Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тунинг на V8-к

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Тунинг на V8-к

А бе имам леки съмнения.КАто разхвърлям всичко ще има прецизни измервания сега само догатки колко да върви темата
    Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

Бе зависи колко ше се разминат портовете....ма трее да се опита. Интересно е обаче дали ше требе и повдигачите да се скъсяват или реглажа на кобилиците ше поеме скъсяването?!?!?

Коментар

Айде давайте акъл

Става въпрос за 3-4 мм некаде щото ако е повече май клапана и буталото ще се сбият на ГМТ
        Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от Tsvetan Преглед на мнение
          Айде давайте акъл

Става въпрос за 3-4 мм некаде щото ако е повече май клапана и буталото ще се сбият на ГМТ
          Па дай да фрезоваме буталата и да направиме гнезда за клапаните, какво толкова му се чудиш
          Обаче като гледам ми е чудно как ако свалиш главата 3-4мм няма да се наложи да пипаш и жабата или блока, според мене при наблюдение на снимките по-горе е невъзможно да стане
          Освен нещо с по-дебела гарнитура, има ли шанс според тебе?

Коментар

Има шанс да преебем двигатело

Незнам Жорка ще го мислим още,а това с буталата не ми се занимава,много играчка.

Коментар

Вчера ходих до човек който е правил двигател на 8000 км при разглабянето му е установено разлика от10мм между двете главии така е работил без да измеша масло и вода.Той каза че 4-5мм да свалиш главите няма проблем с жабата.Разбрах друго по добре да купиш бутала и ризи от М-2 4 новата Волга ризите сваляш с 15мм да не ги удря вала.А колко по леки бутала толкова по добра работа.И да са от светлия алуминий не от тъмния много важно.Май и аз откачихутре ше търсим осмак Това е един съвършен двигател от тея къде ги обичаме възможно най простиТам за отворчето на биелата нали разбра къде пръска масло на биелния болт ако го обърнеш на 20000ше изтропа биелен болтПоздрави на целата Самоковска банда
              К мирной жизни не пригоден.
              Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
              ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Той вече е земал ризи. Ама това пак си е варянт, а буталата няма ли да си подадат челата в тия 15мм, трябва горивната камера да е с формата на цилиндтра поне около 15те мм за да стане играта аз така си го обяснявам поне.

Мислете вие мен не ме дирете с такова животно не съм си имал работа освен да чиста карбуратор и да сменям свещи и кабели
                Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

Първоначално публикуван от stariat Преглед на мнение
                  Вчера ходих до човек който е правил двигател на 8000 км при разглабянето му е установено разлика от10мм между двете главии така е работил без да измеша масло и вода.Той каза че 4-5мм да свалиш главите няма проблем с жабата.Разбрах друго по добре да купиш бутала и ризи от М-2 4 новата Волга ризите сваляш с 15мм да не ги удря вала.А колко по леки бутала толкова по добра работа.И да са от светлия алуминий не от тъмния много важно.Май и аз откачихутре ше търсим осмак Това е един съвършен двигател от тея къде ги обичаме възможно най простиТам за отворчето на биелата нали разбра къде пръска масло на биелния болт ако го обърнеш на 20000ше изтропа биелен болтПоздрави на целата Самоковска банда

Ебаси,нещо не съм сигурен какво ще се получи от всичката тая работа с шлайфането на главите.Имам големи опасения ама май ще се тръкнат малко

Коментар

Колеги тука примене има един 8ак който е пипан и като гледам как работи се е получило .Инжецион от форд ,тубо скания доста интересно .Качен е на кола, ще питам дали може даго снимам и какво точно са му правили.Ако стане ги качвам

Коментар

Първоначално публикуван от Tsvetan Преглед на мнение
                      Ебаси,нещо не съм сигурен какво ще се получи от всичката тая работа с шлайфането на главите.Имам големи опасения ама май ще се тръкнат малко
                      А знаеш ли твоя двигател да не е правен някога и някой да ги е пилил главитеТрябва да се види размера на нормалната глава височината и колко е.Щом така на око ти се виждат плитки камерите.Поздрави
                      ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от stariat Преглед на мнение
                        А знаеш ли твоя двигател да не е правен някога и някой да ги е пилил главитеТрябва да се види размера на нормалната глава височината и колко е.Щом така на око ти се виждат плитки камерите.Поздрави

Да.Много се заучдвам да не е станало така.

Значи по мойте сметки главата трябва да събира 69.8 мл обаче при измерване събира около 65 мл. Допускам някакви грешки да съм направи и след малко ще ида да зачистя камерата добре от нафтата и ще я пробвам на напълно суха камера.

ЗА да се получи степен на сгъстяване 8.5 трябва да е 62 мл ,а за 9 трябва да е 59 мл обаче това в никакъв случай не е 4 мм за което се говори масово.Просто информацията явно се смесва с тази на Уаз-а. Сигурно повече от 3 мм няма да го шлайфам.

Според мен това се получава така защото камерата е доста широка и има доста голяма площ спрямо Уаз-овата и така по този начин с 1 мм примерно се сваля доста повече от обема и.

Коментар

За да работи добре на газ нали и трябва по висока степен на сгъстяване ама колко баш ?Един разправя едно друг друго.Тя теорията и практиката трябва да са ужким едноТи сега ше проправиш пътя та на други да е по лесно
                          ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Е до са мерих

Решението е почти взето.Ще е някъде в границите на 2-3мм не повече.Най вероятно на 3 мм.

Ще го правя да работи на бензин добре,за газ какво дойде.И без това не съм и голям фен така,че ако разхода е добър изобщо няма да я слагам.

Коментар

Цветане, само за протокола - има 2 модификации на ГАЗ 53, като разликата е именно в главите.Едните са за 7,0 степен на сгъстяване, другите - за 7,6.Като свалиш капаците на клапаните, ще видиш дълъг номенклатурен номер.Ако той е 53-11-1003010-10, значи въпросната глава е за 7,6.А ако е 53-11-1003010-02, значи е на 7,0.На ПАЗ-овете двигателите не са 4 700 см3, а са 5 500.Почти Чайкови.ГАЗ 46 е същия, 5 500 кубиков.
                              С "Фармахим" - непобедим
                              Дизел - само дънки!

Коментар

Първоначално публикуван от m20_maniqk Преглед на мнение
                                Цветане, само за протокола - има 2 модификации на ГАЗ 53, като разликата е именно в главите.Едните са за 7,0 степен на сгъстяване, другите - за 7,6.Като свалиш капаците на клапаните, ще видиш дълъг номенклатурен номер.Ако той е 53-11-1003010-10, значи въпросната глава е за 7,6.А ако е 53-11-1003010-02, значи е на 7,0.На ПАЗ-овете двигателите не са 4 700 см3, а са 5 500.Почти Чайкови.ГАЗ 46 е същия, 5 500 кубиков.
                                Това за главите го знам Има набити буква В което значи,че е новия модел двигател с по високата компресия.

Пазовите двигатели за 4.67 л. ако трябва да сме по точни

Някой от БТР-ските беше 5,5 дали не беше ЗМЗ 41 или Газ 41 нещо такова. Не ги помня поради факта,че в БГ няма такива красоти

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X