Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Стартери и алтернатори - ремонт

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Стартери и алтернатори - ремонт

Тази тема сигурно ще помогне на доста от колегите ако се развие както трябва.
    От много време се чуда къде да дам да ми направят няколко стартера и алтернатора качествено и не да ми одерат кожата, че вече резервните намаляха .
    Някой ако има познати майстори от които е доволен нека сподели къде се намират. Става въпрос за София.
    Мерси.
    Случайни хора УАЗ не карат

До: Стартери и алтернатори - ремонт

Преди време присадихме на една Волга генератор от Мицубиши Колт 85та, с минимални доработки. Изкара 4 години, после Волгата отиде на скраб, генератора още ми се търкаля някъде из гараж, здрав.

Не съм се заглеждал по УАЗ-а чак толкова подробно, но май моторите са същите, би трябвало да стане?

Ако въпроса е само и единствено ремонт за УАЗ-овските генератори - сори за спама.
    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

От кръстовището Сливница и Раковски тръгваш и третото помещение отдясно в посока Козлодуй .Казва се Калоян и каквото е направил досега не е мръднало.

Коментар

Аз,почти нищо не ремонтирам,от тези неща.Карал съм различни динама,от Бош,от Шкода,Лада,Волга,Москвич,от почти всичко което се намира по моргите за цени от 15-20лв.стига да мога да му пригодя захващането.Проблема със стартерите го решавам по следния начин,в Паталеница,гаскови и Москвичови има за по-30 лв.имам 4-5 от Газ-53 ,сменям само муцуната и купувам готови фтулки,който райберовам ,сам и карат по-около 2-3г.Много години съм обикалял майсторите и за тези цени просто не си заслужава разправията.

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
          Аз,почти нищо не ремонтирам,от тези неща.Карал съм различни динама,от Бош,от Шкода,Лада,Волга,Москвич,от почти всичко което се намира по моргите за цени от 15-20лв.стига да мога да му пригодя захващането.Проблема със стартерите го решавам по следния начин,в Паталеница,гаскови и Москвичови има за по-30 лв.имам 4-5 от Газ-53 ,сменям само муцуната и купувам готови фтулки,който райберовам ,сам и карат по-около 2-3г.Много години съм обикалял майсторите и за тези цени просто не си заслужава разправията.
          Румене, така правим и ние в Бяла Слатина, но вече стартерите ги взимаме от Москвич. Волгите изчезнаха
          ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
          Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

Газковите,са по-добри,щото на киловати/мощност/са два пъти по-мощни от тези на Уаза.

Коментар

Изхвърли всичко. Правилния агрегат е безчетковия генератор за ЗИЛ, 110 ампера. Той дава всъщност 150. На уазовите мотори става лесно, и забравяш за него май завинаги. На изпитанията живя година в първата Газела на Царевски. Това беше суров вариант, наистина безобразно претоварване, и преди много години. Втората също я бракува, с почти единствен жив чарк - тоя алтернатор.

Коментар

Цветан,кара с алтернатор от Урал,сигурно и той е добър.Но,'динамата дават по рядко дефекти,досега съм счупил 5-7 мотора и еда 2-3 алтернатора.

Коментар

Мисля че знам точното място, преди време един напълно блокирал алтернатор с изгоряло реле регулатор на МАН ТГА, който според "експерти" беше за смяна с нов го занесохме в един сервиз за стартери и алтернатори на ул. Антим 1, това е пресечка на Симеон, направиха го за по малко от час, а сметката беше 40 лв, аз лично съм доволен.
                  през 2008 г. са регистрирани 8 042 тежки транспортни произшествия като при тях са отнети 1 058 [COLOR=Red][SIZE=4]БЪЛГАРСКИ [COLOR=Black][SIZE=2]живота[/SIZE][/COLOR][/SIZE][/COLOR]

Коментар

Е то това са най-надеждните части в уазката .
                    Проблема при стартера са втулките, който се сменяват лесно, има си ги ремоннтни, бендикса като пребуксува нов и това е.

Стартера е от прост по прост, става и зилов като се пилне малко муцуната за да не закача във венеца на маховика.

Динамото ми е шатното уазково като съм сложил само електронно реле във самото динамо и съм изкарал извод за лампичка да ми показва дали зарежда или не.
                    "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X