Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Скорости на Уаз - сваляне и ремонт

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Скорости на Уаз - сваляне и ремонт

Здравейте колеги! От извесно време насам при трета и най-вече при четвърта скорост ми вие лагер в скоростите. Иначе си включва много стегнато, няма изключвания или нещо подобно. Решил съм да не я чакам повече щото после по-лошо. Несъм отварял досега скорости на Уаз, но немисла че е нещо много сложно. Като гледам схемата на скоростите, почти съм сигурен кой е лагера. Така и така ще я свалям, мисля си да взема да смена всички лагери с нещо по-така. SKF, FAG или нещо такова. Въпроса ми е, дали някой е правил подобна упражнение и дали има номерата на лагерите в скоростите, за да видя предварително по магазините като наличност и парички? Скоростната кутия е 4 степенна със синхронизатори на 3 и 4 скорост.
    Другия ми въпрос е свързан с демонтажа на скоростите. Свалал съм ги преди заедно с раздатката. Проблема е че тогава имаше канал а сега трябва да ги свалям на двора. Може ли да сваля първо раздатката а после и скоростите щото мноооого тежат заедно. За качване пак едно след друго. Питам, щото чета на едни места че може едно по едно http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=19196. на други места пише само заедно http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=20332. Я дайте нещо от опита щото само с четене не става. Трябва човек и да се понацапа
    Когато човек говори истината - не се налага да лъже!

До: Скорости на Уаз - сваляне и смяна на лагери

Може да се разглобят и на части за да е по лесно свалянето.Сглобяване също може ама пък мазането на силикон е малко по гадно и неудобно и моя съвет е като ги качваш си потърси от някой приятел помощ за да не се мъчиш на място да сглобяваш и да вземе да протече накрая.
    Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Tsvetan Преглед на мнение
      моя съвет е като ги качваш си потърси от някой приятел помощ за да не се мъчиш на място да сглобяваш и да вземе да протече накрая.
      То че няма да е сам няма, ама за силикона небях се сетил. А нещо за лагерите да кажеш?

Коментар

сашо мисля че е по добре заедно качване и сваляне може да са тежки ама не много хвани си некой стапилен младеж да хване лоста от горе и да ги свалите наземята от там на там работата е ясна ние на буханката така ги слагаме и махаме пък ти на 469 се притесняваш Успех в начинанието
        Ако няма каде да отидеш , ела на себеси

Коментар

Свалянето пък ако ми обясниш защо трябва да е заедно ще съм ти много благодарен? Кажи логиката

За лагерите нема какво да кажа. Те тия руските скорости са толкова гадни и смотани,че немам думи. Огледай кожуха да не е спукан някъде и лагера да седи лабаво в него щото тогава каквито и лагери да сложиш пак същия ........

Коментар

Щом ще ти е за сефте, аз ще ти дам само един съвет - запомни кое от къде сваляш и при сглобяването си гледай схемата и не бързай.
            Има дистанционни втулки и шайби, на които лесно можеш да объркаш местата, а това ще ти коства много труд и нерви след това.

Аз на джипа ги свалям и качвам само комплект. Така ми е по лесно.
            А и винаги сме били поне 3 човека при тази операция, така че не ни е било трудно.

Иначе един комшия на фургона си ги качва сам за няма и 5 минути както са комплект с раздатката... Абе не си играе човека
            1 минута цялата УАЗка подскача, и до като изреди 20-30 псувни скоростите са готови за стягане

Коментар

kolega,izvinavaj 4e pi6a nna latinica,ama tuk v Anglia nema na klaviaturata bg,bukvi.Svalav gi sam skorostite,prosto premeta6 edin kolan prez bpizenta i da se zakop4ae vatre prez prednite vrati i na nego zaka4a6 ra4na lebedka i snea gi svala6 i sled tova pri ka4vaneto gi naglasa6.Uspeh

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
                kolega,izvinavaj 4e pi6a nna latinica,ama tuk v Anglia nema na klaviaturata bg,bukvi.Svalav gi sam skorostite,prosto premeta6 edin kolan prez bpizenta i da se zakop4ae vatre prez prednite vrati i na nego zaka4a6 ra4na lebedka i snea gi svala6 i sled tova pri ka4vaneto gi naglasa6.Uspeh
                С бризента трудно щото съм с твърд таван. Свалянето лесно, по-интересно е качването.

Коментар

Колега, не е трудно и качването. Сваляме ги двама човека заедно с раздатката, а ги качваме трима двама отдолу в канала и един горе в купето.
                  ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
                  Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

Първоначално публикуван от dragomir_68 Преглед на мнение
                    Колега, не е трудно и качването. Сваляме ги двама човека заедно с раздатката, а ги качваме трима двама отдолу в канала и един горе в купето.
                    Сигурен съм че ще ги сваля и кача все някак. Заедно или едно след друго зависи от броя на приятелите които са ми наблизо. По-интересно ми е дали някой е сменял руските лагери с други и кои са номерата на лагерите.

Коментар

Първоначално публикуван от Sasho74 Преглед на мнение
                      С бризента трудно щото съм с твърд таван. Свалянето лесно, по-интересно е качването.

Това,че си с твърд таван е още по добре

Коментар

$ovek ka4vaneto e kato svalaneto,natega6 po-malko na lebedkata i ima6 vazmognost da kontrolira6 ne6tata.

Коментар

Първоначално публикуван от Sasho74 Преглед на мнение
                          колегата искаше да ти каже да прелетнеш колата през тавана та да има каде да закачиш лебетката нема значение с какъв таван си закачашги сваляш карданите откачаш от тампоните и след това 4-та болта на двигателя качвашсе от горе хвашташ лоста и ги дърпаш на зад и ги спускаш с лебедката на земята Успех
                          Ако няма каде да отидеш , ела на себеси

Коментар

скъсан първичен вал

колеги скъсана ми ми оста на скоростната кутия на уаза!имам такава ос само че от жук дали са същите?ако не са колко може да струва нова или цяла кутия на старо?

Коментар

До: скъсан първичен вал

Слагай смело,еднакви са.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X