Обява

Свий
Няма добавени обяви.

УАЗ Хънтър като работно камионче

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• УАЗ Хънтър като работно камионче

Здравейте,
    Ще съм благодарен ако получа от вас съвет, тъй като не съм много вещ в материята. Имам ферма в планината и ми трябва работна машина. До там има път, който по принцип е проблемен само през зимата за около 1-2 месеца при много сняг.
    Мащината ше ми трябва да се придвижвам до там (около 80 км) евентуално с товар - около 100-300кг, да тегли ремарке от време на време и да катери баирчето, което последните 10 км е сериозно. При това положение се оказва че по баира ще се кара около 20%, а другото на нормален междуградски път ( не магистрала). Проблема ми е, че нямам опит досега с руска техника, а и не съм голям майстор. При проблеми бих разчитал предимно на сервиз. Та бихте ли ми препоръчали за целта УАЗ Хънтър или нещо друго. Също така според вас до колко може той да е надежден при една такава експлатация и много ли се чупи. Благодаря предварително за съветите.
    Поздрави,

Като всеки УАЗ. На асфалта няма какво особено да му се счупи. Някви дреболии обаче постоянно и досадно искат нещо да се прави.
    На твое място бих гледал нормален ресорен с трилитровия двигател.
    Ако знаеш руски - www.uazbuka.ru

Коментар

По въпроса има писано много, потърсете в старите теми ще научите много неща.

www.uazbuka.ru е много полезен сайт но подхождайте с резерви към много от "ужасите" описани там. Според мен или машините, които се изпращат за България са различни или там със само хора, които са уцелили най-лошите машини въобще. По принцип качеството на машините, които излизат от завода в момента е много добро. Но УАЗ-а изисква поне известни познания не става само да карате. Или ако искате така поне след покупката го дайте на някой да ви го подготви както следва и след това си го карайте... За съжаление скоро влизат нови норми за при вноса на машини така, че може и да е трудно вече да се купи такава машина... Питайте вносителите.

На дълбок сняг нищо не върви. Ако искате максимално възможната проходимост при сняг изберете УАЗ с редукторни мостове. Гумите имат особено значение. Оборудването на машината също.

Ако държите на нова машина на пазара освен УАЗ и Defender няма какво друго да ви свърши работа...

И още веднъж да ви повторя, четете старите теми там тези въпроси са дискутирани отдавна и много...
      VPetrov.photography

Коментар

Kaрам "Хънтър" от пролетта (7-8 хил. км.) И съм много доволен, за разлика от предлаганите по-горе ресьорни УАЗ-ки е Доста по комфортен, по-тих и значително по-пригоден за каране по път (да не говорим за спирачките). До сега имам редица дреболий и нищо сериозно (дано се задържи така) НО Руската машина си иска затягане тук и там от време на време
        Между другото Усилено се говори че от Януари 2006г. не ще е възможно да се внесе нова УАЗ-ка, така че или трябва да си бърз, или да вземеш втора ръка или Дифендър, Тойота, Г-класа...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X