Само не ми е ясно това в центъра (стругованото кръглото) с него фиксират притискателния диск ли? Маховика си е Уазов нали?
Маховика мисля че си е УАЗ-ов.С това кръглото желязо май фиксират диска когато е балансиран
Нека колегата dragomir_68 да обясни малко по подробно какво се преправя и как
Според мен балансировката е задължителна. С този дорник едва ли може да се постигне необходимата точност. А късане на съединителя на Йонко може да е от нещо нердно в сглобката или изработката на неговия УАЗ.
Аз нося маховика тука в един завод и ми го разпробиват на кординатна машина. Досега са ми разпробили 15-20бр. и не сме имали никакъв проблем. Маховиците ги разпробиваме за да сложим на УМЗ двигател диафрагмен притискателен диск от Ниса или от двигател ЗМЗ. На Йонко 68 съединителя се къса щото неговото каране е като на Слави с жълтата УАЗка Сега за първи път ще разпробием маховика за съединител от ГАЗ 53 но начина е същия
ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318
Драго-аз имам някой въпроси които не са ми много ясни:
Само се разпробива диска и става феродовия и притискатела от Газ 53-така ли еКожуха на съединителя,вилката и аксиалния лагер си остават от Уаз или не
Не съм го правил аз.Това са снимки които намерих в нета за преработки и подобрения по УАЗ-ките
Браво, колега много ценна информация, също и на Драго за поясненията
Преди около седмица правихме раздатката на моята Уазка,също и лоена набивка та маховика беше свален и ако го бях видяр това нещо щях да сложа феродов и притискателен диск от Газка, въобще не ми е минавало през акъл
А да имате представа с колко е по тежък Газковия притискателен диск, шлиците на газката на главината на феродовия диск не са ли по големи от уазовите?
Мерси предварително за подробните одговори на всички. Мисля че много колеги биха монтирали такъв, ако се наложи смяна на стария
А да имате представа с колко е по тежък Газковия притискателен диск, шлиците на газката на главината на феродовия диск не са ли по големи от уазовите?
Мерси предварително за подробните одговори на всички. Мисля че много колеги биха монтирали такъв, ако се наложи смяна на стария
Шлиците са еднакви на УАЗ,ГАЗ и мисля че и на ЗиЛ-а
С колко е по тежък това не знам-но мога да ги премеря тези дни двата притискатела.
Ето и малко обяснения на Руски относно монтажа:
Вобщем стало ясно что родного сцепления для спорта маловато, так как буксует и горит. Даже всеми хваленый LUK погорел на триале. Поэтому проработан вопрос по установке корзины с диском от ГАЗ 53.
Щлицы на ведомых дисках ГАЗ 53 и УАЗ полностью совпадают, корзина точно такой же конструкции (лапковая) и отличается от УАЗовской только размером. Примерка показала что корзина влазит в УАЗовский колокол замечательно. Необходимо только пересверлить отверстия под крепление корзины.
Для центрирования корзины была изготовлена специальная оправка. На маховике она вставляется в центральное сквозное отверстие (ф 44), на корзине вставляется во внутренне отверстие прижимного диска (ф 14.
Одеваем, кладем корзину, все стоит на месте остается только просверлить отверстия - берем сначала сверло на 8 мм, в отверстии корзины оно не болтается, делаем небольшое углубление через это отверсти на маховике для центровки, затем берем сверло гдето 6,8-6,7 серлим маховик и нарезаем резьбу М8.
Вообщем точность зависит от правильной заточки сверла и рук... После этого колено, вместе с маховиком и корзиной на балансировку...
Процесс: Cначала на маховике сверлом на 8 мм засверлился на 1-2 мм, затем сверло 6,7 мм, далее нарезаем резьбу и так 9 отверстий. Болты поставил от 08 сцепления.
Для того чтобы затолкать корзину вместе с ведомым диском в колокол, пришлось его подрезать болгаркой. Резал заднюю внутреннюю кромку колокола, 5 мм по всей ширине. А также заднии углы примерно 8-10 мм. После того как поставишь на место и затянешь болты корзина уже не задевает. Также не мог поставить вилку сцепления, но потом Саша подсказал, выкрутить опору вилки и потом поставить ее на место. Шток выкрутил кажется до конца, но все равно кажется не хватает, хода педали. Усилие вроде не увеличилось, пока не заметил. надо шток удлинить.
Аз пък днес си купих диафрагмен притискателен диск от Жук, и тия дена ще намеря време да го сменя , че ми писна от тия палциеви дивотии.На бордовака. Само не знам "системата" на тон и половина товар ще държи ли
Коментар