Обява

Свий
Няма добавени обяви.

УАЗ - КЕМПЕР

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• УАЗ - КЕМПЕР

Здравейте,
    Миналата година се сдобих с тази УАЗка. Идеята е да се направи на прилично кемперче за излети по планини, реки, абе с две думи сред природата. На пръв поглед /мой/ не беше много зле, виждаха се ръжди, но не чак фрапиращи.
    .Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20131020_131633.jpg
Прегледи:1
Размер:167.9 КБ
ID:6087981Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20131020_131553.jpg
Размер:118.1 КБ
ID:6087982Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P5100243.jpg
Размер:115.4 КБ
ID:6087983

После обаче като махнах балатума и нещо като шперплат се оказа че....
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P5100258.jpg
Размер:139.0 КБ
ID:6087985.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P5100255.jpg
Размер:117.6 КБ
ID:6087984Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P5100257.jpg
Размер:138.1 КБ
ID:6087986Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P5100261.jpg
Размер:141.5 КБ
ID:6087987Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P5100252.jpg
Размер:148.1 КБ
ID:6087988
    И така викам да почна да режа изгнилото и така малко по малко се получи това:

Име:IMG_20131020_131312.jpg
Размер:87.1 КБ
ID:6087990Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20131020_131242.jpg
Размер:120.0 КБ
ID:6087989
    Защо ли не се учудих много, шока дойде от П-образите, които укрепват пода. На места изглеждаха като бутербаничка, а на места бяха изтекли с някой дъжд.

Име:IMG_20131020_131357.jpg
Размер:92.6 КБ
ID:6087991

За моя радост ръждата по шасито беше само повърхностна. Знам че най-добрия вариянт беше песъкоструй, но по ред причини взех решение да мина на вариянта с Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20131020_175243.jpg
Размер:88.3 КБ
ID:6087992.Бързам да кажа, че това не е реклама а благодарност/просто работят.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20131027_163322.jpg
Размер:92.5 КБ
ID:6087993Тук е намазано само с ръждепреобразувателя.
    Сега стигам до възстановяването и имам нужда от помощ.
    1. Какъв профил да избера за скарата на пода/40*30*?/ - тези са за основните върху които пада цялата тежест на купето?
    2. Колко дебела да е ламарината, ако е много тънка ще трябва да се прави допълнителна скара?
    Последно редактирано от Biceps; 01-05-15, 07:58.
    SUBARU FORESTER 2.0XT '03
    УАЗ

От: УАЗ - КЕМПЕР

Здравей, не мога да кажа колега понеже нямам Уаз-ка, но имам в предвид точно така да направя някоя Уаз буханка за кемпър. По ред причини най- вече финансови още не съм се сдобил с такъв автомобил, друга причина е, че не разбирам от майсторлък. Дано да реализирам някой ден тази моя мечта. Мога само да те насърча да довършиш започнатия проект.

Коментар

Та какво казвате колеги 40*30*1,5 тънко ли е, ще се изкриви ли?
      И ламарината на пода 0,8 или по-дебела?
      УАЗ

Коментар

Сравнявай с оригиналните профили, ламарина. 0.8. ,е тънка за пода. Аз такава сложих на покрива.
        На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Аз си мисля, че оригиналната ламарина на пода е максимум 1.0 мм. Дори при руските автомобили се разчита на щампованите ребра за по-голяма здравина. Виж вече гредичките са по-дебели определено, но едва ли е повече от 2 мм. Аз бих заложил 40Х20Х1.4 дублирано, т.е. ще се получи 40Х40 с междинно ребро от 3мм. Успех във възстановяването. Едно време имаше фабрични италиански кемпери на базата на Буханката а за Тюлето да не говориме.
          Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
          Из "Златния телец"

Коментар

Погледнах в книгите, които които имам, но точно тези размери никъде не са указани. Утре-вдругиден ще измеря ламарината на моя.

Коментар

Ето един цитат за мерките и теглилките:

Полы автобусов ЛиАЗ-677, ПАЗ-672 и ЛАЗ-699 выполнены из бакелизированной фанеры толщиной 12 мм. Полы автобусов ЛАЗ-695Е в средней части, автобусов ЛA3-695M и ЛАЗ-697М по всей площади и панель пола водителя выполнены из дюралюминиевого листа толщиной 3 мм. Боковые части пола автобусов ЛАЗ-695Е и ЛАЗ-697Е, расположенные под сиденьями, выполнены из стальных панелей толщиной 1,2 мм,.... Наружная облицовка передней и задней частей кузовов ЛиАЗ-677, ЛАЗ и ПАЗ-672 выполнена из стального листа толщиной 1,0 мм, прикрепленного к каркасу электроточечной сваркой. Наружная облицовка автобуса Икарус выполнена из стальных листов толщиной 1 мм....

Категория: - Автомобильные кузова

Автобусите са с 1.2 на пода, с колко да е Буханката

Последно редактирано от коко келеша; 02-05-15, 17:13.
              Из "Златния телец"

Коментар

Оригинално е с огънати профили от стоманизирана ламарина + п-профил 20*10*1 и нещо, не съм сигурен защото не беше останало много от тях. Що се отнася до ламарината и тя е стоманизирана /не съм сигурен че правилно, по-твърда е от обикновената/ и е огъната /щанцована ли се вика/. Така че най-вероятно ще е над 1. Профила се чудя 1,5 или 2 да е дебелината. По-скоро клоня към 1,5 защото те са през 65-68 см и най-вероятно ще трябва да се добовят и допълнителни.
                Да знам за фабричните кемперчета, но са по-големи /широки и дълги/ пък мисля да се завирам по горите и ще закачат уширенията
                Благодаря Ви за съдействието
                УАЗ

Коментар

Първоначално публикуван от Biceps Преглед на мнение
                  ....... Идеята е да се направи на прилично кемперче за излети по планини .........
                  Ехааааа, с кемпера и на лов ...

Успех в начинанието.
                  LR 90 - 1990, 2.5 TD заменен от Andro160 с 300 TDi
                  LR Defender 110 - 2003, TD5
                  Honda CR-V II - 2004, 2.0
                  тел. 0887 581 738

Коментар

Ето това имах предвид, когато казах дублиране. Така няма да ти се наложи да сгъстяваш плетката:

Име:img146 копия.jpg
Размер:338.9 КБ
ID:5657933

Все пак го правиш най-вече за тебе и за по-дълъг период от два-три сезона.
                    Из "Златния телец"

Коментар

Бухантер http://fishki.net/auto/1522692-buhanter.html

Коментар

Коко разбрах те още първия път какво имаш впредвид, но профила трябва да е легнал 40*30*1,4./ако искаме максимално да се доближим до оригинала/. Не се притеснявам за профила, а по-скоро за ламарината. Гредите са през 65 см /грубо/ и като ходиш ще тропа, огъва и тн. Затова си мисля, че може да се наложи допълнителни профилчета, но доста по-малки 10*10*1 или 20*10*1. Просто оригиналната е щанцована и стоманизирана и не се огъва. Надявам се съвсем скоро да я отпочна и ще си покаже. Благодаря Ви за съдействието, Вашето мнение е важно за мен и го оценявам.
                        Недко и на лов също, няма да я пазя, нали за кеф я правя!
                        Последно редактирано от Biceps; 06-05-15, 14:54. Причина: допълване
                        УАЗ

Коментар

Ne оставяй на ламарината само. Аз бих сложил отгоре водоустойчив кофражен шпертплат и тогава не е от значение колко е дебело тенекето.
                          Става и с поцинковано занитено с поп нитове.

Коментар

Тьнка Al. или поцинкована добре упльтнена, отгоре хидрофобен шпертплат 21 мм., (ако може бьлгарски или поне с финландско фолио), пак добре обмазан по срезовете и залепен. Отгоре най- лесно се чисти нерьждавейка и балатум, но зависи конструкцията на леглата и вьобще на всичко твьрдо закрепено. Стените поемат 3см.XPS или вата + 3-4мм. обикн.шпертплат. Има един фабричен модел, но е военно изпьлнен и си е кучешки студи, а след такава модернизация е приемливо и си кара двадесетина години.
                            А тези простотии се правят от името на всички ни.
                            Даника
                            Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Чудесно начало, разгледай кемпер форума, ако не си. Пожелавам ти успех, и не се отказвай.
                              .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
                              Киа спортаж2000тди 98г
                              Ауди А3 1.9ТДИ
                              Каравана Аdria 390Q

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X