Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв е двигателят?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Какъв е двигателят?

Буханката ми е първа регистрация декември 90 г.През 1985-89 година буханките излизат от завода с двигател УМЗ-414 - 80 к.с.От 1990 година двигателите са УМЗ 4178 със същата кубатура но 92 к.с.Периода в който е купен автомобилът ми води до извода,че може да има и единия и другия двигател.Не съм компетентен как точно се разчита модела на двигателя по номерата върху него.На двигателя има следните групи от цифри:
    417-1003012- отливка
    А14- отливка
    417860 звездичка 00908320 /набити номера/
    По съвпадението в цифрите и мощноста на автомобила съм уверен,че е УМЗ 4178.Моля за мнение дали е така.

До: КАКЪВ Е ДВИГАТЕЛЯ

И според мен е 417.
    ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
    Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

На моя на джипа 469б, отливката ма двигателя е същата. После при номера на двигателя (набитите) не започва с 417 а направо цифрите мотора, под колекторите блока не е равен а е оребрен по ризите (ако може така да се каже). Знам че моя е 417.1, или от първите.
      За да е 417.8 първия капак на повдигачите, дето е отдушника за маслото не трябва да е като на 414 (заводски), така най лесно ще го познаеш!
      Ще го снимам тия дни да сравним
      Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

Така както съм посочил номерата на третия ред набивката започва с цифрите 4178,което според мен определя двигателя.След четирите цифри обаче има още две- шестица и нула.В един руски сайт открих,че буханките след 90 г.имат двигател 4178,10. В моя номер дали има запетайка не мога да разчета но между осмицата и единицата разстоянието и видимо по голямо.Не мога до момента да открия информация как се разчита модела на двигателя и ако се приемеи,че е 4178 защо на моя пише след това 60.Моя двигател вероятно е от първите през 1990 година,но защо руснаците посочват 4178,10 не знам. Двата капака на клапаните действително са различни.Предния е по силно оребрен от центъра към четирите ъгъла.Задния е по плосък и прибран /зад делкото/.

Коментар

Двигателя ти е 4178.

Глава 417 на 11 мм.-ви шпилки.
          Водна помпа от старите.
          Колянов вал на набивка.
          only 4 x 4,sim AWD

Коментар

До: Какъв е двигателят?

и според мен е 417

Коментар

До: Какъв е двигателят?

За този капак говорех по нагоре, дето е вързан филтъра

Иначе това е 417 от първите серии

и тука е интересното отдясно на двигателя (под колекторите) някои блокове са като на снимката оребрени, други не, както и 414, 451, 21на ЗМЗ

На това съм се чудел и преди имах два УМЗ414 и нямаха разлика в моделите, а блока на единия беше оребрен като този
              Някой ако може да обясни защо
              Последно редактирано от Nik; 09-01-09, 16:03. Причина: Поправено
              Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X