Обява

Свий
Няма добавени обяви.

УАЗ- променя центрoвката на запалването?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• УАЗ- променя центрoвката на запалването?

Колеги помагайте!!! Ужаската е модел 3741 или иначе казано буханка..двигателя е 4178 00,карбуратор К 151В,запалването е безконтакно точните числа може и да бъркам, но мисля 3706,делкото надлежно разглобено,почистено и смазано, установено че лостчето на вакуум коректора се откача, излиза от оста на авнсовата плочка,коригирано, освен ако не излазло отново.Мантирана газова уредба и съгласно прочетоно тук,вчера се опитах да му дам предварелие от около 3 градуса за работа с газ.Въпреки прочетеното в www.uazautos.ru за цетровката, използвах стробоскоп за да бъда прецизен и видях че белега "бяга" напред и назад и това естествено довежда до смяна на оборотите на двигателя..та думата ви от какво може да бъде...
    основният дефект на автомобила е зад волана:confused:

До: УАЗ- сменя центорвката на запалването

А изключил ли си варианта, оборотите да се местят по друга причина, а местенето на центровката да е следствие?

Коментар

Колега откачи вакума на делкото.От маркучето-но го запушу с някакво болче с поднодящия размер, данети смуче вакум от там.И пак пробвай сьс стровоскопа.След като го регулираш, оправи отново вакумити.

Коментар

ВиЖ братушките да неса сложили датчЦи по колелата на разпределителния вал...
        Последно редактирано от Pursie; 01-06-09, 15:22.

Коментар

До: УАЗ- сменя центрoвката на запалването?

при работа със стробоскоп винаги се изключва вакуума на делкото ама виж не съм се сетил да затапя маркучето....за друга причина не сещам..стробоскопа взема информация от кабелите на свещите..дори и карбуратора са сменя оборотите,щото го прави но в рамките плюс минус 50 оборота,няма да смени центровката..прави го и на газ и на бензин..виж не сетих да закача вакуума и да видя дали белега ще се фиксира на едно место

Коментар

Първоначално публикуван от todor georgiev Преглед на мнение
            Виш братушките данеса сложили датчи по колелата на разпределителния вал...
            Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

Абе и аз се чудех за разпределителния вал, ама човекът явно е имал контакт с нещо различно от УАЗ.

Коментар

Явно

Коментар

Първоначално публикуван от Tsvetan Преглед на мнение
                  В какъв смисъл се учудваш?
                  Ако е за датците, моята има датчици и разпределителния и на коляновия и къде ли не още.
                  Но ме съмнява буханката на колегата да е такава.
                  Колкото и коне да има под капака, важното е магарето зад волана
                  NULLA TENACI INVIA EST VIA

Коментар

Първоначално публикуван от Pursie Преглед на мнение
                    В какъв смисъл се учудваш?
                    Ако е за датците, моята има датчици и разпределителния и на коляновия и къде ли не още.
                    Но ме съмнява буханката на колегата да е такава.
                    Еми ти си си отговорил

Пък и човека е дал модела на двигателя,карбуртора,и разпределителя.

За тия като твойте знам че има дтчици

Коментар

Стандартната причина да "бяга" центровката на Уаз е износване(пукване) на гетинаксовото зъбно колело на разпределителния вал.
                      Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Може и разбита шпонка на коляновия вал... Случвало се е...

Коментар

Изхвърли тробоскопа и я направи на ухо,да видиш че ще стане,и забрави за тия 3,градуса,пет градуса и др.Наскоро началника на пожарната се опитваше да направи центровка по книга с уред и се наложи да му го доказва ме на практика.Уаза ако се правеше винаги по каталог нямаше да е Уаз.За новите модели не знам,но за по-старите съм сигурен каквото и да казват.

Коментар

Има варянт и да е и от привода...
                            Ако върви хич не му се палши )
                            Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

благодаря ви колеги...то значи за да станат нещата както трабва да станат да почвам от ангренажните колелета назад докато изляза през кабелите за високото напрежение на капачката на делкото,като същевременно проверя и авансовата плочка....дали не е разбито лагерчето и ама го проверявах не беше уж...това ужаската е ужасна работа в някои отношения...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X