Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спукана Камбана на съединителя

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Спукана Камбана на съединителя

Скоро установих че на УАЗката камбаната на съединетеля се е спукала бая зверски. Това явно е и нещото което е довело до грижите ми със СК кутия. Първо не мога да си обясня как може така де се сцепи-пукнатината е с луфт на места около 9мм. (само знам че не е от удар). И второ къде и за колко може да се оправи(като включвам и подмяна на туй онуй в скоростната кутия). Не че не знам как да си го направяр но нямам физическата възможност. Нито пък място където да я оправям. Сам пред блока да свалям СК и раздатка не го виждам. Мерси предварително
    УАЗ - Where I go there are no roads!!!

Що не купиш нова камбана, не бяха много скъпи.
    Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Аз нова лесно ще зема. После работата ме притеснява.
      УАЗ - Where I go there are no roads!!!

Коментар

Извинявайте, ама на кое викате "камбана" Да не е външната част, корпуса.... отливката, която е заедно с корпуса на скоростната кутия?

Коментар

Май се казва-кожух на съединителя Ако те интересува-на половин цена/употребяван.

Коментар

Тя.

Коментар

виждал съм такава УАЗка, камбаната се беше спукала, после я сменихме и пак се спука. накрая разбрахме че двигателя и скотостите не са съосни. като сменихме двигателя /той беше крив/ всичко си дойде на мястото
              drive alive

Коментар

Е такова чудо като крив двигател за сефте чувам
                какво му беше кривото ???
                просто ми е любопитно не се заяждам

Коментар

В ръководството по експлоатация на УАЗ (и на Волга също) пише че кожуха на съединителя се обработва в комплект с блока. Когато се смени, може да се получи несъосие, както е било във вашия случай.
                  Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Да. И двигателят може да е крив. В смисъл - като огъната вафла. От неизпълнени термообработки. Например.
                    Спрете да разглеждате железарията на колите само геометрично. Това е архиважно. Но само малка част от собствено работещата система. Която за краткост се нарича автомобил.

Коментар

Аз питах за кожуха, защото имам нещо предвид. След като ни се случва на няколко пъти това се оказа, че попадаме на дефектни муфи за свободния ход на стартера. Това предизвиква сериозни удари, които не само, че трошеха стартера, а пукнаха и точно този кожух. Така, че ако човека е имал проблеми със стартера...

Коментар

плоскостта кадето двигателя се съединява с камбаната небеше перпендикулярна на коляновия вал
                        drive alive

Коментар

Хм. Ми що колелцето не е било на шпонка? Ст 0, тя и шпонкова стомана ... Бушон.

Коментар

Там няма шпонка. Нали колелцето трябва да зацепва само в едната посока докато запали и после трябва да превърта свободно. Да, обаче то запецва и става страшен удар

Коментар

А, ето и частите менте ...
                              За шпонката казвах за друго, ама това е то. Същото явление(((
                              Някой да знае метод за учене на китайски от особено мързелив човек? Мързи ме много, плащам малко, искам да знам кетайски. Японки не приемам.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X