Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Стартер на уазка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Стартер на уазка

Снощи теглих един закъсал приятел и ми изгасна уазката. Врътвам ключа стартера си мълчи-от какво може да е? Щото сега сме ги зарязали и двата автомобила да си мръзнат в необятното. Бях чувал че ако го почукнеш може да се оправи но не стана. Иначе акумулатора си имаше заряд-бойните фарове си светиха 1час след това.
    УАЗ - Where I go there are no roads!!!

стартовия ключ на УАЗа е недомислен и понякога забравя да изключи стартера след като колата запали, така той остава зацепен за маховика и като дадеш газ всичко се скапва, кабелите му изгарят чак до акомулатора. зада нестава така се слага стартов бутон от камион шкода
    drive alive

Коментар

Може положението да не е чак толкова трагично,ами да има просто прекъсване в ел.веригата,лоши ел. връзки или в контактите на самия стартер,но това за контактите може да се опредли единствено чрез демонтаж
      "Kолкото повече се превръщаме в свръхчовеци, толкова по-безчовечни ставаме"
      А+
      LZ1DRZ

Коментар

Релето щраква ли?
        Що не го врътнахте малко с манивелата? На топло те палят от половин оборот.

Коментар

Просто вземи една здрава отвертка на която не държиш много и дай накъсо контактите които са на релето върху стартера... и виж какъв е резултата...
          VPetrov.photography

Коментар

Релето щраква ли?
            Релето щраква. Манивела нямам иа ми трябва доста често. Откъде да намеря да му се... където съм търсил-няма. А не ми се занимава да си правя.

Коментар

А между другото откакто я имам тая уазка почти винаги когато въртя със стартера се чува на всеки няколко оборота на вала един силен звук-нещо между удар и изстъргване????

Коментар

Първоначално публикуван от Alexander
                Релето щраква ли?
                Релето щраква. Манивела нямам иа ми трябва доста често. Откъде да намеря да му се... където съм търсил-няма. А не ми се занимава да си правя.
                Щом щраква релето остават или неговите контакти да са виновни(проверява се по метода описан от Венци) или четките в самия мотор са заседнали/износени. Ако завърти с отверката - значи силовия контакт в релето/бендикса(кой както го знае) е нагорял

Коментар

Първоначално публикуван от Alexander
                  А между другото откакто я имам тая уазка почти винаги когато въртя със стартера се чува на всеки няколко оборота на вала един силен звук-нещо между удар и изстъргване????
                  Този "ефект" при уазките съм го изследвал по неволя и установих, че е от блокиране на свободния ход на зъбното колело в стартера т. е. когато "бутне" някой цилиндър докато въртиш не винаги свободния ход задейства. Оправи се като от няколко нови попаднах на добро

Коментар

В казармата карах уазка фургон имаше същия дефект, както пишат колегите .Силен стържещ звук при въртене на стартера и отказваше когато си иска .Свалял съм го 6 пъти майсторите му направиха нови втулки, провериха ротора за биене на струг, замериха намотките на статора на стенд за пробив , смениха четките,всичко нормално , като го пробваме свален работи перфектно , като го сложа не работи или работи непостоянно 1-2 дни.Пробема се оправи , като ми дадоха чисто нов стартер.Спомням си , че свалянето е трудно сваля се делкото , после се прави центровка и т.н.

Коментар

При мен стърженето се дължеше на това, че бендиксът излизаше прекалено много и капсулованата му част стържеше маховика, вседствие на което ламаринената капсуловка се беше престъргала и бендиксът се разпадна. Оправя се с дистанционни шайби на вала на ротора.
                      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Как се сваля делкото?
                        Нищо не се сваля стартера си излиза без нищо да му пречи,а има на някои модели двигатели само пръчката за маслото може да пречи ама тя се сваля много лесно!
                        Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X