Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с буханка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с буханка

Имам буханка произведена 1990 година.Основно ремонтирана.Работи добре на газ и бензин.Пали добре на бензин,но след изминаване на около километър гасне.Не пали докато на ръка не напомпя бензин.Запалва и след 50 метра пак гасне.Карбуратора е нов /157/,бенз.помпа е с подменени клапани и помпи бензин при проверка с изваден маркуч.Нивото на бензина регулирано на хоризонтален поплавък.Как да проверя дали клапана на карбуратора се управлява добре от поплавъка.Видимо е здрав.Как да си обясня,че тръгва и работи нормално и отведнъж се отцепва.Не мога да мина от газ на бензин ако не спра и не напомпя ръчно.Интересното е че понякога прави проблема понякога не,но винаги при привключване от газ на бензин трябва ръчно помпане на гориво.Стар газаджия съм и по превключванията няма проблем.Имам съмнения ,че макар и нови клапаните на помпата макар и видимо да помпят бензин пропускат.Това ми е трета УАЗКА и докато при другите след голям п редстой на колата 10 напомпвания пълнеха карбуратора сега помпя по 30 пъти и пак лостчето има ход и показва,че карбуратора не е пълен.Как да проверя дали бенз.помпа вдига горивото с необходимото налягане.

До: Проблем с буханка

Незнам ква ти е помпата ама някой път като загрее и не качват.Разтегнат се мембраните ли,клапаните ли не държат ама не иска да кава.

Пробвай като стане така да полееш помпата с една кофа вода така,че да истине съвсем и виж дали ще проработи.

Но описвайки проблема със сигурност си за помпа.
    Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

виж си херметичноста на помпата добре ли са стегнати болтовете на платното и на клапаните горе помпата е алуминиева като се нагрее възможно е да смуче въздух от някъде а уазката лятото спокойно си я пали и студена на газ 100% смуче въздух от някъде поздрави

Коментар

Утре я пробвам със студена вода и ако се оправи я изхвърлям веднага.Пропуснах да пиша,че мембраната също е нова.Ползвали ли сте някоя друга бензинова помпа например електрическа.Знам един колега който преди години ползваше елпомпа от ЗАЗ за отоплителя му.

Коментар

И аз мисля че това са проблемите или не са стегнати болтовете или се разтегля мембраната на помпата в жегата ,последното се оправя лесно усукваш един парцал около помпата и го заливаш със студена вода.Почти съм сигурен че това е проблема защото ако не се лъжа помпата не е оригинална а зилова и този проблем беше често явление в пустинята.

Коментар

Опаа извинявам се карбуратора си сменил.

Коментар

Проблемът на УАЗ-ите в пустинята е че закупчиците от МО вместо качествени помпи купиха най-евтините ментета с които бяха "подготвени" автомобилите заминаващи за ИРАК... информацията ми е от първа ръка... Да не говорим че тропическото изпълнение на УАЗ-а изисква и допълнителна електрическа помпа както и още няколко промени... Няма нужда от никакви парцали, охлаждане и прочие неща... Купете си хубави истински помпи например Пекар или ДААЗ но задължително оригинални от вносителя и ако ви откажат от топлото ми се обадете... Доста хора са свидетели как и на двата прехода на които бях с УАЗ-а си вървеше без никакви проблеми в най-голямата жега... измерено с термометър и свидетели вътре в купето 55 градуса целзий... Никакви проблеми... при това с катерене на сума баири на които всякакви марки загряваха... (защото бяха неподготвени а не заради марките държа да подчертая)...
              VPetrov.photography

Коментар

Точно така си е.Моята досега не ми е правила проблем ама и аз не я карам на бензин ,а само на газ.

Коментар

Първоначално публикуван от ЛЕНИН Преглед на мнение
                  Точно така си е.Моята досега не ми е правила проблем ама и аз не я карам на бензин ,а само на газ.

Ти нещо добре ли си???

Коментар

За кое по точно

Коментар

Моля Венцислав Петров да даде малко информация откъде мога да намеря двете посочени бензинови помпи.

Коментар

Силно препоръчвам за карбураторни автомобили с АГУ (или без АГУ, но по-стари - без тръба за обратен бензин):

Бензинова помпа (електрическа) за произволен карбураторен японец. Универсални помпи се продават в магазините за части за японски автомобили за 60-70лв. Свързва се (електрически) паралелно на клапана за бензин, а мястото на оригиналнната се затапва с парче ламарина и маслоустойчив уплътнител. Или с оригиналната помпа, на която входа и изхода са свързани с маркуч. Коректното свързване предполага да се използва реле, което прекъсва помпата при неработещ двигател. Ако имаме електрически изпарител, значи вече имаме такова реле и трябва само малко прекрояване на схемата. (Предвид всичките изменения по автомобила, може би липсата на това реле не е най-опасното.)

Краен резултат: никакви парни тапи от кипнал бензин, никакво разсъждение на бензин ли е изгасена колата или на газ, никакво парене на пръсти в горещия лост на бензиновата помпа, никакво "уцелване" на обороти за превключване от газ на бензин.

Коментар

При тази цена дето споменаваш това е най добрия вариант.

Нова бензинова за Уаз-беше 35-40 лв миналата година и със съмненеие,че не е от най читавите.

Коментар

40лв? Стига бе, тя не е ли взаимнозаменяема с жигулитата, дето е 20лв? Електрическа, тогава, без никакво съмнение.

Коментар

Не е.

Има една нова,много прилича на жигуловска ама пак не е същата.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X