Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съединител на Уаз 3303

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Съединител на Уаз 3303

Здравейте, аз съм нов потребител с много въпроси
    Заех се да реставрирам една УАЗка 3303(не съм сигурен дали точно това е модела но става въпрос за бордовата УАЗка) донякъде успях.
    Значи купувана е преди 5 год от воените и като гледам какви изпълнения има нямам думи как може да се осакати един автомобил така Първото което правих беше задния мост - военните бяха сложили корона с по малкото зъби и се сещате че малко каране 4Х4 и той гръмна-Оправих го. После двигателя му докарах някъква нормална работа и разход.
    Първия въпрос който имам е :правих съедИнителя смених феродо,притискател нови.Притискателят четох, в оскъдната литература която имам че се регулират винтчетата на палците да са на разстояние 2,5-3,5мм -направих го , а дали е правилно незнам. Другия въпрос е, като смених аксиалния лагер пак четох че на камбаната на скоростите трябва да има нещо като масльонка или гресьорка за мазането му - но няма нищо и след няколко км лагера пак почна да стърже все едно е на сухо - откаде да намеря тази част и как се казва?
    И последният ми въпрос е помпата на спирачките, тя е над педала , не е с серво и тече , на външен вид прилича на ГАЗ53 и 66(еднокръгова), но като ходих в магазините ми дават все двукръгова пома която си нямам идея къде и как може да се монтира.Та въпроса ми оригинално как е ? Засега стига с въпросите по нататък ще има и други. Благодаря предварително
    Последно редактирано от Чавдар (V93); 15-11-08, 23:47.

До: Съеденител на Уаз 3303

Много неща си написал дай почни от начало.

1.Автомобила без Сервоапарат на спирачките ли е?
    Мисля,че е без - щом е купен от военните.
    Т.е. спирачната система е еднокръгова и помпата ти е до педала.
    Така ли е.
    only 4 x 4,sim AWD

Коментар

http://acat.autodealer.ru/index.php?tree=57_6373
      Система без сервопарат двукръгова.
      only 4 x 4,sim AWD

Коментар

http://acat.autodealer.ru/index.php?tree=57_6376

Система еднокръгова с помпа на педала.

Кажи сега ,кой от твойте случаи е.
        only 4 x 4,sim AWD

Коментар

няма серво, помпата е нат педала, еднокръгова е и течност се налива като се махне една планка над таблото. Същата ли е с тази на ГАЗ 53 -защото в магазина по-спорих за тази помпа но все ми даваха двукръговата. Проблема на помпата е че тече - сменях 2 пъти гумички но нестава-пак тече

Коментар

колега ако съединителя ти е нов взимаш 3 шайби по 2мм и ги режеш с флекса на две и ги подлагаш между маховика и притискателния диск след това дорегулираш от штангата съединителя и си готов след време като се поизноси феродивия диск шайбите се намалят с 1мм а за помпата смени и гумичките те струват около 2,50лв
            Ако няма каде да отидеш , ела на себеси

Коментар

най много ме интересува нещото което смазва лагера(аксиалния)съеденителя смених защото лагера блокира и изяде палците - сега шума му е пак като на сухо?

Коментар

Аксиалния лагер не се смазва.Това нещо където говориш за него смазва муфата за изключване,но не и лагера.
                Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

Първоначално публикуван от pelivano Преглед на мнение
                  колега ако съединителя ти е нов взимаш 3 шайби по 2мм и ги режеш с флекса на две и ги подлагаш между маховика и притискателния диск след това дорегулираш от штангата съединителя и си готов след време като се поизноси феродивия диск шайбите се намалят с 1мм а за помпата смени и гумичките те струват около 2,50лв
                  Това с шайбите не го прави защото ще пробоксува съединителя. Ако всичко е наред става без шайби и включва без хъркане на скоростите. Спирачната помпа е като на ГАЗ 69 Варшава и на по старите УАЗ 469 и все още я има по магазините.
                  ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
                  Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

До: Съединител на Уаз 3303

на мен муфата оригинално ми беше без гресиорка а сега я смених и е с. Купих я преди 4-5 месеца за около 10 лв мисля, че ми се беше прецакал лагера и взех направо комплект всичко. Така че не се притеснявай, че няма гресиорка. От време на време смазвай като бръкнеш там и така
                    http://www.offroad-bulgaria.com/atta...2&d=1288641910

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X