиране /или пък релето на стартера да беше/ елиминира съпротивлението с цел по силна искра на свещите, и след запалване когато върнем ключа на контакт тока за бобината минава пак през съпротивлението. Това по спомен. Та виж тази система как точно се отразява на паленето с новото свързване което си направил
      Ей за това става въпрос https://shop.uazbg.com/bg-product-de...ml#prettyPhoto
      Когато човек говори истината - не се налага да лъже!

      Коментар

      Активност за темата

      Свий

      В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

      Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

      Зареждам...
      X