Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Канталови нагреватели за предното стъкло

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Канталови нагреватели за предното стъкло

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
    Или пък ускорен ел-подгрев на водата (онзи хъб с наредени подгревни свещи, който се включва в кръга на парното)...
    И като запалят свещите и уаза ще угасне
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Да прав си за обдухването от парното но яз мисля друго. Примерно влизам паля мотора и докато чакам да загрее си пускам нагревателя да ми отопи стъклото,без да пускам вентилатора на парното защото то ще духа студено. Заза е тъй палиш си печката и като се отопи всичко тръгваш. Аз никога не тръгвам със студен мотор даже и на колата при мен ще е същото самоче на ток. Трябва само да си сметна нагревателя че да не претоварвам генератора излишно.

Коментар

Пичове не правете простотии по електриката на УАЗ защото тя и без това е склонна да прави бели.

За обдухване на джама продават едни малки печици които се включват в запалката - вътре има вентилаторче и керамичен нагревател. Ясно е че няма да се включат в запалката защото УАЗ няма такава ама с ключе, бушонче и реленце може да се докара ток от алтернатора.

Коментар

Да прав си,но аз не смятам да засягам инсталацията изобщо. Ще си прекарам ток директно от акумулатора и няма проблеми ако нагревателя е с мощност колкото едната крушка на фара. Тук имам предвид за маломощен уред все пак генератора на Уазика не е АЕЦ Козлодуй.

Коментар

Той правилния генератор за УАЗ се произвежда от Валео и на него пише 150.

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
              И съответния алтернатор
              Моя е 220А
              3KW... скара ли си включваш?
              Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

При мен на 1.4 hdi генератора е 150 А заводски. Даже не е с ел. серво на волана, само има 4 свещи в антифриза.
                Ники

Коментар

Всъщност, ако се иска нагревателя да върши работа така, както е заданието-само една жица опъната под стъклото-даже 3 киловата са малко...
                  Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                    ...да върши работа така, както е заданието...
                    Писал е, че иска да го размрази, а не да го пръсне. За тая работа се ползва чук с остър връх.

Коментар

Имам километри плосък кантал 2,5 х 0,15 мм,така че бих спонсорирал всеки експериментатор...
                      А нагревателя на кънекта е една от малкото хубавини в един форд...Забелязва се под ъгъл
                      ,под който обикновено лежа а не шофирам...Тва вече осма година...

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
                        Писал е, че иска да го размрази, а не да го пръсне. За тая работа се ползва чук с остър връх.
                        Първоначално публикуван от fill Преглед на мнение
                        Имам километри плосък кантал 2,5 х 0,15 мм,така че бих спонсорирал всеки експериментатор...
                        Ето задачка за експериментиране, и за бас разбира се.
                        Значи-идва зимата, чакаме някой яко студен ден, избираме в някоя морга кола за експеримента, опваме 3 и повече киловата кантал под предното стъкло, свързваме го с жив акумулатор, и чакаме да гръмне стъклото.
                        Чакаме докато се размрази 1/3 от него, или докато гръмне. Загубилия баса виси на компанията 10 литра вино и 5 кила вратни пържоли.

Моето твърдение е, че от нагревател на 5 см от стъклото то няма да се пръсне.

Имаме ли бас?

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                          Ето задачка за експериментиране, и за бас разбира се.
                          Значи-идва зимата, чакаме някой яко студен ден, избираме в някоя морга кола за експеримента, опваме 3 и повече киловата кантал под предното стъкло, свързваме го с жив акумулатор, и чакаме да гръмне стъклото.
                          Чакаме докато се размрази 1/3 от него, или докато гръмне. Загубилия баса виси на компанията 10 литра вино и 5 кила вратни пържоли.

Моето твърдение е, че от нагревател на 5 см от стъклото то няма да се пръсне.

Имаме ли бас?
                          1. "Под стъклото" и "на 5см от стъклото" са различни неща. Знам ли го дали ще се пръсне на 1, 2, 3... 10 см от стъклото.
                          2. "Яко студен" - да разбирам около -20? Ама не го връзваме за акумулатор, а за алтернатора на slowtraveler Нов акумулатор я даде 600А стартов ток, я не, ама няма да е нов и после умре.
                          3. "Висене" няма да има, защото ще си дойда подготвен. Няма да се излагаме. И да паднем, и да бием...

Коментар

Оле разгорещи се темата и още утре го почвам да го мисля и събирам пък ще видим. Само да си намеря къде съм захвърлил канталчето. Много ми се смяха като си направих бързовар ама си правех кафенце където и да отида а другите търсеха машини. Нали се сещате за оня гадния скреж който се образува от вътрешната страна на джама ей това ме дразни повече,него искам да бастисам зимата,че зор се стърже и всичко пада по таблото. Направо побеснявам не стига че стържа отвън ами като вляза пак не виждам нищо.

Коментар

1. "Под стъклото" и "на 5см от стъклото" са различни неща. Знам ли го дали ще се пръсне на 1, 2, 3... 10 см от стъклото.
                              2. "Яко студен" - да разбирам около -20? Ама не го връзваме за акумулатор, а за алтернатора на slowtraveler Нов акумулатор я даде 600А стартов ток, я не, ама няма да е нов и после умре.
                              3. "Висене" няма да има, защото ще си дойда подготвен. Няма да се излагаме. И да паднем, и да бием...
                              По първа точка-ти определяш къде да бъде точно кантала. Без да се допира до стъклото разбира се, и без да е на някакви си милиметърчета, тогава резултатът е почти сигурен.
                              По втора-с кабели за подаване на ток го свързваме с някоя от нашите коли, с работещ двигател, подразбира се, че тя ще даде достатъчно ток, достатъчно дълго във времето.
                              По трета-пия почти всякакво вино, стига да не е хептен киселчок.

Остана да дойде зимата...

Коментар

3KW... скара ли си включваш?
                                Хамериканците не им пука за енергията
                                Нали писах по-горе - скара си имам - 1 КВт е само 'скарата' за топлене на предното стъкло... (а ако очакваш в студено време да ти духа топъл въздух като от печка - не е съвсем така )
                                А освен нея (и освен стандартните електроники, електро хидравлики, климатици и вентилатори) има накачулени още ел.компресор на окачването, подгреви на 4 седалки, отопления на волан, огледала, задни стъкла...
                                Всичко е енергия, та явно затова са сложили такъв алтернатор...
                                Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                                Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X