Обява

Свий
Няма добавени обяви.

лифт на УАЗ 469 ???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• лифт на УАЗ 469 ???

Искам да лифтовам Уаза с 20-40мм, ако някой знае как става моля да даде инфо. Нужно ми е за да мога да сложа амортисьори от Газ 53.Четох в узабуката, че ако не се направи лифт, има известни проблеми.
    Там където свършва асфалта, започва моят път!! тел: 0886763494

Не го прави. Ще стане много висок, неустойчив и с тъкмо тия амове няма да получиш нищо особено. По идея ти трябва лифт мост - рама. Разправията е много, файдата никва.
    Слагат ги за спортно каране, те са по-твърди, щото газката е по-тежка от УАЗа. Но обикновенно когато и без това са го лифтовали. При руснаците това е масово, щото карат основно в кал. Обаче блатата са в равнините. Проблемът е че те по конструкция са същите като уазовите, само общата дължина, хода и натоварването са по-големи. Решителни преимущества няма да получиш. Пък сега за УАЗа има всякви нови амове от много фирми. И двойнодействащи, и газови, и сякви. Лошото е че евтините всичките издъхват много бързо. Ако имаш стари щатни, те поне се разглобяват и доливат като им стане нещо. Новите са капсулирани. От скъпите - най-добро се говори за TJM. Монрото не живее изобщо, Ранчото въпреки големите надежди се оказа слабо.

Коментар

а има ли опция да сложа газковси без да се лифтова машината? Какво може да стане? Ако ги монтирам при по голям ъгъл, дали ще получа ефект??

Коментар

Местят опорите.
        Изобщо казано, когато са под по-голям ъгъл са по-неефективни. Или изобщо променят поведението на колата. В УАЗа и без това са много навътре и не са кой знае какво ...
        Виж, има разни нови руски Де Карбони, Билтем, Плаза, те не струват по-скъпо от щатните и от газковите. Но има и достатъчно спортни.

Коментар

При положение, че моя е без всякъкви амове, то трябва много скоро да сложа. Ами има е дин проблем който все още не съм решил! До сега карам с жабкови и нямам планки под предния мост за захващане на амовете, ако направя една здрава заварка и за нея хвана амортесиьора смятам че ще се получи.?? Ти как мислиш? Отзад е по лесно щото там имам уши на моста само ще си направя стойки на рамата. Проблема е отпред !! Дай съвет...?

Коментар

Ееех ...((( Тия палци и в Русия трудно се намират като резервни части ...
            Най-хубаво да отрежеш от някоя морга от нещо и да ги завариш където са и на УАЗовете след 85-та. А да завариш самия амортисьор е лоша идея. Хем ще го бастисаш докато го заваряваш, хем ухото няма да издържи и два метра, хем после няма да можеш да го сменяш. А се налага. Често(((
            Чакай бе, имаше тука снички, виж в архива. В Систематизирано трябва да са. Човекът го е направил и беше окачил снимки даже. Точно твоя случай.

Коментар

абе ще режа ще заварям ще стане все нещо.Пък на 16-17 ако идваш на похода ще видиш к'во лайно ще съм направил.

Коментар

Първоначално публикуван от reichfurrer
                При положение, че моя е без всякъкви амове, то трябва много скоро да сложа. Ами има е дин проблем който все още не съм решил! До сега карам с жабкови и нямам планки под предния мост за захващане на амовете, ако направя една здрава заварка и за нея хвана амортесиьора смятам че ще се получи.?? Ти как мислиш? Отзад е по лесно щото там имам уши на моста само ще си направя стойки на рамата. Проблема е отпред !! Дай съвет...?
                Трябват ти оригиналните лапи които обхващат предния мост от долу и през тях минават скобите за захващане на ресорите. На новия модел има ухо с ос на която се закача амортесьора. Купи си тези лапи и не заварявай нищо.
                http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

Колега ето в тая тема е писано доста за твоя проблем,снимките където казва Стефан са там и са правени по чертеш от www.uazbuka.ru

http://forum1.offroad-bulgaria.com/v...ghlight=#72043
                  Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X