Искам да лифтовам Уаза с 20-40мм, ако някой знае как става моля да даде инфо. Нужно ми е за да мога да сложа амортисьори от Газ 53.Четох в узабуката, че ако не се направи лифт, има известни проблеми.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
лифт на УАЗ 469 ???
Свий
X
-
Не го прави. Ще стане много висок, неустойчив и с тъкмо тия амове няма да получиш нищо особено. По идея ти трябва лифт мост - рама. Разправията е много, файдата никва.
Слагат ги за спортно каране, те са по-твърди, щото газката е по-тежка от УАЗа. Но обикновенно когато и без това са го лифтовали. При руснаците това е масово, щото карат основно в кал. Обаче блатата са в равнините. Проблемът е че те по конструкция са същите като уазовите, само общата дължина, хода и натоварването са по-големи. Решителни преимущества няма да получиш. Пък сега за УАЗа има всякви нови амове от много фирми. И двойнодействащи, и газови, и сякви. Лошото е че евтините всичките издъхват много бързо. Ако имаш стари щатни, те поне се разглобяват и доливат като им стане нещо. Новите са капсулирани. От скъпите - най-добро се говори за TJM. Монрото не живее изобщо, Ранчото въпреки големите надежди се оказа слабо.
-
Местят опорите.
Изобщо казано, когато са под по-голям ъгъл са по-неефективни. Или изобщо променят поведението на колата. В УАЗа и без това са много навътре и не са кой знае какво ...
Виж, има разни нови руски Де Карбони, Билтем, Плаза, те не струват по-скъпо от щатните и от газковите. Но има и достатъчно спортни.
Коментар
-
При положение, че моя е без всякъкви амове, то трябва много скоро да сложа. Ами има е дин проблем който все още не съм решил! До сега карам с жабкови и нямам планки под предния мост за захващане на амовете, ако направя една здрава заварка и за нея хвана амортесиьора смятам че ще се получи.?? Ти как мислиш? Отзад е по лесно щото там имам уши на моста само ще си направя стойки на рамата. Проблема е отпред !! Дай съвет...?Там където свършва асфалта, започва моят път!! тел: 0886763494
Коментар
-
Ееех ...((( Тия палци и в Русия трудно се намират като резервни части ...
Най-хубаво да отрежеш от някоя морга от нещо и да ги завариш където са и на УАЗовете след 85-та. А да завариш самия амортисьор е лоша идея. Хем ще го бастисаш докато го заваряваш, хем ухото няма да издържи и два метра, хем после няма да можеш да го сменяш. А се налага. Често(((
Чакай бе, имаше тука снички, виж в архива. В Систематизирано трябва да са. Човекът го е направил и беше окачил снимки даже. Точно твоя случай.
Коментар
-
Първоначално публикуван от reichfurrerПри положение, че моя е без всякъкви амове, то трябва много скоро да сложа. Ами има е дин проблем който все още не съм решил! До сега карам с жабкови и нямам планки под предния мост за захващане на амовете, ако направя една здрава заварка и за нея хвана амортесиьора смятам че ще се получи.?? Ти как мислиш? Отзад е по лесно щото там имам уши на моста само ще си направя стойки на рамата. Проблема е отпред !! Дай съвет...?
Коментар
-
Колега ето в тая тема е писано доста за твоя проблем,снимките където казва Стефан са там и са правени по чертеш от www.uazbuka.ru
http://forum1.offroad-bulgaria.com/v...ghlight=#72043Луд умора нема,само се поти!!!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар